עוגת שוקולד למכורים התמונה באדיבותה של יפעתוש
במחברת של פירגה רשום עוגה למכורים לשוקולדה
באמת,לאוהבי השוקולד היא ממכרת מכשפת ובעיקר..אוכלים בביסים
פצפונים ומגרגרים בהנאה.
תמונה: הכינה וצילמה יפעת בעבר מנהלת פורום אוכל חלבי.
תמונה: הכינה וצילמה יפעת בעבר מנהלת פורום אוכל חלבי.
תודה ליפעת על המחמאות והתמונה היפה.
מצרכים:
1/2 1 כוסות קמח תופח
כוס סוכר
חבילת מחמאה 200 גרם
2 חפיסות שוקולד מריר לעוגה=200 גרם + עוד חפיסה של 100 גרם לציפוי.
4 ביצים
כ-1/4 כוס חלב
1/2 1 כוסות קמח תופח
כוס סוכר
חבילת מחמאה 200 גרם
2 חפיסות שוקולד מריר לעוגה=200 גרם + עוד חפיסה של 100 גרם לציפוי.
4 ביצים
כ-1/4 כוס חלב
אופן הכנה:
להמיס בסיר קטן על הגז תוך כדי ערבוב:
חבילה מחמאה
2 שוקולד מריר שבור לקוביות
להוסיף סוכר
לערבב וכשמומס לקרר.
להוסיף 4 ביצים ולערבב היטב.
להוסיף קמח וחלב לסירוגין.
להמיס בסיר קטן על הגז תוך כדי ערבוב:
חבילה מחמאה
2 שוקולד מריר שבור לקוביות
להוסיף סוכר
לערבב וכשמומס לקרר.
להוסיף 4 ביצים ולערבב היטב.
להוסיף קמח וחלב לסירוגין.
לערבב לבלילה הומוגנית וא ח י ד ה.
לשמן תבנית עגולה בגודל 26
לצקת את הבלילה
לאפות בחום 175 מעלות כ-35 דקות. לבדוק בשיטת הקיסם…..אם העוגה לא מוכנה אחרי 40 דקות כסו אותה ברפיון בניר כסף והמשיכו לאפות עד שתהיה מוכנה.
מיד כשהעוגה מוכנה וחמה להניח עליה 100 גרם קוביות שוקולד מריר
לשמן תבנית עגולה בגודל 26
לצקת את הבלילה
לאפות בחום 175 מעלות כ-35 דקות. לבדוק בשיטת הקיסם…..אם העוגה לא מוכנה אחרי 40 דקות כסו אותה ברפיון בניר כסף והמשיכו לאפות עד שתהיה מוכנה.
מיד כשהעוגה מוכנה וחמה להניח עליה 100 גרם קוביות שוקולד מריר
לחכות שניותיים שיימס ולמרוח מיד על פני העוגה. ליישר יפה.
אופציה לקישוט נוסף:
אופציה לקישוט נוסף:
להקציף מיכל שמנת מתוקה וכף אבקת סוכר ולצפות את העוגה
לקשט כיד הדמיון
תהנו
לקשט כיד הדמיון
תהנו
וכאן תתכבדו מאותה עוגה שהכינה נירהמ1:
השוקולד נמס מיד על העוגה החמה ואפשר למרוח.
שלום לך פירגה יש לך מתכון לעוגה כושית או שוקולד אוורירית ומלכה כמו שקראת לה ורשמת במתכון סודה לשתיה רציתי לדעת אם אפשר לשים אבקת אפיה במקום סודה לשתיה ואם כן מה הכמות ? אשמח לקבל תשובה תודה מראש.
יעל אי אפשר להחליף אבקת אפיה בסודה לשתיה ולהיפך.
יש עוגות שאפשר לוותר על הסודה לשתיה .
אבקת אפיה חובה בכל מתכון.
ערב טוב
בוקר טוב לך פירגה !
את תהיי מופתעת מהשאלות אני פשוט חדשה בעולם האפיה…..
מה הסוד של הסודה לשתיה שאי אפשר לוותר עליו ?
את לא רשמת במתכון אבקת אפיה ואמרת שזה חובה בכל מתכון אז מה הכמות של אבקת אפיה בעוגה הזו כושית או שוקולד ?
ורציתי גם לדעת לגבי הבצק לעוגיות וכל מאפה אחר כשמניחים אותו לנוח מכוסה. הוא צריך מקרר ?
ואיך יודעים שהוא מוכן לאפיה ? בכל מאפה הבצק צריך לתפוח ?
בלי קשר לבצק אני הכנתי עוגה שבוע שעבר ויצאה ספוג בפנים (חורים כאלו קטנים) לא אהבתי בכלל. אשמח לקבל ייעוץ .
אני אשמח ואודה לך מאד אם תעני לי לכל השאלות
תודה רבה מראש !!!
יעל
בעוגות חובה אבקת אפיה.
לא חובה סודה לשתיה למרות שיש מתכונים שהם מוסיפים למירקם של העוגה.
לא יודעת איפה לא רשמתי. אולי רשום קמח תופח ? ואז אבקת האפיה כבר בקמח.
במתכונים שלי תכיני בדיוק כמו שרשום.כשרשום ב מ פ ו ר ש לשים במקרר שימי וכשלא רשום אל תשימי.
אני רושמת גם כמה זמן צריך מקרר.
בצקים שמרים שמים במקרר לפחות לילה. אם רשום אחרת אז להתנהג כמו שרשום.לא להמציא דברים.
העוגה לא יצאה לך טוב כי לא ערבבת אותה כמו שרשום.
בכושיות שלי רשום לערבב הרבה זמן עד שיוצא מירקם כמו של קרם.בלי עירבוב כזה אין סיכוי לעוגה להצליח.
בקיצור לקרוא כל מתכון מספר פעמים ולשים לב בעיקר לדברים הקטנים שרשומים בין השורות.
בהצלחה.
שלום לך פירגה
תודה רבה רבה עזרת לי מאד לפי התגובות שנותנים לך אני מבינה שהמתכונים שלך מוצלחים גם הייעוץ מוצלח אז שוב אני מודה לך שיהיה לך יום טוב .
מאת יעל :
בוקר טוב פירגה !
הכנתי את העוגה הכושית שלך והיא פשוט מיוחדת חיסלנו אותה כ"כ מהר מרוב שהיא היתה מדהימה היא רק יצאה לי נמוכה . מה הפטנט שהעוגה יוצאת גבוהה ?
הי פירגה, אני מתלבטת בין העוגה הזו לכושית הקוקוסית. מה את ממליצה?
גלית יקרה
לא יודעת כי שתיהן שונות אחת מהשניה
תכיני מה שעוד לא הכנת.
אם את לא מכירה את העוגות,תלכי על הכושית קוקוס
בהצלחה וסוף שבוע נפלא
שלום פירגה
אני מכורה למתכונים שלך, רק שהפעם משהו קרה עם עוגת שוקולד שלקחתי מפורום אוכל של תפוז
והכותרת עוגת שוקולד של פירגה, כמעט בטוחה שעשיתי משו לא טוב.
העוגה גלשה למימדים נוראיים!! כל התנור התלכלך והכל גלש
לאחר כשעה של ריח שרוף הוצאתי את התבנית והכל היה דליל "ורוקד" בתבנית
להלן בדיוק כפי שהעתקתי מהפורוםב 18.11.09 :
שם: pontch1
נושא: עוגת שוקולד של פירגה
תוכן: עוגה שוקולד קלאסית
בחושה קלה להכנה וטעימה בטירוף
מומלצת – מתכון מבית היוצר של פירגה
אף פעם לא מאכזבת כמו שאר המתכונים שלה.
טיפ, אני את הנוזלים מחליפה בשמנת מתוקה – מומלצת בכל פה!
מצרכים:
כוס אבקת קקאו
2 כוסות סוכר
2 כוסות קמח
פקק יין מתוק
שקית אבקת אפיה
3/4 כוס שמן רצוי קנולה
3 ביצים טרופות במזלג
לערבב ולהוסיף:
1/2 1 כוסות מים פושרים (אפשר להמיר לנוזלים אחרים כמו:חלב מיץ או קפה וכו' – אני כאמור החלפתי לשמנת מתוקה)
שוב לערבב היטב לבלילה דלילה (אני עירבלתי במיקסר והוספתי אגוזי מלך קצוצים גס)
לצקת לתבנית משומנת מספר 24
ולאפות בתנור שחומם מראש כ-45 דקות או עד שקיסם שננעץ יוצא יבש.
לקרם שוקולד
150 גרם שוקולד מריר
1 שמנת מתוקה
להמיס את השוקולד על להבה בינונית להוסיף את השמנת ולערבב היטב
למרוח את העוגה מכל הכיוונים
אפשר לטחון אגוזים ולצפות את העוגה מהצדדים
רוחמה אישית לא חושבת שהעוגה מהאתר שלי או ממתכונים שלי.
הכושית שלי אמנם דומה אבל מוצלחת ברמות ושונה במרכיבים.
צר לי שכך קרה.
תיצמדי לכושיות שלי בקטגוריה: מבחר עוגות כושיות ותהני מעוגות מדהימות בחושות ועסיסיות מאד.
בהצלחה
פירגה שבת שלום
בכותרת המתכון אשר הועתק מפורום אוכל של תפוז כתוב "עוגת שוקולד של פירגה"
לכן פניתי אלייך,
מצטערת שזה לא המתכון שלך, ושכך נכתב,
כי שלך בודאי היה מצליח מאוד, כמו כל המתכונים שכבר ניסיתי
תודה
ושבת שלום
רוחמה הי
חושבת בכל זאת להכין את העוגה ולראות איפה הבעיה.אעדכן בהמשך
רוחמה הייי חמודה
הכנתי את העוגה שרשמת לי בתגובה שלך ב-2 תבניות אינגליש קייק ויצאו מ ע ו ל ה ומאד טעימות.
עוגות גבוהות ונאות.
ערבבתי בקערה לפחות דקה עד שהתערובת היתה ממש ממש הומוגנית ואחידה.
אפיתי 40 דקות ובדקתי . העוגות היו עדיין מאד נוזליות.
פשוט המשכתי באפיה עוד 15 דקות וזהו…
אגב, כשיוצקים את הבלילה לתבניות היא דלילה ביותר ולמרות זאת לא צריך להוסיף עוד קמח.
אז תכיני שוב ותהני מעוגות נהדרות.
בהצלחה
הכנתי את עוגת השוקולד, יצא נפלא, למעלה שמתי קוביות שוקולד חום ושוקולד לבן הוסיף למראה.
העוגה קלה והיתה לה הצלחה גדולה.
ציפי,אחלה תגובה לעוגה נפלאה.
שילוב שוקולד חום ולבן בוודאי יצר דוגמה יפה ומיוחדת.
תודה רבה ותהנו
יעל,תודה רבה ואני מקווה שתהיי מרוצה מהתוצרים שתכיני.
תודה
אני בשליחות בבית חב"ד אי שם וכמובן אופה הכל כשר. אין לי מרגרינה- רק שמן, אין לי שוקולד- רק קקאו. יש לך איזה מתכון טוב עבורי? תודה מראש.
IMA411@GMAIL.COM
ראי פה כושית:
http://pirge.co.il/אוכל-שילדים-אוהבים/כושית-בלי-תוספות-בחושה-ועסיסית-במיוחד
יעל בקר טוב
הכושית זו עם המים הרותחים?
כתבתי שהסוד להצלחה הוא בחישה מסיבית לבלילה שדומה לקרם שוקולד.חייבים לבחוש היטב.
תבנית 24 ולא יותר. העוגה יוצאת גבוהה.
יש את הגירסה הענקית לתבנית 28.
יום נעים
התשובה לפושה:
בכושיות שלי לא "תופס" לערבב רק עד להתאחדות.
בכושיות שלי צריך לערבב מסיבית והיטב אחרת העוגות לא מצליחות.
הי פירגה,
תודה רבה על המתכון. יצא נפלא גם בלי קרם מעל. כל בני ביתי אהבו.
החלפתי את המחמאה בחמאה "אמיתית" והקצפתי חלבונים עם סוכר, והוספתי לבלילה הכללית.
בהמשך להצלחה של הקודמת, כרגע בתנור עוגה נוספת. נראה לי שהפעם אקציף שמנת מתוקה לקרם.
רוית
ציפויים מוסיפים המון.
תודה על ההמלצה והתגובה הנהדרת
הי פירגה!
אני בדשיוק מתחילה להכין את העוגה שנקראת מטרפת ביותר… כעוגת יומולדת לעצמי… (מחר חל יום הולדתי)
אני יודעת שבד"כ אם לא צריך לשים במערבל את מציינת במתכון, וכאן כתבת לערבב (ביד)
האם אפשר בכל זאת להכניס לקיצ'נאייד? או שעדיף שלא.
חוץ מזה, יש שתי תמונות למעלה של העוגה הזו, למה באחת הציפוי נראה כהה יותר מהשנייה? זה אותו ציפוי?
ללה כנראה לא אותו ציפוי.
לא לערבל.
ללה מזל טוב :lol:
פירגה
אני מבינה שאין אפשרות להכין את העוגה פרווה, קראתי שצריך חלב,חבל……..
תמירי למים
תודה!
פירגה ערב טוב
עוד שאלה ברשותך
האם אפשר במקום חלב או מים כפי שהמלצת כדי להכין אותה פרווה, האם אפשר להשתמש
בשמנת מתוקה פרווה?
תודה מראש
חזרתי מהעבודה, התארגנתי וישר למטבח להכין את העוגה פונצ' קפואה, אני מחכה שתתקרר כדי לפורר אותה, איזה ריח, השתמשתי בשמנת מתוקה פרווה.
ערב נעים
רותי
בעוגה הזו דווקא עדיפות למים לכן כתבתי.
בהצלחה ותהנו
פירגה
תודה רבה על תשובתך המהירה וסליחה שרק עכשיו אני מגיבה.
רציתי לשאול, האם אפשר להכין את העוגה היום בשביל יום שישי? אולי כדאי להכין אותה
ורק ביום שישי להכין את הציפוי עם השמנת המתוקה?
מחכה לתגובתך
תודה
נשיקות
רותי את יכולה להכין אותה היום עם השוקולד המומס.
את הקצפת שימי ביום שישי. מעל לקצפת את יכולה לגרר שוקולד.
פירגה
המון תודה על תשובתך המטאורית……….
אני לא רוצה את הציפוי עם השוקולד המומס, אני רוצה עם השמנת המתוקה,
או זה או זה, נכון?
את השמנת המתוקה כדאי להקציף עם אבקת סוכר?
רעיון מעולה נתת לי לגבי קישוט, לגרר שוקולד מעל
תודה
רותי
את צריכה את 2 הציפויים.
השוקולד שומר על העוגה שתישאר עסיסית. שמים את השוקולד מיד אחרי האפיה והוא נמס מהחום.
הקצפת יותר לקישוט.את יכולה להקציף עם אבקת סוכר.
פירגה
תודה, אז אכין את הציפוי שוקולד, ורק ביום שישי את הקצפת. נכון?
אין כמוך!
עוזרת, תמיד כאן בשבילנו.
אין לי מילים.
יום נפלא, וחמים…….
בדיוק כך.
יהיה מעולה וטעים.
בהצלחה והמשך יום נפלא ומתוק
פירגה, אני מפסיקה לרגע את העבודה במשרד,
אני מכורה לאתר שלך,לצערי אין זמן…..חחחח
מקווה שלא יהיה לי קשה להכין את העוגה הזאת. אכין אותה פרווה ליום שישי בערב.
למרות כאבי הברכיים, אני צריכה להכין אוכל לשישי בערב,אין ברירה.
אתמול הכנסתי לפריזר את עוגת הפדג',שמתי אגוזים וצימוקים.בלי קוקוס.
היא מחכה בשקט…..
יום חמים ונעים
רותי
רותי,זו עוגה קלה ואין סיבה שלא תצליח.
הפאדג' מהממת באחריות.
תהנו ושיהיה לך המשך יום נפלא
פירגה
תודה, בתקווה שיצליח לי כפי שכתבת.
כמובן שתקבלי דיווחים.
המשך יום נפלא ותודה על הכל.
לגבי הפאדג',הילדים לא אוכלים צימוקים ואגוזים אבל בכל זאת שמתי….החבאתי,…חחח
לא שמתי קוקוס.
רותי שלום
אחכה לדיווח ;)
תכיני בדיוק לפי מה שרשום והכל יהיה בסדר
בהצלחה
פירגה יקרה
הכנתי את העוגה , ביום שישי ציפיתי בקרם. היה טעים, רק מעט יבשה,לא נורא.
תודה רבה רבה
דרך אגב,לא ראיתי שהודעה שכתבתי לך בשבוע שעבר נקלטה,
רשמתי לך שאת מגישה את מה שאת מכינה בצורה כל כך אסטתית, תענוג לעין ולקיבה, חחח
שבוע נפלא, תבורכי
:lol:
תודה רותי
האם אפשר חמאה רגילה של תנובה.
אפשר
פירגה היקרה אפשר במקום חלב מים אני רוצה פרווה. :cool: ואפשר בתבנית אינגלש.
היי פירגה, אני ממש אוהבת את האתר שלך, ניסיתי כבר כמה מתכונים בהצלחה מסחררת.
הבטחתי לבן זוגי עוגת שוקולד לסופ"ש ובחרתי בזו.
רק שאלה קטנה: אני רוצה ציפוי כמו בתמונה הראשונה למעלה.
חשבתי במקום להמיס חבילת שוקולד על העוגה כשהיא יוצאת מהתנורף להכין ציפוי משמנת מתוקה ושוקולד מומס ולצפות את העוגה.
מה דעתך?
תודה רבה!
עינת בקר טוב
תודה רבה.
את יכולה להכין כל קרם שאת רוצה.
בהצלחה
הי,
זאת אחת העוגות שהכנתי לחג, מומלצת מאוד, מהיום לא מכינה יותר את השוקולד האחרות, זאת האחת המנצחת!
תודה ענקית, ושתהיה לנו גמר חתימה טובה!!!
הי מליסנדה
תודה,איזה יופי. באמת? אצלי הולכים "חזק" על הכושיות.חהחהחהחהחה
תהנו והמשך שבוע נפלא
פירגה ערב טוב,
מהו גודל הביצים? יש לי רק L
חג שמח,
ליאת
שימי מה שיש לך
יווו…. העוגה בתנור….. בתמונות היא נראית גבוהה ואצלי הבלילה (די סמיכה…) כמעט והגיעה רק למחצית גובה תבנית 26 – מה את אומרת? כך צריך להיות?
נו טוב…. הייתי צריכה לדעת שכמו שאר המתכונים שלך גם זה מוצלח ומדויק – יצאה מהתנור מושלמת!
אם לא מרחתי ציפוי קצפת יכולה להשאר בחוץ, או בכל מקרה צריכה להיות במקרר?
סליחה על כל השיגועים……………..
;)
ליאת
תודה חמודה
במקרר.ברור.
היי פירגה,
המתכונים שלך נראים מעולים, והגיע הזמן לנסות אותם
אני רוצה להכין את העוגה הזו ליומולדת של בתי בת השנתיים, קניתי תבנית בצורת דובי, ואצית לדעת האם הכמות שבמתכון תספיק או שעלי להכפיל את הכמות?
ועוד שאלה קטנה- ראיתי שכתבת למישהי שאפשר להמיר את החלב במים. זה יהיה מספיק טעים? אולי עדיף ריצ' או ריצ'קפה?
תודה מראש!
זיוה,אני לא נוהגת להגדיל כמויות
אם את רוצה עוגה ענקית תכיני את הכושית הענקית שהיא על בסיס מים
http://pirge.co.il/אוכל-שילדים-אוהבים/כושית-ענקית-שכל-ילד-חולם-עליה
היא גם תמלא לך את התבנית עד למעלה. תקראי עליה תגובות.
תודה ובהצלחה
היי פירגה יקרה,
התחלתי מהיום (יום שני) לחפש עוגה לשבת כי אני לא מתאפקת להציץ באתר שלך..
לגבי העוגה, אני יכולה להכין את אותה כמות וזה יספיק ל 2 תבניות אינגליש קייק?
שאלה נוספת,במתכון כתוב לשים שוקולד,מרגרינה וכו' על הגז..זה לא יתייבש עד שאוסיף לקצף הביצים?
תודה
לא בטוחה לגבי התבניות.צריך למלא 3/4 כל תבנית.
תכיני כמו שרשום.
רשמת 4 ביצים . אני מכניסה תביצים שלמות ? טרופות
במזלג ? או בלי לטרוף אותם ? העוגה אמורה לצאת
גבוהה עם תבנית עגולה 26 ? ועוד שאלה צריך גם
להמיס שוקולד על העוגה כשהיא חמה וגם שמנת
עם שוקולד על הגז ? אפשר לציפוי שמנת פרווה
במקום המתוקה ?
יעל,במתכון כתוב להוסיף את הביצים כלומר אחת אחרי השניה.אם את רוצה עוגה יותר גבוהה תקציפי את החלבונים וסוכר בנפרד.
ממיסים שוקולד מיד כשהעוגה חמה.לא צריך ציפוי נוסף.
בהצלחה.
בכל המתכונים אפשר להמיר חלבי לפרווה.
פירגה עברו 35 דק׳ והעוגה עדיין נוזלית בפנים מה אני
עושה ?
אם היא אפויה מלמעלה תכסי בניר כסף ברפיון ותמשיכי לאפות כמה זמן שצריך.
יעל,שתפי אותי בתוצאות גם אם לא יצא טוב.תודה.
היי פירגה
האם אפשר להוביף טבעות שוקולד בפנים
לא כדאי.
היי פירגה
הסוכר אמור להינמס גם?
הי אופה כך כתוב:
לערבב וכשמומס לקרר.
פירגה בוקר טוב!
אני אתמול הכנתי את העוגה למשפחתי האהובה ראוי לציים שהכנתי במקביל את העוגת קוקוס עם שוקולד מומס
המתכונים שלך מהממים כי ההסבר שלך מדהים ולא מסובך או "פלצני"
העוגה למרות שבחושה יצאה מאוד עסיסית ולא כבדה…צבעה הזכיר לי את ילדותי היפה .
בקרם אני שיניתי קצת מעוגה אחרת שלך לקחתי כוס שמנת מתוקה עם מאתיים גרם שוקולד מריר והמסתי עם 2 כפות ווסקי ועל הקרם פיזרתי לקישוט וטעם קוקוס
העוגה מושלמת וכל ביס הוא חלום
שתהייה לך אחלה שבת! :lol:
שלום פירגה
כעוגה לגבר ליום הולדת ששים איך לקט?
תודה
ריקה, שלום
מה זה לקט?
סליחה פירגה לקשט
ריקה הי,
הרעיונות שלי מצומצמים לקישוט עוגות.
כנסי לאתרים של עוגות מעוצבות.
אני מסתפקת בקרם או קצפת ולדעתי מאד יתאים לעוגה קצפת ואת יכולה לגרר שוקולד למעלה.
מזל טוב הנאה ורק אושר
האם אפשר להשתמש בחמאה במקום במחמאה?
תמי,אפשר לדעתי להמיר לחמאה.
האם העוגה מתאימה לתבנית סיליקון עם דוגמא?
תמי,לא ניסיתי וכנראה שגם לא אנסה.תמיד יש לי פחד שהכל יקרוס…..
שנה טובה
איך שומרים את העוגה (בהנחה שישאר משהו ממנה עד מחר?)
במקרר,תהנו מהעוגה הטעימה