אין בעוגה בכלל ביצים (גם בבצק) ואין בה ג'לטין.
זרמתי על בסיס אפוי שהכנתי מבצק ביסקוויט
בטעם שוקולד אגוזים
ומעל מוס משולב גבינה שוקולד לבן ואננס
בציפוי פירורי ביסקוויט (חלק מהבצק האפוי)
אחרי הביס הראשון הבנתי שזו בחירה מדהימה לעוגה מנצחת.
בטעם שוקולד אגוזים
ומעל מוס משולב גבינה שוקולד לבן ואננס
בציפוי פירורי ביסקוויט (חלק מהבצק האפוי)
אחרי הביס הראשון הבנתי שזו בחירה מדהימה לעוגה מנצחת.
מצרכים והכנה לבסיס בקערה:
200 גרם חמאה/מרגרינה רכה
6 כפות סוכר
2 כוסות קמח רגיל
2 כפיות אבקת אפיה
1/4 כוס אבקת שוקולית
1/4 כוס אגוזים קצוצים
טיפונת חלב ללישת הבצק – 2-3 כפות
מחלקים את הבצק ל-2
חלק אחד שוטחים בתבנית עגולה 24 משומנת
חלק שני שוטחים בתבנית אינגליש קייק משומנת (ישמש לפירורים)
אופים את שני הבסיסים בחום 175.
את הבצק בתבנית העגולה אופים כ-12 דקות עד שמזהיב ומוכן.
הבצק בתבנית אינגליש קייק אחרי 10 דקות מפוררים ומחזירים לאפיה לעוד 10 דקות או עד שיהיה קריספי
לצנן את הבצקים .
להרטיב את הבצק שבתבנית העגולה (אחרי שהתקרר) עם 1/4 כוס מסירופ האננס שבקופסא.
להכניס למקרר עד הכנת המוס.
מצרכים והכנה למוס בקערת המיקסר:
2 מיכלי שמנת מתוקה
2 שקיות אינסטנט פודינג וניל
1/2 כוס סוכר
מערבלים לקרם ומוסיפים בעדינות:
500 גרם גבינה לבנה 5%
2 כפות מהסירופ שבקופסת האננס
100 גרם שוקולד לבן מגורר
3/4 כוס חתיכות אננס קטנות (לחתוך)
מערבבים טועמים אם מספיק מתוק לכם…. ויוצקים על הבסיס
את הבצק לפירורים מפוררים במגי'ימיקס ומפזרים על העוגה
שומרים במקרר ולא בפריזר
מכינים את העוגה לפחות יומיים לפני ההגשה.
100 גרם שוקולד לבן מגורר
3/4 כוס חתיכות אננס קטנות (לחתוך)
מערבבים טועמים אם מספיק מתוק לכם…. ויוצקים על הבסיס
את הבצק לפירורים מפוררים במגי'ימיקס ומפזרים על העוגה
שומרים במקרר ולא בפריזר
מכינים את העוגה לפחות יומיים לפני ההגשה.
להוציא את העוגה מהמקרר דקה לפני ההגשה ולא לפני.
תהנו
בוקר טוב לך פירגה
מזמן אני רציתי לכתוב לך שאני עוקבת אחרי המתכונים שלך.(את נמצאת אצלי במועדפים)המתכונים שלך קלים,טובים וטעימים. גם אני חובבת בישול ואפיה, ונמצאת שעות רבות במטבח. ואוהבת לגוון ולנבור במתכונים של נשים אחרות.
כל הכבוד לך והמשיכי כך.
דרך אגב החלות והלחמניות חוגגות אצלי כל שבת ממתכון שאת פירסת בבלוג שלך.
יישר כוח
פירגה היקרה,
אני מתכוננת להכין את העוגה היום ורציתי לשאול האם ניתן להחליף את הקמח הרגיל בקמח אוסם ואם כן, מה הכמות ?
בברכת שנה טובה
יעל
יעל הי
אותה כמות ואל תוסיפי אבקת אפיה.
בהצלחה ותהנו מעוגה נפלאה וטעימה מאד.
שנה טובה
פירגה, אני עוקבת אחרי המתכונים שלך בעיקביות, העוגה פשוט מעולה, קלה להכנה ומאוד מרשימה
תודה וחג שמח!!
קרן הי חמודה
גם לדעתי השילוב פה נהדר וטעים מאד.
אני שמחה שבחרת להכין אותה.היא קלת הכנה ומרשימה.
תודה על המחמאות וההמלצות
חג שמח
ערב טוב לך….
אני חייבת להיד שמאז שהעוגה יצאה מהמקרר אני לא מפסיקה "ליישר" אותה היא כל הזמן נראית לי עקומה.
עוגה מדהימה במינימום מאמץ וטעם מדהיםםםםםםםםםם.
שיהיה לכולנו שוב טוב ומלא פינוקים :lol:
אורטל יקירתי תודה רבה ואני שמחה לבשר לך שכמעט כל המתכונים באתר שלי קלי הכנה,מהירים וטעימים.
למה לעבוד קשה כשאפשר להשיג תוצאות מדהימות במינימום עבודה?
כיף לי לשתף אתכם וכיף לי שאתם משתפים אותי בחוויות אחרי טעימה :lol:
היי פירגה
רציתי להכין עוגה לארוע (יום הולדת חשוב) על בסיס גבינה ואננס. מצאתי 2 מתכונים – זה ועוד אחד –
http://pirge.co.il/אוכל-שילדים-אוהבים/מתכון-עוגת-גבינה-בפירורים-זהובים-נמסה
שאמנם לא מופיע אננס במתכון אבל הבנתי מהתגובות שאפשר להוסיפו.
אין לי בעיה שיש שוקולד במתכון.
על איזו עוגה את ממליצה ?
האם הן דומות בטעם ובמרקם או שונות ?
תודה
שרון,הן לגמרי שונות זו אפויה וזו קרה (לפחות הקרם קר)
תכיני את זו,יותר מרשימה ;)
בשמחות
עוגה פשוט מעולה!!! הקראנץ' של האגוזים והאננס משתלב בקרם הרך בצורה מושלמת…. הכנתי מהקרם חצי כמות כדי לחסוך קצת בקלוריות…..חחחחח…. העוגה יצאה מדהים, לא נמוכה מדי, הכנתי אותה בתבנית מרובעת 26X32 . כולם לא הפסיקו להתלקק ולא האמינו שאני הכנתי אותה…. איזה כיף! תודה רבה לך פירגה על מתכון מדהים שאני בטוחה שאכין עוד הרבה!!! נשיקות
סיגל,אין עליך את יודעת מה לבחור.
תודה מתוקה והמשך טעים
פירגה שלום.
נתתי ביום שישי את המתכון הזה לחברה.
היא התקשרה עכשו להגיד תודה .היא אמרה שהאורחים שלה מאוד אהבו את העוגה.
אחד הקטנים קם והצהיר שאמא שלו תעשה לו גם בבית עוגה כזו.
תודה .
טל,העונג שלי.מסרי בבקשה תודה רבה לחברה והיא יכולה להצטרף אלינו ולכתוב בעצמה.
תודה לך שהבאת את חוות דעתה לפה. המשך טעים לכולנו
היי פירגה..
תבנית 26 זה גם בסדר ?
כן הדס,אפשר גם ב26.
בהצלחה ותעדכני אותי כמובן.
חג פורים שמח לך.
אני מכינה היום ומחר אני מעדכנת אותך
פורים שמח גם לך :oops:
אוקיי.
פירגה אני צריכה בבקשה את עזרתך..
אני רוצה בנוסך לעוגה להכין עוד משהו שפעם אכלתי באיזה ארוע של העבודה ואין לי מושג איך מכינים.
זה היה עוגות גרמשניט בקונוסים..
אולי תוכלי לעזור לי ?
צר לי שלא מכירה.
היי פירגה, אני מחפשת מתכון לשבועות וזה נראה לי קל וטעים. רציתי לשאול רק אם המלית שומרת על יציבות לפעמים עוגות כאלה בלי ג'לטין "נוזלות" בגלל המים שבגבינה. כמו כן האם אפשר לוותר על השוקולד הלבן או להחליפו במשהו. אני לא מתה על שוקולד לבן. תודה רבה וחג שמח.
סמדר,השוקולד תורם גם ליציבות ומוסיף המון טעם כשהוא משתלב עם הגבינה.
סליחה שאני "מנדנדת", אפשר מקופלת לבנה באותה כמות? אם לא, יש לך אולי טיפ לגירור השוקולד הלבן? שוקולד תמיד נמס לי בידיים ואני מחפשת קיצור דרך. שוב תודה על ההתייחסות המהירה.
אפשר מקופלת.
בהצלחה.
חג שמח.
פעם קראתי שלפני גירור שוקולד מקפיאים אותו ואז קל לגרר.
יופי תודה. אם לא אמצא מקופלת אשים במקפיא וכמובן אעדכן. חג שמח.
טוב, הכנתי אתמול ולא יכולתי להתאפק יומיים אז טעמתי אחרי יום. יצא מ-ד-הי-ם!!! טעים מאוד ומתאים לחג וגם לאירוח. כמה מסקנות שלי – כמות המוס גדולה מדי לדעתי. למרות שהשתמשתי בתבנית בגודל מקביל ל-26. אפשר להסתפק ב-1/2-3/4 כמות. גם את כמות הסוכר במוס אפשר להפחית- שמתי 1/3 כוס ויצא די מתוק (אולי אצלי אוהבים פחות מתוק). הבצק נפלא – פריך וטעים מאוד. (האם יש לו שימושים נוספים? אשמח לדעת וליישם.) : בקיצור – עוגה מנצחת (גם הבת שלי מסכימה בפה מלא). כיף למצוא מישהי כמוך שכותבת מתכונים שאפשר לסמוך עליהם. רוב תודות וחג שמח מאוד. :lol: :lol: :lol:
סמדר,תודה רבה על הכל, נפלא שהכנת את העוגה ובעיקר שהיא טעימה וששיתפת.
חג שמח והמשך טעים ומפנק לכל המשפחה.
בוקר טוב
העוגה באמת מאד טובה כבר הכנתי אותה בעבר וכולם התלקקו השאלה שלי האם ניתן להמיס את השוקולד הלבן במיקרו במקום לגרד.
אשמח לתגובה
שבת שלום
רחל
רחל,תודה חמדתי
לא יודעת לגבי השוקולד כי לא הכנתי כך.
אולי תנסי,לא נראה לי שתהיה בעיה.