תבשיל חצילים וחמוציות ברוטב חריף מתוק
מצרכים והכנה:
חציל גדול מקולף חתוך קוביות גסות – מומלח בעדינות
משהים לשעה שוטפים ומייבשים .
לטגן את קוביות החציל ב – 5 כפות שמן תוך כדי הקפצה
עד לריכוך החצילים
בעזרת מרית עץ לגרד מדי פעם את תחתית הסיר שהחצילים לא יידבקו.
להוציא את החצילים לקערה ובאותו סיר להכין את הרוטב.
לטגן בכף שמן 2 בצלים קצוצים ולהזהיב.
להוסיף 2 שיני שום קצוצות ולטגן ביחד
להוסיף 1/2 כוס חמוציות ולטגן כדקה
רוטב בסיר:
בצל קצוץ מטוגן בכף שמן
4 כפות רסק עגבניות
כף רוטב צ'ילי מתוק (לא חובה)
כף אבקת מרק עוף
כוס וחצי מים ר ו ת ח י ם
מלח ופלפל שחור
כף דבש
קמצוץ פלפל טרי חריף
להרתיח ולטעום ולהוסיף מלח ופלפל ואפשר גם עוד דבש.
להכניס את קוביות החצילים ולהנמיך להבה.
לבשל כמה דקות רק עד שהחצילים יתעטפו ברוטב.
להגיש חם מעוטר בפטרוזיליה טרייה
תהנו
זה הלהיט החדש אצלנו בבית
אתמול החליטו על כך :lol:
החלטה נבונה.חהחהחהחה
שבת שלום וטעימה לכם