מתכון נוסטלגי במחברת של אמא . קלי קלות.
לבצק בקערה:
שני חלמונים
200 גרם מרגרינה או חמאה
3 כוסות קמח רגיל – ולשמור בצד עוד 1/4 כוס ללישה
שקית אבקת אפיה
1/2 כוס סוכר
שקית סוכר וניל
מיכל יוגורט 150 מ"ל
קליפת תפוז כתום מגוררת דק
ללוש לבצק גמיש ונוח ולהשתמש ב-1/4 כוס הקמח ששמרנו בצד ,כל פעם להוסיף כף.
מלית:
4 אגסים
10 תפוחי עץ מסוג גרנד
כף קינמון
כף מיץ לימון או ברנדי
1/2 כוס עד 3/4 כוס סוכר
מעט אגוז מוסקט
100 גרם אגוזים כתושים ג ס
5 כפות ריבה אדומה רצוי מסוג קונפיטורה
את האגסים לקלף לגלען ולפרוס פרוסות
את התפוחים לקלף לגרר ג ס בקערה ולסחוט מנוזלים
להוסיף לתפוחים את מיץ הלימון, הקינמון,הסוכר,אגוז מוסקט ולערבב
לחלק את הבצק ל-2 חלקים
חלק אחד לשטח על תבנית משומנת 27X33 ולאפות 10 דקות בחום 175
לקרר כמה דקות ולמרוח ריבה
לפזר את האגוזים באופן שווה
לסדר את פרוסות האגסים
לצקת את התפוחים וליישר
לרדד את שארית הבצק בין 2 דפי ניר אפיה מ ק ו מ ח י ם לגודל התבנית
להניח על התפוחים ליישר ולחתוך קצוות
לנקב מעט חורים ולאפות
חום 175 כ-40 דקות
לפרוס לריבועים ולהגיש חם עם אבקת סוכר וכדור גלידה ליד.
תהנו.
תודה על התשובה,
בכל אופן ניסיתי :
מחית אגסים שבישלנו
קינמון
50 גרם שקדים – שטחנתי
1/4 כוס סוכר (האגסים מתוקים)
כפית גרעדת לימון
1/2 כוס קוקוס טחון
מרחתי על בצק שמרים, גילגלתי וחציתי
את השרוול ועשיתי צמה והכנסתי לתבנית אינגיש קייק 55 דקות
ומרחתי מיד אבקת סוכר עם מים
יצא מזוגג ויפה
ומעל הכל טעיםםםםםםםםם
ערב טוב
איציק
נ.ב. יש לך אחלה אתר
שלום פירגה
הייתי רוצה לעשות עם גבינה מה את אומרת אפשרי?
תודה
ריקה הייי חמודה
אני אומרת שעדיף להכין את עוגת הגבינה פירורית בקערה אחת
לדעתי היא מושלמת ולא כדאי להחליפה.
בבקשה ושבת שלום
פירגה יקירתי גמר חתימה טובה
הכנתי זה עתה את העוגה רק עם תפוחים, מה לאמר לך אין לי מילים כל כך פריכה רק אצל אימי ז"ל אכלתי
תבורכי
תודה מכל הלב
הכנתי בשבוע שעבר שהורי הגיעו. אמא שלי אמרה שהיא מכירה גירסה אחרת אך שלי יותר טעימה.
תודה.
אליה העוגה הזו נכנסה לליבי . הכנתי אותה עם מלוא אהבתי ולכן היא כ"כ מוצלחת
תודה לך :lol:
במה אפשר להחליף את היוגרט? צריך להתענג אחרי ארוחת שישי, מה לא? :lol: :lol:
סולי הי
תוסיפי בזהירות ולאט 1/2 כוס מיץ תפוזים ותכיני עוד בצד לזמן לישה עד שהבצק יתגבש
בהצלחה
פירגה יקרה!
הכנתי ביום חמישי לכבוד שבת את העוגה פאי תפוחים ואגסים בשתי שכבות.הבצק פריךטעים להפליא ורך,המילוי נהדר ומתוק,יישר כח תודה רבה.נ.ב-הנכד שלי ליקק את האצבעות הוא בן שנה ושבעה חודשים.
:lol:
כוכבא יקרה
העוגה הזו באמת אחת מעוגות התפוחים הכי הכי שלי.הבצק נפלא ורך מאד.
חיבוק לקטנצ'יק שאהב והתלקק,איזה כיף.
אשמח לעוד תגובות ממי שהכין את העוגה המדהימה הזו
שבוע טוב וחודש טוב פירגה
הכנתי בסוף את הפאי הזה לארוחת ששי בערב
בתבנית עגולה, ועם יותר אגסים מתפוחים
יצאה יאמיייייייייייייייייייייי והיתה קינוח נהדר לארוחה
אכלנו בתוספת גלידה
בבצק – המקום גרידת תפוז, הוספתי כפית תמצית תפוז, מה שנתן לבצק טעם נהדר!
הי ויני יקרה
תודה על השידרוגים והתוצאה המתוקה לעוגה.
אין על עוגות תפוחים.ראית כמה שיש לי? :lol:
פירגה.
עוגה טעימה מאוד.
מאוד מומלצת.
טליה ערב טוב
תודה רבה,אני אוהבת מאד את הבצק בעוגה הזו
פירגה האחת והיחידה. בדיוק חיפשתי מתכונים ליום העצמאות ונתקלתי ב מגוון מדהים תודה גדולה.2 שאלות י אלייך האם ניתן לחליף את היוגורט באשל,או שמנת חמוצה. באיזה יוגורט את משתמשת?
האם יש מתכונים לעוגות קרם טובות לחג?
תודות גדולות על כל העונג הצרוף.
תודה יונר וערב טוב
אני שמחה שהקטגוריה גדולה וכך אפשר לבחור מתוך ההיצע.
יש עשרות עוגות קרם.פשוט להכנס לקטגוריות של עוגות למשל: עוגות מוס או עוגות קרות או עוגות ביסקוויטים . לדפדף ולבחור .
תחליפי לשמנת חמוצה. אני משתמשת בביו יוגורט 3%שהוא סמיך במיוחד.
תשתפי במה שתכיני,מאחלת לך בהצלחה ושיהיה טעים :P תודה
הי ערב טוב
האם ניתן להחליף את הקמח+ אבקת האפיה בקמח תופח?
האם ניתן להחליף את היוגורט בשמנת? אם רק יוגורט אז איזה סוג?
תמיד אפשר להמיר קמח
לגבי יוגורט כל סוג מתאים בלי טעמים.
תודה
שלום רציתי להגיד לך שהעוגה יצאה פצצה והצלחתי להכין אותה למרות שאני רק בת 13
פשוט טעימה :lol: :lol:
תודה ;)
באהבה והמשך הצלחה. תמשיכי כך ותהיי שפית גדולה.
מתכון שאבד לי לפני..24 שנים,שהכנתי (לחמותי בשבת חתן)לפני נישואי…
חיפשתי שנים את המרקם..הטעם .וכמה שהכנתי זה לא היה זה עם השנים הזיכרון נשכח אבל הטעם בלשון נשאר..
חייבת להכין לאמא שלי ..ממנה ירשתי את המתכון ,כשהייתי נערה העוגה הזאת היתה של קפה ותה של שבת בבוקר.
בבית היתה גירסה של תפוחים ואגוזים ופירורי לחם וקינמון.
–
אוהבת נוסטלגיה,
תהנו ירדנה
המשך ערב נפלא.
פירגה היקרה
אני נכנסת לאתר שלך לעתים קרובות ביותר ונהנית מכל רגע. הפעם עשיתי את פאי התפוחים והאגסים ליום העצמאות ומיותר לציין שהתגובות היו נלהבות ביותר. כמה קל ככה נפלא !
תודה רבה רבה על מתכונייך הנפלאים
דקלה בקר טוב ותודה על הפירגון.
הפאי הזה משגע והבצק שלו נהדר במיוחד.
תמשיכי להכין מטעמים ושכולם יהנו
יום טוב ומתוק לכם.
שלום נכנסתי לתגובות ומצאתי שאפשר להחליף את היוגורט בשמנת חמוצה.
שמנת 15% שומן זה בסדר?
מה ההבדל כי פעם היתי עושה את הבצק עם שמנת
היוגורט הופך את הבצק לפריך יותר מהשמנת? חייבת לדעת
אני מסוג האנשים שרוצה ללמוד כל הזמן. אני רוצה להביא את העוגה
ליום הולדת של אחי את חושבת שהיא תחזיק מעמד מחוץ למקרר יומיים??
תודה תודה
גם אני אישית מחליפה כל פעם במה שיש לי במקרר.
לא חושבת שההבדל ניכר.
בחורף אפשר יומיים בלי מקרר. במקום קר לא ליד מזגן וכאלה.
תכיני ותהנו.העוגה נפלאה
מזל טו ב
תודה בסוף שבוע אכין ואדווח לך אם אהבו
:lol:
העוגה יוצאת מהכלל, על אף שהייתי צריכה להוסיף קמח מעבר לכמות הרשומה במתכון כי הבצק היה דביק ולא גמיש.
בלה ערב טוב
במתכונים שלי תמיד צריך להוסיף לבצקים קמח. אבל בסוף יוצא הכי טעים שיש ;) :lol: תודה לך