8 תפוחי אדמה ג ד ו ל י ם נקיים רחוצים ויבשים.
מורחים דפים מרובעים של ניר כסף בשמן זית ומגלגלים בהם את התפוחים בקליפתם.
לא חורצים …לא דוקרים…לא מקלפים……
מכניסים לתנור בחום 190 מעלות לשעה וחצי.
למשל, רוטב אחד מתוך רבים:
שמנת חמוצה אפשר 9 אחוז
יוגורט ביו 3 אחוזי שומן
4 שיני שום כתושים אפשר לשנות לפי טעם אישי את כמות השום….
3 כפות שמיר קצוץ טרי.
מעט מלח אחרי טעימה.
אפשר להוסיף קוביות קטנות של מלפפון חמוץ/ירוק וגם זירזוף שמן זית.
לערבב ולהשאיר בכלי סגור במקרר.
להגיש את התפוחים כשהם עטופים עדיין בניר הכסף חמים מאד…
והרוטב בכלי יפה ליד.
הרוטב לא בהגשה אישית….
כל אחד פותח את התפוח כשהוא עדיין בניר לחצי….שם רוטב ויאללה לגן עדן………
איזה צבע בתפוחים . מממממממממיאמי.
אפשר לחרוץ דרך התפוחים העטופים בניר כסף ,איקס גדול ולהניח כפית מהמילוי הבא:
חצי חבילה חמאה מתובלת במלח ופלפל מחוממת על מחבת. מוסיפים כף עשבי תיבול של קנור "פיקנטי" או עשבי תיבול טריים
ליד….
מתאים: סלט טונה:
מתאים: סלט תירס:
מתאים: סלט ארטישוק ופטריות
או פטריות מוקרמות בשמנת מתוקה
ועוד כיד הדמיון
פירגה בוקר טוב
נראה מגרה מאד אנסה להכין בהקדם .תודה ושיהיה לך יום נעים
בטי
ברור שתכיני,אי אפשר לעמוד בפני המתכון הזה.הוא טעים ונפלא.