לביבות ספגטי גבינתיות מתוקות
ופה למטה תמונה של לביבה חמה ומתוקה שהכינה וצילמה: shiR123
תפרגנו לעצמכם להתמכר ופשוט תהנו.
מצרכים והכנה:
250 גרם ספגטי דק מבושל לפי הוראות היצרן מסונן ולא שטוף
לשים בקערה את הספגטי ולהוסיף:
250 גרם גבינה לבנה 5%
3 ביצים טרופות במזלג
1/2 כוס סוכר
כף סילאן
כפית קינמון
2 כפות קמח רגיל ואחרי בחישה להוסיף עוד אם צריך.
5 כפות שמן לטיגון
הוספתי 4 כפות דובדבנים מסוכרים קצוצים וההפתעה טעימה ביותר (אפשר להוסיף צימוקים או פירות יבשים)
לערבב
לחמם במחבת ג ד ו ל ה שמן מרודד
להעמיס על המזלג כמות של 2 כפות בערך לא סימטרי ולצקת כמו שיוצא למחבת החמה
לטגן לביבות ולהשחים מ-2 כצדדים
לפזר סוכר ולהגיש עם שמנת או יוגורט
הוספתי 4 כפות דובדבנים מסוכרים קצוצים וההפתעה טעימה ביותר (אפשר להוסיף צימוקים או פירות יבשים)
לערבב
לחמם במחבת ג ד ו ל ה שמן מרודד
להעמיס על המזלג כמות של 2 כפות בערך לא סימטרי ולצקת כמו שיוצא למחבת החמה
לטגן לביבות ולהשחים מ-2 כצדדים
לפזר סוכר ולהגיש עם שמנת או יוגורט
שיטת האפייה:
להניח את הלביבות צ פ ו ף על ניר אפיה מ ש ו מ ן . לרסס עליהם שמן ולאפות בחום 175 20 דקות.
להפוך את הלביבות ולרסס שוב במעט שמן . להמשיך לאפות עוד כ-10 דקות.
תהנו
הכנו הערב את הלביבות. יצאו מצויין!!
הילדה (הבררנית…) אהבה מאוד!
תודה
זאת כבר פעם שנייה שאני מכינה את הלביבות הללו והן פשוט טעימות להפליא!
תודה!
ענתי יקרה
תודה על התגובה הנהדרת
תהנו :lol:
פירגה שלום!
לפי המתכון שלך הכנתי מחצית מהלביבות מתוקות ומחצית מלוחות באופן כזה:
ערבבתי את החומרים היסודיים: ספגטי, ביצים, גבינה, קמח וקינמון, חילקתי את הכמות ל-2 כשלחצי המתוק הוספתי את הסוכר והסילאן ולחצי המלוח הוספתי אבקת מרק בצל, פלפל ותבלינים – פפריקה,פטרוזיליה ושמיר יבשים. הלביבות שימשו לאירוח ויצאו נהדרות. נתבקשתי לתת את המתכון וכולם היו מופתעים מפשטותו ( טוב, לא כולם מכירים אותך ואת מתכוניך הנהדרים :P ).תודה :lol: ;) :oops:
פירגה שלום.
לכמה קציצות מספיק המתכון?
תודה!
לא ספרתי ואני מניחה שבערך 10.
פירגה , אם משתמשים בספגטי צריך לחתוך אותם לרצועות קטנות שיתאימו
לקציצות , אז לא עדיף אטריות דקות?
תודה טלי
טלי, הכל טוב אם תצליחי לחתוך לס"מ אחד.
אפשר לחתוך בפולסים קצרים במג'ימיקס.
בהצלחה
תודה פירגה
הכנתי בחגים ושכחתילכתוב תגובה:
נ-ה-ד-ר!
בני בן 4.5 חובב ספגטי ידוע והשילוב עם הגבינה ארוחת ערב מלאה מבחינתי.
לביבות מסוג אחר, בלי ספגטי-לא באות בחשבון אצלו.
הי קרן
שולחת חיבוק לקטנצ'יק ותבואי תמיד לשמח אותי בכאלה הודעות נהדרות
תודה מקרב לב
הולכת לנסות בגרסה האפויה…
ברור שיצא נפלא.אפשר במאפינס :lol:
מחכה לתוצאות ולתמונות
שיר התמונה מהממת.תודה חמודה והמשך טעים ונפלא
שבת שלום לכולכם
רשמת לסנן את הספגטי ולא לשטוף. האם הבלילה לא תצא מלוחה, כי הרי מבשלים את הספגטי עם מלח?
לא לבשל עם מלח
היי פירגה הכנתי את הלביבות…לא נשאר גבינה משבועות אבל היה גביע קוטז'… ויצא טעייים
לאלה,אני שמחה שהצליח גם עם קוטג'
תודה
היי פירגה,
הכנתי הלביבות עם הבת שלי אמש, החלפתי את הקמח הרגיל במלא ואת הסוכר הלבן בחום והוספתי קצת פצפוצי שוקולד.
יצא מעולה באפייה!!! ממש ממש טעים, וההתלהבות הייתה רבה….
המון תודה…. :lol:
אודליה הי חמדתי
עונג לי וכיף גדול לקרוא את התגובה הטעימה שלכן.
לבריאות.
היי פירגה, אני רוצה להכין להערב את הלביבות אבל לא הבנתי אם איזה ספגטי להשתמש? הספגטי הרגיל הוא ארוך, האם את חותכת אותו, ואם כן, איך בדיוק?
ספגטי קצוץ.לקצוץ עם סכין.
לא הגבתי לי, בכל מקרה עשיתי איך שכתוב ואת הספגטי חתכתי לחתיכות קטנות, יצא ק ט ל נ י !!! הבת שלי השתגעה על זה
כן הגבתי. לחתוך קטן.
תודה על התגובה הטעימה.
מעולה כמו שאר המתכונים שלך. הכנתי עם הספגטי הדקיקים הקטנים. והשתמשי רק בשתי ביצים. ופחות גבינה. אבל אפשר לשחק עם זה כל פעם עם גבינה אחרת לדעתי.
נכון,אפשר לגוון וכל פעם להנות מטעם אחר.
לבריאות מרינה,שבת שלום.
הי פירגה אפשר במקום הגבינה שמנת חמוצה?
להבנתי כן,אבל לא הכנתי כך.
תודה ושבת שלום
צהרים טובים,
אפשר להכין כמאפינס?
אודליה הי,
אפשר להכין כמאפינס ואז צריך להוסיף קצת שמן לבלילה. וגם לרסס למעלה לפני שאופים.