2 תבניות אינגליש קייק משומנות או תבנית עגולה 26 או תבנית מלבנית 27X33 משומנת
או 20 תבניות מאפינס.
מצרכים:
סוכר חום ומעט קינמון לפזר על תחתית התבניות
תפוח עץ מ ק ו ל ף מסוג גרנד . יכול להיות שתצטרכו 2 תפוחים חתוכים לקוביות
הכנת המאפינס/עוגה בקערה גדולה:
2 כוסות קוקוס
2 כוסות חלב מהמקרר– לפרווה מים
שקית אבקת אפיה
שקית סוכר וניל
כוס שמן
3 ביצים טרופות במזלג
1/2 1 כוסות סוכר
לערבב ולהוסיף:
3 כוסות קמח מ נ ו פ ה
לערבב בכף עץ לתערובת אחידה . לא להוסיף קמח.
הכנה:
לחלק ל-2 בלילות
לבלילה אחת להוסיף:
4 כפות ג ד ו ש ו ת ממרח פרג מוכן של פוליבה ולערבב
בתחתית המאפינס או בתחתית התבניות שבחרתם להכין את המאפה מפזרים סוכר חום וכמה קוביות תפוח שיכסו ל ג מ ר י את התחתית. אפשר לפזר גם טיפונת קינמון.
אם מכינים עוגה, מפזרים את הסוכר והתפוחים על התחתית עד כדי כיסוי בלבד. יוצקים את הבלילה הבהירה מעל לתפוחים ולמעלה את הבלילה הכהה עם הפרג.
אם מכינים מאפינס,מפזרים את הסוכר והתפוחים בתחתית עד כדי כיסוי התחתית. יוצקים 3/4 גובה מהבלילה הלבנה מעל לתפוחים ולמעלה כפית מבלילת הפרג.
לא צריך לערבב.
לאפות בחום 175 כ-30 דקות כדאי לבדוק שהמאפים מזהיבים ומוכנים
מגישים הפוך או לא עם בזיקת אבקת סוכר ואפשר עם גלידה
אפשר לחמם מעט לפני ההגשה אבל לא חובה.
"טיפ"
ניתן להחליף את הפירות ואת הממרח לטעמים אחרים כדי לגוון את המאפינס/עוגה
תהנו
במקום מים ניתן להשתמש בחלב שקדים, חלב קוקוס וכו׳
בקר אור אתי יקרה,
הכל שאלת טעם אישי.
בהחלט ניתן להמרה.
שבוע נפלא ומלא כל טוב