סלט עדשים בטחינה
המתכון בהשראת המתכון של השף דוחול
המתכון בהשראת המתכון של השף דוחול
הטחינה מוסיפה המוןןןןןןןןןן יש לתבל את הטחינה בהרבה לימון ושום.
הטיפ שלי וההמלצה שלי להכין טחינה יוגורטית.
מצרכים והכנה:
1/2 ק"ג עדשים ירוקות
מלח
מעט כמון
פלפל ירוק חריף או לפי הטעם
כוס טחינה מתובלת אפשר להכין בבית או לקנות מוכן (הכנתי טחינה יוגורטית נפלאה והמתכון למטה)
אופן ההכנה:
מבשלים את העדשים בסיר עם מים במשך שעה, מסננים ושוטפים.לא מוסיפים שום תבלין.
מעבירים לקערה ומערבבים את כל החומרים
טועמים ומשפרים
מוסיפים עוד שום ולימון לפי טעם אישי.
מגישים עם שמן זית, פטרוזיליה טרייה וגרעיני חמניה או צנובר קלויים
מתכון לטחינה ביוגורט:
נהדר להגשה גם עם עם לביבות ירק/פשטידות ירקות ועוד
בכלי עמוק שמים:
כוס וחצי טחינה גולמית
נהדר להגשה גם עם עם לביבות ירק/פשטידות ירקות ועוד
בכלי עמוק שמים:
כוס וחצי טחינה גולמית
כוס מים
מיכל יוגורט ביו
2-3 שיני שום קצוצות
41כוס מיץ לימון
כפית שטוחה מלח
כפית דבש/סילאן-לא חובה
כפית דבש/סילאן-לא חובה
מערבלים במג'ימיקס או במוט חשמלי טועמים. משפרים טעמים.
תהנו
מעולה
מה שנכון נכון ;) מעולה.
תודה רבה
יצא מצויין. !!!
השילוב של עדשים וטחינה זה באמת נפלא.תודה לך
לא הבנתי כמה לימון להוסיף לטחינה יוגורטית?
ויקטוריה ,לטעום ולהוסיף ושוב,לטעום ולהוסיף שוב.
עד שתקבלי את החמיצות שאת אוהבת.