d79bd7a8d795d791d799d7aa d795d791d7a9d7a8 d7a7d7a6d799d7a6d795d7aa d791d799d7a8d7a7d795d7aa d790d793d795d79d - קציצות בשר בנגיעות כרובית ברוטב אדום עם ירקות

קציצות בשר בנגיעות כרובית ברוטב אדום עם ירקות

d79bd7a8d795d791d799d7aa d795d791d7a9d7a8 d7a7d7a6d799d7a6d795d7aa d791d799d7a8d7a7d795d7aa d790d793d795d79d - קציצות בשר בנגיעות כרובית ברוטב אדום עם ירקות 

קציצות בשר בנגיעות כרובית ברוטב אדום עם ירקות
עוד תבשיל נהדר שהכנתי לנו בשילוב ירקות בשר וטעמים.
חלק מהקציצות ניתן להשאיר בלי רוטב,אולי לא כולם אוהבים.

מקור:פירגה

מצרכים לקציצות:
1/4 קילו בשר הודו/עוף טחון
1/4 קילו בשר בקר טחון
ביצה
2 פרחי כרובית מבושלת מפורקת לחתיכות קטנות או מגוררת
מטגנים 3 בצלים קצוצים פרוסים
מפרישים חצי לקציצות וחצי לרוטב
מלח,פלפל
מערבבים ומוסיפים פירורי לחם לפי הצורך
מכינים קציצות שמנמנות ומטגנים מ-2 הצדדים

מכינים בסיר שטוח ורחב את הרוטב:
לבצל המטוגן שנשאר מוסיפים:
כף רסק עגבניות
4 עגבניות קלופות מגוררות או להוסיף עוד כף רסק עגבניות
כף פפריקה מתוקה
כפית אבקת מרק עוף
כף גדושה סוכר
מעט מיץ לימון
פלפל שחור
2 כוסות מים רותחים מערבבים
את פרחי הכרובית שנשארו
מוסיפים קוביות מתפוח אדמה גדול ופרוסות דקות מגזר גדול
בטטה חצויה לאורך
טועמים ומוסיפים מלח אם צריך.
מבשלים את הרוטב על להבה קטנה עד שהירקות מתרככים
מוסיפים את הקציצות ומבשלים כ-10 דקות הכל ביחד על להבה נמוכה
אם רוצים יותר רוטב יש להוסיף מים רותחים מאחת פינות הסיר.

"טיפ"
במקום רסק עגבניות ניתן להשתמש בקופסה של עגבניות מרוסקות בתוספת בצל במשקל של 250 גרם.
תהנו

8 תגובות על “קציצות בשר בנגיעות כרובית ברוטב אדום עם ירקות

  1. לראשונה מצאתי את האתר שלך
    ניסיתי את המתכון ויצא מצוין
    כיוון שאני אוהבת לבשל אנסה את יתר המתכונים שלך הכל נראה טוב
    תודה מרים

    • מרים ברוכה הבאה.מאחלת לך שתמשיכי להכין מטעמים ולקבל מחמאות.
      יש באתר שלי מגוון גדול ובטוח תמצאי מטעמים שמתאימים לכם.
      אשמח תמיד לשתף ולקרוא את חוות דעתכם smile
      תודה :lol:

  2. בוקר טוב , הכנתי בשינויים קלים ,רק עם בקר , לא היתה בטטה הכנתי עם דלעת , יצא מעולה , כולם אהבו.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *