yifatushc d7a2d795d792d7aa d7a9d795d7a7d795d79cd793 d79cd79ed79bd795d7a8d799d79d d799d7a4d7a2d7aa - עוגת שוקולד למכורים-בחושה ומכשפת.

עוגת שוקולד למכורים-בחושה ומכשפת.

yifatushc d7a2d795d792d7aa d7a9d795d7a7d795d79cd793 d79cd79ed79bd795d7a8d799d79d d799d7a4d7a2d7aa2 1 - עוגת שוקולד למכורים-בחושה ומכשפת.

עוגת שוקולד למכורים התמונה באדיבותה של יפעתוש

במחברת של פירגה רשום עוגה למכורים לשוקולדה

באמת,לאוהבי השוקולד היא ממכרת מכשפת ובעיקר..אוכלים בביסים
פצפונים ומגרגרים בהנאה.
תמונה: הכינה וצילמה יפעת בעבר מנהלת פורום אוכל חלבי.
תודה ליפעת על המחמאות והתמונה היפה.
מצרכים:
1/2 1  כוסות קמח תופח
כוס סוכר
חבילת מחמאה 200 גרם
2 חפיסות שוקולד מריר לעוגה=200 גרם + עוד חפיסה של 100 גרם לציפוי.
4 ביצים
כ-1/4 כוס חלב
אופן הכנה:
להמיס בסיר קטן על הגז תוך כדי ערבוב:
חבילה מחמאה
2 שוקולד מריר שבור לקוביות
להוסיף סוכר
לערבב וכשמומס לקרר.
להוסיף 4 ביצים ולערבב היטב.
להוסיף קמח וחלב לסירוגין.
לערבב לבלילה הומוגנית וא ח י ד ה.
לשמן תבנית עגולה בגודל 26
לצקת את הבלילה
לאפות בחום 175 מעלות כ-35 דקות. לבדוק בשיטת הקיסם…..אם העוגה לא מוכנה אחרי 40 דקות כסו אותה ברפיון בניר כסף והמשיכו לאפות עד שתהיה מוכנה.
מיד כשהעוגה מוכנה וחמה להניח עליה 100 גרם קוביות שוקולד מריר
לחכות שניותיים שיימס ולמרוח מיד על פני העוגה. ליישר יפה.
אופציה לקישוט נוסף:
להקציף מיכל שמנת מתוקה וכף אבקת סוכר ולצפות את העוגה
לקשט כיד הדמיון
תהנו
וכאן תתכבדו מאותה עוגה שהכינה נירהמ1:
d7a0d799d7a8d794d79e1 d7a2d795d792d7aa d7a9d795d7a7d795d79cd793 d79cd79ed79bd795d7a8d799d79d1 300x225 - עוגת שוקולד למכורים-בחושה ומכשפת.

שוקולד למכורים הכינה נירהמ1

80 תגובות על “עוגת שוקולד למכורים-בחושה ומכשפת.

    • שלום לך פירגה יש לך מתכון לעוגה כושית או שוקולד אוורירית ומלכה כמו שקראת לה ורשמת במתכון סודה לשתיה רציתי לדעת אם אפשר לשים אבקת אפיה במקום סודה לשתיה ואם כן מה הכמות ? אשמח לקבל תשובה תודה מראש.

      • יעל אי אפשר להחליף אבקת אפיה בסודה לשתיה ולהיפך.
        יש עוגות שאפשר לוותר על הסודה לשתיה .
        אבקת אפיה חובה בכל מתכון.
        ערב טוב smile

        • בוקר טוב לך פירגה !
          את תהיי מופתעת מהשאלות אני פשוט חדשה בעולם האפיה…..
          מה הסוד של הסודה לשתיה שאי אפשר לוותר עליו ?
          את לא רשמת במתכון אבקת אפיה ואמרת שזה חובה בכל מתכון אז מה הכמות של אבקת אפיה בעוגה הזו כושית או שוקולד ?
          ורציתי גם לדעת לגבי הבצק לעוגיות וכל מאפה אחר כשמניחים אותו לנוח מכוסה. הוא צריך מקרר ?
          ואיך יודעים שהוא מוכן לאפיה ? בכל מאפה הבצק צריך לתפוח ?
          בלי קשר לבצק אני הכנתי עוגה שבוע שעבר ויצאה ספוג בפנים (חורים כאלו קטנים) לא אהבתי בכלל. אשמח לקבל ייעוץ .
          אני אשמח ואודה לך מאד אם תעני לי לכל השאלות
          תודה רבה מראש !!!

          • יעל
            בעוגות חובה אבקת אפיה.
            לא חובה סודה לשתיה למרות שיש מתכונים שהם מוסיפים למירקם של העוגה.
            לא יודעת איפה לא רשמתי. אולי רשום קמח תופח ? ואז אבקת האפיה כבר בקמח.
            במתכונים שלי תכיני בדיוק כמו שרשום.כשרשום ב מ פ ו ר ש לשים במקרר שימי וכשלא רשום אל תשימי.
            אני רושמת גם כמה זמן צריך מקרר.
            בצקים שמרים שמים במקרר לפחות לילה. אם רשום אחרת אז להתנהג כמו שרשום.לא להמציא דברים.
            העוגה לא יצאה לך טוב כי לא ערבבת אותה כמו שרשום.
            בכושיות שלי רשום לערבב הרבה זמן עד שיוצא מירקם כמו של קרם.בלי עירבוב כזה אין סיכוי לעוגה להצליח.
            בקיצור לקרוא כל מתכון מספר פעמים ולשים לב בעיקר לדברים הקטנים שרשומים בין השורות.
            בהצלחה.

          • שלום לך פירגה

            תודה רבה רבה עזרת לי מאד לפי התגובות שנותנים לך אני מבינה שהמתכונים שלך מוצלחים גם הייעוץ מוצלח אז שוב אני מודה לך שיהיה לך יום טוב .

          • מאת יעל :
            בוקר טוב פירגה !

            הכנתי את העוגה הכושית שלך והיא פשוט מיוחדת חיסלנו אותה כ"כ מהר מרוב שהיא היתה מדהימה היא רק יצאה לי נמוכה . מה הפטנט שהעוגה יוצאת גבוהה ?

    • גלית יקרה
      לא יודעת כי שתיהן שונות אחת מהשניה
      תכיני מה שעוד לא הכנת.
      אם את לא מכירה את העוגות,תלכי על הכושית קוקוס
      בהצלחה וסוף שבוע נפלא
      smile

  1. שלום פירגה
    אני מכורה למתכונים שלך, רק שהפעם משהו קרה עם עוגת שוקולד שלקחתי מפורום אוכל של תפוז
    והכותרת עוגת שוקולד של פירגה, כמעט בטוחה שעשיתי משו לא טוב.
    העוגה גלשה למימדים נוראיים!! כל התנור התלכלך והכל גלש
    לאחר כשעה של ריח שרוף הוצאתי את התבנית והכל היה דליל "ורוקד" בתבנית
    להלן בדיוק כפי שהעתקתי מהפורוםב 18.11.09 :

    שם: pontch1

    נושא: עוגת שוקולד של פירגה

    תוכן: עוגה שוקולד קלאסית
    בחושה קלה להכנה וטעימה בטירוף
    מומלצת – מתכון מבית היוצר של פירגה
    אף פעם לא מאכזבת כמו שאר המתכונים שלה.
    טיפ, אני את הנוזלים מחליפה בשמנת מתוקה – מומלצת בכל פה!

    מצרכים:

    כוס אבקת קקאו
    2 כוסות סוכר
    2 כוסות קמח
    פקק יין מתוק
    שקית אבקת אפיה
    3/4 כוס שמן רצוי קנולה
    3 ביצים טרופות במזלג
    לערבב ולהוסיף:
    1/2 1 כוסות מים פושרים (אפשר להמיר לנוזלים אחרים כמו:חלב מיץ או קפה וכו' – אני כאמור החלפתי לשמנת מתוקה)
    שוב לערבב היטב לבלילה דלילה (אני עירבלתי במיקסר והוספתי אגוזי מלך קצוצים גס)
    לצקת לתבנית משומנת מספר 24
    ולאפות בתנור שחומם מראש כ-45 דקות או עד שקיסם שננעץ יוצא יבש.

    לקרם שוקולד
    150 גרם שוקולד מריר
    1 שמנת מתוקה
    להמיס את השוקולד על להבה בינונית להוסיף את השמנת ולערבב היטב
    למרוח את העוגה מכל הכיוונים
    אפשר לטחון אגוזים ולצפות את העוגה מהצדדים

    • רוחמה אישית לא חושבת שהעוגה מהאתר שלי או ממתכונים שלי.
      הכושית שלי אמנם דומה אבל מוצלחת ברמות ושונה במרכיבים.
      צר לי שכך קרה.
      תיצמדי לכושיות שלי בקטגוריה: מבחר עוגות כושיות ותהני מעוגות מדהימות בחושות ועסיסיות מאד.
      בהצלחה smile

  2. פירגה שבת שלום
    בכותרת המתכון אשר הועתק מפורום אוכל של תפוז כתוב "עוגת שוקולד של פירגה"
    לכן פניתי אלייך,
    מצטערת שזה לא המתכון שלך, ושכך נכתב,
    כי שלך בודאי היה מצליח מאוד, כמו כל המתכונים שכבר ניסיתי
    תודה
    ושבת שלום

      • רוחמה הייי חמודה
        הכנתי את העוגה שרשמת לי בתגובה שלך ב-2 תבניות אינגליש קייק ויצאו מ ע ו ל ה ומאד טעימות.
        עוגות גבוהות ונאות.
        ערבבתי בקערה לפחות דקה עד שהתערובת היתה ממש ממש הומוגנית ואחידה.
        אפיתי 40 דקות ובדקתי . העוגות היו עדיין מאד נוזליות.
        פשוט המשכתי באפיה עוד 15 דקות וזהו…

        אגב, כשיוצקים את הבלילה לתבניות היא דלילה ביותר ולמרות זאת לא צריך להוסיף עוד קמח.
        אז תכיני שוב ותהני מעוגות נהדרות.
        בהצלחה smile

  3. הכנתי את עוגת השוקולד, יצא נפלא, למעלה שמתי קוביות שוקולד חום ושוקולד לבן הוסיף למראה.
    העוגה קלה והיתה לה הצלחה גדולה.

    • ציפי,אחלה תגובה לעוגה נפלאה.
      שילוב שוקולד חום ולבן בוודאי יצר דוגמה יפה ומיוחדת.
      תודה רבה ותהנו smile

  4. אני בשליחות בבית חב"ד אי שם וכמובן אופה הכל כשר. אין לי מרגרינה- רק שמן, אין לי שוקולד- רק קקאו. יש לך איזה מתכון טוב עבורי? תודה מראש.
    IMA411@GMAIL.COM

  5. יעל בקר טוב
    הכושית זו עם המים הרותחים?
    כתבתי שהסוד להצלחה הוא בחישה מסיבית לבלילה שדומה לקרם שוקולד.חייבים לבחוש היטב.
    תבנית 24 ולא יותר. העוגה יוצאת גבוהה.
    יש את הגירסה הענקית לתבנית 28.
    יום נעים smile

    • התשובה לפושה:
      בכושיות שלי לא "תופס" לערבב רק עד להתאחדות.
      בכושיות שלי צריך לערבב מסיבית והיטב אחרת העוגות לא מצליחות.
      smile

  6. הי פירגה,

    תודה רבה על המתכון. יצא נפלא גם בלי קרם מעל. כל בני ביתי אהבו.
    החלפתי את המחמאה בחמאה "אמיתית" והקצפתי חלבונים עם סוכר, והוספתי לבלילה הכללית.

    בהמשך להצלחה של הקודמת, כרגע בתנור עוגה נוספת. נראה לי שהפעם אקציף שמנת מתוקה לקרם.

  7. הי פירגה!

    אני בדשיוק מתחילה להכין את העוגה שנקראת מטרפת ביותר… כעוגת יומולדת לעצמי… (מחר חל יום הולדתי)

    אני יודעת שבד"כ אם לא צריך לשים במערבל את מציינת במתכון, וכאן כתבת לערבב (ביד)
    האם אפשר בכל זאת להכניס לקיצ'נאייד? או שעדיף שלא.

    חוץ מזה, יש שתי תמונות למעלה של העוגה הזו, למה באחת הציפוי נראה כהה יותר מהשנייה? זה אותו ציפוי?

  8. פירגה
    אני מבינה שאין אפשרות להכין את העוגה פרווה, קראתי שצריך חלב,חבל……..
    smile

  9. פירגה ערב טוב
    עוד שאלה ברשותך
    האם אפשר במקום חלב או מים כפי שהמלצת כדי להכין אותה פרווה, האם אפשר להשתמש
    בשמנת מתוקה פרווה?
    תודה מראש
    חזרתי מהעבודה, התארגנתי וישר למטבח להכין את העוגה פונצ' קפואה, אני מחכה שתתקרר כדי לפורר אותה, איזה ריח, השתמשתי בשמנת מתוקה פרווה.
    ערב נעים
    רותי smile

  10. פירגה
    תודה רבה על תשובתך המהירה וסליחה שרק עכשיו אני מגיבה.
    רציתי לשאול, האם אפשר להכין את העוגה היום בשביל יום שישי? אולי כדאי להכין אותה
    ורק ביום שישי להכין את הציפוי עם השמנת המתוקה?
    מחכה לתגובתך
    תודה
    נשיקות smile

    • רותי את יכולה להכין אותה היום עם השוקולד המומס.

      את הקצפת שימי ביום שישי. מעל לקצפת את יכולה לגרר שוקולד.
      smile

  11. פירגה
    המון תודה על תשובתך המטאורית……….
    אני לא רוצה את הציפוי עם השוקולד המומס, אני רוצה עם השמנת המתוקה,
    או זה או זה, נכון?
    את השמנת המתוקה כדאי להקציף עם אבקת סוכר?
    רעיון מעולה נתת לי לגבי קישוט, לגרר שוקולד מעל
    תודה
    רותי
    smile

    • את צריכה את 2 הציפויים.
      השוקולד שומר על העוגה שתישאר עסיסית. שמים את השוקולד מיד אחרי האפיה והוא נמס מהחום.
      הקצפת יותר לקישוט.את יכולה להקציף עם אבקת סוכר.
      smile

  12. פירגה
    תודה, אז אכין את הציפוי שוקולד, ורק ביום שישי את הקצפת. נכון?
    אין כמוך!
    עוזרת, תמיד כאן בשבילנו.
    אין לי מילים.
    יום נפלא, וחמים……. smile

  13. פירגה, אני מפסיקה לרגע את העבודה במשרד,
    אני מכורה לאתר שלך,לצערי אין זמן…..חחחח
    מקווה שלא יהיה לי קשה להכין את העוגה הזאת. אכין אותה פרווה ליום שישי בערב.
    למרות כאבי הברכיים, אני צריכה להכין אוכל לשישי בערב,אין ברירה.
    אתמול הכנסתי לפריזר את עוגת הפדג',שמתי אגוזים וצימוקים.בלי קוקוס.
    היא מחכה בשקט…..
    יום חמים ונעים
    רותי smile smile smile

    • רותי,זו עוגה קלה ואין סיבה שלא תצליח.
      הפאדג' מהממת באחריות.
      תהנו ושיהיה לך המשך יום נפלא smile

  14. פירגה
    תודה, בתקווה שיצליח לי כפי שכתבת.
    כמובן שתקבלי דיווחים.
    המשך יום נפלא ותודה על הכל.
    לגבי הפאדג',הילדים לא אוכלים צימוקים ואגוזים אבל בכל זאת שמתי….החבאתי,…חחח
    לא שמתי קוקוס.
    smile

    • רותי שלום
      אחכה לדיווח ;)
      תכיני בדיוק לפי מה שרשום והכל יהיה בסדר
      בהצלחה smile

  15. פירגה יקרה
    הכנתי את העוגה , ביום שישי ציפיתי בקרם. היה טעים, רק מעט יבשה,לא נורא.
    תודה רבה רבה
    דרך אגב,לא ראיתי שהודעה שכתבתי לך בשבוע שעבר נקלטה,
    רשמתי לך שאת מגישה את מה שאת מכינה בצורה כל כך אסטתית, תענוג לעין ולקיבה, חחח
    שבוע נפלא, תבורכי
    :lol: smile

  16. פירגה היקרה אפשר במקום חלב מים אני רוצה פרווה. :cool: ואפשר בתבנית אינגלש. smile

  17. היי פירגה, אני ממש אוהבת את האתר שלך, ניסיתי כבר כמה מתכונים בהצלחה מסחררת.
    הבטחתי לבן זוגי עוגת שוקולד לסופ"ש ובחרתי בזו.
    רק שאלה קטנה: אני רוצה ציפוי כמו בתמונה הראשונה למעלה.
    חשבתי במקום להמיס חבילת שוקולד על העוגה כשהיא יוצאת מהתנורף להכין ציפוי משמנת מתוקה ושוקולד מומס ולצפות את העוגה.
    מה דעתך?
    תודה רבה!

  18. הי,
    זאת אחת העוגות שהכנתי לחג, מומלצת מאוד, מהיום לא מכינה יותר את השוקולד האחרות, זאת האחת המנצחת!
    תודה ענקית, ושתהיה לנו גמר חתימה טובה!!!

    • הי מליסנדה
      תודה,איזה יופי. באמת? אצלי הולכים "חזק" על הכושיות.חהחהחהחהחה
      תהנו והמשך שבוע נפלא

  19. יווו…. העוגה בתנור….. בתמונות היא נראית גבוהה ואצלי הבלילה (די סמיכה…) כמעט והגיעה רק למחצית גובה תבנית 26 – מה את אומרת? כך צריך להיות?

    • נו טוב…. הייתי צריכה לדעת שכמו שאר המתכונים שלך גם זה מוצלח ומדויק – יצאה מהתנור מושלמת!

      אם לא מרחתי ציפוי קצפת יכולה להשאר בחוץ, או בכל מקרה צריכה להיות במקרר?

      סליחה על כל השיגועים……………..

      ;)

  20. היי פירגה,
    המתכונים שלך נראים מעולים, והגיע הזמן לנסות אותם smile
    אני רוצה להכין את העוגה הזו ליומולדת של בתי בת השנתיים, קניתי תבנית בצורת דובי, ואצית לדעת האם הכמות שבמתכון תספיק או שעלי להכפיל את הכמות?
    ועוד שאלה קטנה- ראיתי שכתבת למישהי שאפשר להמיר את החלב במים. זה יהיה מספיק טעים? אולי עדיף ריצ' או ריצ'קפה?
    תודה מראש!

  21. היי פירגה יקרה,
    התחלתי מהיום (יום שני) לחפש עוגה לשבת כי אני לא מתאפקת להציץ באתר שלך..
    לגבי העוגה, אני יכולה להכין את אותה כמות וזה יספיק ל 2 תבניות אינגליש קייק?
    שאלה נוספת,במתכון כתוב לשים שוקולד,מרגרינה וכו' על הגז..זה לא יתייבש עד שאוסיף לקצף הביצים?
    תודה smile

  22. רשמת 4 ביצים . אני מכניסה תביצים שלמות ? טרופות
    במזלג ? או בלי לטרוף אותם ? העוגה אמורה לצאת
    גבוהה עם תבנית עגולה 26 ? ועוד שאלה צריך גם
    להמיס שוקולד על העוגה כשהיא חמה וגם שמנת
    עם שוקולד על הגז ? אפשר לציפוי שמנת פרווה
    במקום המתוקה ?

    • יעל,במתכון כתוב להוסיף את הביצים כלומר אחת אחרי השניה.אם את רוצה עוגה יותר גבוהה תקציפי את החלבונים וסוכר בנפרד.
      ממיסים שוקולד מיד כשהעוגה חמה.לא צריך ציפוי נוסף.
      בהצלחה.

  23. פירגה בוקר טוב!
    אני אתמול הכנתי את העוגה למשפחתי האהובה ראוי לציים שהכנתי במקביל את העוגת קוקוס עם שוקולד מומס
    המתכונים שלך מהממים כי ההסבר שלך מדהים ולא מסובך או "פלצני"
    העוגה למרות שבחושה יצאה מאוד עסיסית ולא כבדה…צבעה הזכיר לי את ילדותי היפה .
    בקרם אני שיניתי קצת מעוגה אחרת שלך לקחתי כוס שמנת מתוקה עם מאתיים גרם שוקולד מריר והמסתי עם 2 כפות ווסקי ועל הקרם פיזרתי לקישוט וטעם קוקוס
    העוגה מושלמת וכל ביס הוא חלום
    שתהייה לך אחלה שבת! :lol:

    • ריקה הי,
      הרעיונות שלי מצומצמים לקישוט עוגות.
      כנסי לאתרים של עוגות מעוצבות.
      אני מסתפקת בקרם או קצפת ולדעתי מאד יתאים לעוגה קצפת ואת יכולה לגרר שוקולד למעלה.
      מזל טוב הנאה ורק אושר smile

    • תמי,לא ניסיתי וכנראה שגם לא אנסה.תמיד יש לי פחד שהכל יקרוס…..

      שנה טובה smile

להגיב על תמי לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *