אחרי העוף הממולא המתקתק באורז ופירות יבשים שהכנתי בעבר….שצבר אחוז לא מבוטל של מעריצים ,
ניסתי למצוא משהו שונה בתכלית שיהיה מנצח ולא פחות טעים
אז………
את הרעיון למלית לקחתי מהמג'דרה בורגול
שלי.
הוספתי חומוס ועוד מרכיבים
צבעתי את העוף במגוון צבעים והוספתי לו ריחות וטעמים.
את העוף הכנתי בקדירת חרס.
מצרכים:
עוף יפה וגדול בעיקר טרי עם העור מושרה ומרוח היטב מכל הצדדים , מתחת לעור, וגם בפנים כ- 3 שעות – בכף תבלין גריל עוף ואם אין אז פפריקה מתוקה, 5 כפות שמן.
מלית:
כוס אורז י ב ש
כוס בורגול ע ב ה
כוס גרגרי חומוס מבושל
3 כפות שמן
3 כוסות מים רותחים
תיבול לאורז: קורט קינמון,מלח, פלפל,כמון.
בצל גדול חצוי ופרוס
למצע בקדירה:
2 תפוחי אדמה חתוכים פרוסות
גזר גדול חתוך פרוסות
בטטה
בצל קטן חתוך ל-4
את הירקות מערבבים עם המרינדה שנשארה מהעוף אחרי השרייה (אם לא נשאר רוטב מכינים חדש
מפפריקה או גריל עוף+שמן)
ההכנה:
שמים בסיר את האורז+3 כוסות מים רותחים
מתבלים ומבשלים על להבה קטנה מאד מכוסה 7 דקות
מוסיפים את הבורגול והחומוסים וממשיכים לבשל עד שהאורז רך
אם האורז יבש וקשה מוסיפים מהצד מעט מים רותחים מערבבים וממשיכים לבשל.
במקביל לבישול האורז, מטגנים במחבת ב-3 כפות שמן את הבצל הגדול חצוי ופרוס עד להשחמה
מוסיפים את הבצל לסיר האורז בשלב שכמעט מוכן ובוחשים.
משמנים את הקדירה ומסדרים את הירקות המתובלים.
ממלאים את פנים העוף וגם בין העור לגוף . (בעזרת מספריים מפרידים את העור מהגוף וכך נוצר הכיס למלית).
אם נשארה מלית מפזרים מסביב לעוף.
מכינים 2 כוסות מים רותחים+כפית אבקת מרק עוף+כפית פפריקה מתוקה+קורט פלפל שחור
כוס אחת יוצקים מאחת מפינות הסיר ואת הכוס השנייה משאירים בצד להרטבות.
מכסים את הקדירה בניר כסף ומעל במכסה הקדרה
אחרי שעה מורידים את חום התנור ל-170
ממשיכים לאפות מ כ ו ס ה עוד כשעה וחצי או עד שהעוף רך מאד.
מרטיבים מדי פעם את האורז והעוף שלא יתייבשו (זוכרים? הכוס נוזלים שהשארנו בצד)
אפשר להניח עלה רוזמרין טרי מעל לתבשיל לפני שמכניסים לתנור.
מי שלא משתמש באבקת מרק ישים מלח במקום.
תהנו.
פירגה שלום,
קניתי רצועות שווארמה נקבה ואני לא יודעת כיצד לבשל אותם, אבקש את עזרתך
תודה רבה
שווארמה נקבה
אני לא הכנתי אבל הנה מתכון שמצאתי. את יכולה לשנות את התיבול לטעמכם.
החומרים ל-8 מנות:
800 גרם הודו אדום (נקבה) חתוך לקוביות קטנות / רצועות
400 גרם שעועית ירוקה (אני משתמשת בסנפרוסט)
400 גרם שעועית צהובה (אני משתמשת בסנפרוסט)
1 בצל גדול
3 שיני שום
חצי ליטר מיץ תפוחים טבעי
1 כף חרדל
4 כפות שמן קנולה
מעט ציר ירקות
מלח
פלפל
1 שקית קוסקוס מלא מהיר הכנה
אופן ההכנה:
1. קוצצים את הבצל והשום, מחממים את השמן בסיר גדול ומטגנים את הבצל והשום עד שיהיו שקופים.
2. מתבלים את ההודו במלח ופלפל ומטגנים אותם עד להשחמה. מוסיפים את שני סוגי השעועית ומטגנים מספר דקות. מוסיפים את שאר החומרים ומבשלים כשעה ללא מכסה עד לריכוך ההודו וצימצום הנוזלים.
3. מכינים את הקוסקוס לפי ההוראות שעל הקופסה.
4. שמים קוסקוס בצלחת ומפזרים מעל את תערובת הבשר והירקות.
מתכון מעניין ינוסה
תודה ושבת שלום
ענת היייי
אנחנו מאד אוהבים בורגול והשילוב יצא נפלא.
סוף שבוע נעים וטעים
במילה אחת "מעולה"! הכנתי אותו לפני מספר שבתות והילדים התענגו על כל ביס
אני מכינה את העוף בשבת הקרובה
שרי – מעריצה שרופה!
שרי מקסימתי
תודה על השיתוף והטעים שאת מביאה לנו לפני שבת
המתכון מתאים במיוחד לשבת גשומה עם טעם של עוד ;)
תהנו מתוקה
מאוד מאוד טעים הילדים נהנו :lol: :lol:
מה צריך יותר?
חני,שנה טובה וחג שמח לך ולבני ביתך.
אפשר קישור לעוף ממולא עם פירות יבשים? ניסיתי למצוא באתר ולא הצלחתי למצוא….
מירה, בבקשה:
http://pirge.co.il/חגים/טו-בשבט/עוף-ממולא-בהמון-הפתעות-עוף-אפוי