את הרעיון קיבלתי מהבלוג מחבר אנונימי
כשאני מתחילה להכין משהו מורכב כזה,אני זורמת עם הדמיון עד
לתוצאה הסופית שהיא טעימה לגמרי.
מצרכים והכנה:
מכינים 1/2 שקית ג'לי רצוי א ד ו ם עם כוס מים רותחים (אפשר גם צבע אחר)
קוצצים דק 300 גרם תותים (מי שרוצה עוד תותים בין השכבות יכין עוד כמה חצאי תותים)
מקציפים במיקסר:
מיכל שמנת מתוקה
שקית אינסטנט פודינג וניל
3/4 כוס חלב
4 כפות אבקת סוכר
כשמוקצף,מוסיפים:
1/2 כוס גבינה לבנה שמנה מכל סוג
100 גרם שוקולד לבן מגורר
ואת כל התותים ה ק צ ו צ י ם
מערבבים הכל ביחד
מכינים 6 כלי הגשה אישיים מזכוכית
יוצקים כ-3 כפות מהג'לי הנוזלי (לפני שמתייצב ומתקשה) לתחתית כל כלי
ממלאים באמצע בנדיבות מקרם הגבינה
מקשטים כיד הדמיון
הצעות לקישוט:
שוקולד מגורר ומעל אבקת סוכר
חצאי תותים או דובדבנים ומעל אבקת סוכר
"טיפ"
ניתן לסדר עוד חצאי תותים בשכבות בין קרם הגבינה
תהנו
בשבת בבקר היינו אצל חברים לקינוח בסביבות השעה 11 הוגשו עוגות ומוסים, את המוס הזה ראיתי
אבל לא היספקתי לטעום כי ניגמר.
בעלת הבית הבינה שאותו בפעם הבאה צריך לעשות כפול ושלחה אותי לאתר שלך.
העתקתי ואעשה למפגש חבריםאו לבני משפחתי.
יואלה,דווקא זה מתכון קליל ונחמד בלי הרבה פיצ'יקראי.
תכיני לעצמך ;) ותהני.למה לא?
היי פירגה,
הרעיון חגיגי שנראה נפלא.
השאלה שלי:
יהיו לי בחג אורחים,שחלקם ילדים שאלרגיים למוצרי -חלב.
אשמח להמלצתך פירגה,
איך מכינים את המתכון הנפלא הזה,ללא החלב? (האם בתוספת פירות ? )
פירגה,
יישר כוח על הפורום העשיר במתכונים טעימים..
בברכת חג שמח
דניאל.
היי פירגה
לא ראיתי תגובתך לשאלתי ,בקשר למתכון הנ"ל של קרם הווניל עם גבינות ותותים:
האם אפשר להמיר גבינות במשהו אחר לחג,
לילדים שרגישים למוצרי חלב?
הי דניאל
יש המון קינוחים ללא גבינות.
חבל להיצמד למתכונים חלביים. המגוון גדול והכל טעים.
בהצלחה חג שמח