תודה ל-rona362 על התמונות היפות.
עוגיות רייבה בגירסה הלבנונית הכי טעימה שיש
מהספר של גרסיה גרגו הבישול הלבנוני.
כמה שאני אוהבת את הספר הזה,כי הוא מזכיר לי
את בית בעלי ואת הארוחות המיוחדות שאמא שלו הכינה למשפחה.
נותרו געגועים עזים . חלק מהמתכונים דומים או מדוייקים להפליא לשל חמותי.
חלק מהמתכונים שאני הבאתי מהבית,מפוזרים על פני הקטגוריות הרבות.
עוגיות רייבה
מצרכים והכנה ל-2 תבניות.
200 גרם מרגרינה רכה
1/4 כוס שמן
3/4 כוס אבקת סוכר
1/2 3 כוסות קמח רגיל
1/2 1 כפיות אבקת אפיה
שקית סוכר וניל
מי ורדים לטעם
פיסטוק חלבי חלוט וקלוף כ-50 גרם לנעיצה בכל עוגיה
אפשר לנעוץ חצי שקד קלוף .
לשים בצק רך שאינו נדבק (אפשר להוסיף קמח) ומניחים שעה במקרר.
קורצים כדורים קטנים ושוטחים אותם מעט.
מניחים בתבנית על ניר אפיה במרחק 3 ס"מ זה מזה.
נועצים פיסטוק או 1/2 שקד
אופים בחום 170 מעלות כ-20 דקות לצבע ב ה י ר
מקררים ומניחים כל עוגיה בספלון ניר
מסדרים שכבות בקופסה סגורה היטב.
להגדלה יש ללחוץ על התמונות
תהנו
עשיתי, יצא מצוין.
תודה
פירגה היקרה, כל המחמאות שבעולם מגיעות לך על מתכונים נפלאים וברורים, אכן ניסיתי את העוגיות פשוט נםלאות.
שדרגתי והורדתי כוס קמח והוספת :lol: י כוס אגוזים טחונים דר והתוצאה נפלאה.
רותי תודה רבה יקרה.
שימחת אותי גם על ההצלחה של העוגיות וכמובן על המילים היפות המפרגנות
העוגיות נראות ממש טוב!!!
האם יש אפשרות להכין אותן כמה ימים מראש והטעם ישמר??
איך לאחסן כך שישמר הכי טוב?? וכמה זמן??
תודה מראש!!
חג שמח ושנה טובה!!
מישי העוגיות נשמרות כמו כל עוגיה בקופסה סגורה עד שבוע.
חג שמח
תודה רבה!
שתהיה לך שנה טובה!
מאחלת לך את כל האושר שבעולם!!
אין אין על פירגה
פריגה לק לתיקון העוגיות האלה נקראות ג'רייבה ודווקא בגירסה המקורית לא משתמשים במרגרינה אלה בשומן (סמנה) .
פדאא יקרה
תודה רבה הן מאד טעימות וממליצה לך להכין ;)
:lol: :lol: :lol: היי פירגה.
ראיתי שיש לך זיקה ליוצאי חלב אז גם לי. בעלי הוא חלאבי והוא אוהב מתכון חלאבי מסוים – אני לא יודעת איך קוראים לו אבל הוא בצורת כדור עשוי משקדים וסוכר. אני רוצה לעשות לו אותם הפתעה לפורים. את יודעת למה אני מתכונת?? :P :P :P
שילונת צהריים טובים
האם את מתכוונת לממתק מרציפן שקדים? יש ממתק כזה שאפשר לעבד את הבצק שלו לצורות שונות.
זה זה??
איך את שולפת!
כן ניארה לי שזה מה שהתכוונתי. יש לך מרשם?
חולה עליך!
שילונת יקרה אני מעתיקה לך מהספר החלאבי של גרסיה.
הנה מרשם למרציפן מהספר של גרסיה גרגו נקרא: כעכ בל לוז
מרציפן:
2 כוסות שקדים
3/4 כוס אבקת סוכר
1 כף מי ורדים
1 חלבון ביצה מוקצף
הכנה:
חולטים את השקדים במים רותחים 5 דקות.מסננים ושוטפים במים קרים. קולפים את הקליפה הדקה בשפשוף בין האצבעות.
פורסים את השקדים הקלופים ומניחים על גבי מגבת נקייה לייבוש למשך כ-3 ימים. תהליך הייבוש חשוב במיוחד להצלחת המרציפן.
טוחנים את השקדים המיובשים במטחנה או במעבד מזון עם להבה הפלדה, לאבקה.
לכל 2 כוסות שקדים טחונים מוסיפים 3/4 כוס אבקת סוכר+כף מי ורדים+חלבון ביצה מוקצף
לשים את החומרים ביד בתוך קערה עד שמקבלים בצק אחיד.
מרסקים את בצק השקדים בבלנדר ומשאירים אותו למנוחה מחוץ למקרר לפחות לילה.
מעבדים לצורות שונות לפי הצורך
לאחסון,עוטפים את המרציפן ברדיד אלומיניום ומהדקים בניילון נצמד.מאחסנים בארון,בטמפרטורת החדר.
יש להקפיד ולקנות שקדים מובחרים ומתוקים בשוק או במקום מהימן אחר.
אין עליך נשמה!
אומר לך איך היה!
זה לוקח הרבה זמן אבל זה שווה.
בהחלט תשתפי אותי שילונת יקרה.
זה לוקח זמן בגלל שצריך לייבש את השקדים 3 ימים לתוצאה מושלמת.
שווה לפנק את הבעל,באמת.
הי פירגה ,
הכנתי את עוגיות הרייבה ביום העצמאות (קמתי מוקדם…) ולקחתי לפיקניק… הגשתי אותן בתור קינוח,
ביחד עם הקפה שאח שלי הכין והיה כ"כ טעים שהן נגמרו תוך 5 דקות … חבל שלא עשיתי כמות כפולה … ;)
בקיצור ,פירגה , את תותחית כרגיל…טוב , את זה כבר ידעתי …אבל עכשיו גם כל המשפחה המורחבת יודעת… (סיפרתי להם שהמתכון מהאתר שלך ) :lol:
בעלי כבר ביקש שאכין עוד "נגלה" מהעוגיות הטעימות האלה…
עוגיות טעימות עם חומרים פשוטים וקלות להכנה (דרך אגב : אני שמתי אגוז מלך במקום פיסטוק מלמעלה ויצא מעולה
פשושית חמודה תודה רבה
כיף ששימחת את כל המשפחה עם העוגיות ועכשיו כל אחד יוכל להכין גם לעצמו.
תודה על תוספת האגוז ;)
טעים טעים,באמת להכין כמות כפולה או משולשת.המלצה.
פירגה יקרה, מאז שגיליתי את האתר שלך אני לא יוצאת מהמטבח,אבל הכל בכיף ואהבה, בקיצור כל מה שאפיתי או בשלתי יצא משגע, כל הכבוד, כרגע הוצאתי מהתנור את העוגיות היפהפיות (רייבה). אני מזמינה אותך לכוס קפה עם עוגיות………….
איבונה מקסימה,את יודעת? לא קשה לשחזר את הניחוח שלהם. ניחוח מזרחי עדין שיש רק לעוגיות מזרחיות.
אני הכרתי אותן כשהכרתי את בעלי . היו עוגיות הבית שלהם. מדהימות.
תהנו בכיף ותודה על כל המחמאות.הלוואי וימשיך כך
הי פירגה,
שאלה, אפשר להשתמש בחמאה במקום המרגרינה? האם זה יוצא אותו הטעם?
את מוזמנת לנסות.לא הכנתי עם חמאה
טעים מאוד!!!
נהדר.תהנו
שלום פירגה
כמה מי ורדים לשים
ריקה,שמים כמה טיפות.
היי פירגה,
מאוד רוצה להכין אבל אין לי כרגע מי ורדים.
האם ישפיע משמעתית על הטעם? ניתן להחליף במשהו אחר?
לא חובה להוסיף.זה נותן את הניחוח המזרחי.
פירגה ברוך שובך שאלה.האם אפשר כמה טיפות מי זהר במקום מי ורדים?
רחלוש, שאלת טעם אישי.
האים צריך להוסיף מיים לעוגיות
:lol: :lol:
מים מוסיפים רק אם הבצק יוצא גבישי. ורק כמה טיפות.