מעויני שומשום מלוחים
בהבזק של רגע בא לי להכין משהו מלוח,פיקנטי ובעיקר מהיר מהיר…..
אז בחשתי וערבבתי ויישרתי בתבנית .חתכתי ומיד הגשתי. יאמי.
מצרכים בקערה:
כוס שמן
כוס שומשום לבצק
כפית מלח דק
1/2 2 כוסות קמח
שקית אבקת אפיה
150 מ"ל ביו יוגורט
ביצה טרופה במזלג
ההכנה:
ללוש לבצק שנפרד מדפנות הקערה
להניח ניר אפיה על התבנית הגדולה של התנור וליישר את הבצק (גובה הבצק כס"מ אחד)
לחתוך למעויינים בינוניים ( לחתוך עד הסוף ל פ נ י האפיה)
לאפות כ-30 דקות בתנור בחום 175 מעלות . ברגע שהזהוב הופך לחום עדין, זה מוכן.
לשמור בקופסה סגורה
תהנו
פירגה יקרה ,
הכנתי את המעויינים ,יצאו מעולה .
מומלץ בחום לאוהבי המלוחים ,לא צריך לקנות עוגיות עבאדי ,הן יותר טעימות ושוות.
והן ביתיות. :lol: ;)
הילה מתוקה
איזה יופי של מחמאה.
תודה רבה מקרב לב :lol:
במה אפשר להחליף את הביו אם רוצים את זה פרווה ?
לייט חג שמח
להחליף כרגיל באחד ממוצרי הסויה.
יוצא מעולה. שווה להכין ולהנות.
בהצלחה
חג שמח
עשיתי הפעם לפי המתכון המקורי שלך ויצא יאממממממממממממממי
תודה רבה
לייט יקירתי
מעולה מעולה מעולה……….לבריאות והמשך נפלא וטעים
2 שאלות 1.מגש השחור הגדול או יותר קטן 2.חייב צורת מעויין אפשר לעשות בצורת עבאדי
חגית התבנית הגדולה. והצורה? מה שבא לך.
אז כן אפשר לעשות בתור בייגלה לא רק לשטח
דרך אגב העוגיוות שעשיתי אתמול ללא סוכר עם הצימוקים קרשמיט בעלי אהב מאוד לא שמתי בכלל סוכר אלה רק 2 שקיות סוכרזית יצא מדהים אני הימרתי לחצי כוס צימוקים וחצי כוס חמוציות וחצי אגוזים לממש אבקתי
חגית,תנסי,בתקווה שיצא טוב. אני הכנתי כמו שרשום.
תהנו מהתוצרים שאת מכינה
במקום שמן רגיל השתמשתי בשמן זית
במקום כוס שומשום השתמשתי ב 1/2 כוס שומשום
ו- 1/2 כוס גרעיני חמניה קלויים קלופים
+הוספתי חופן גדושה בצל מטוגן(קנוי)
משדרג לגמרי את המאפה
דפנה זה נקרא טעים.
תודה בטוח שיקראו את התגובות ויראו את השידרוג הנהדר שלך.
תהנו
האם אפשר זעטר במקום שומשום?
זה שאלת טעם.הכל אפשר
בתמונה זה נראה כאילו פיזרת שומשום מעל הבצק.האם זה אכן כך ואם כן האם זה בנוסף לכמות השומשום שמצויינת במתכון?האם הביצה בתוך הבצק או שהיא מיועדת להברשת העוגיות?
רותי זה מה שכתבתי הכל בתוך קערה:
מצרכים בקערה:
כוס שמן
כוס שומשום לבצק
כפית מלח דק
1/2 2 כוסות קמח
שקית אבקת אפיה
150 מ"ל ביו יוגורט
ביצה טרופה במזלג
ולא פיזרתי גם למעלה.
תודה על התשובה המהירה
המקלות נראות מעולות השאלה האם הן פריכות כמו עבאדי
אשמח לתדובה
טרום חג שמח פירגה היקרה
רחלי
;) ;)
רחלי,פריך רגיל
חג שמח
פירגה המקלות יצאו כעת מהתנור יצאו סופר מעולה כדי לקבל קצת יותר פריכות
לאחר שהתייצבו באפייה הפרדתי בזהירות בינהם בין 2 מגשים, ואפיתי עד להזהבה
באמת יוצא 30,דקות אפייה בטורבו
יצא פיצוץ מדהים טעים תבורכי
אין כמוך
רחלי
;) ;)
רחלי יקרה
תודה רבה וכיף שהצליח ושאהבתם.
ראיתי ששאלת לגבי שדרוגים. לפעמים יש שדרוגים בתגובות של מי שכבר הכין.
יום טוב וחג שמח לכם
שאלתי היא האם מישהי שידרגה את המקלות.לעוד טעמים
אשמח לפידבקים
תודה
רחלי
;) ;)
פירגה היקרה
איך אפשר לשדרג את המתכון עם גבינה ואיזה סוג כדי שיישארו פרחכות
עשיתי אותם יצאו מעולות
רציתי לשדרג האם גבינה צהובה הפשוטה מפוררת לפתיתים תתאים והעוגיו יהיו פריכות עדיין?,
גם רציתי לדעת האם פפריקה אדומה או כמון,/כוסברה בתבלין עליהם לבזוק יהיה טעים???אשמח לתשובה פירגה הנהדרת
תודה
רחלי
;) ;)
לא הכנתי עם שינויים. צריך פשוט לנסות
בסוכה שלנו אורה וצהלה….
האורחים באים והשמחה גדולה.
הכינותי מעויני שומשום.
חצי כוס שומשום וחצי כוס גרעיני חמניה קלויים קלות.
קל להכנה ,התוצאה נ פ ל א ה.
מעויני אושר .
מועדים לשמחה.
אסתי,תודה על השדרוג הטעים.
תהנו ומועדים לשמחה בסוכה הנפלאה