DSCF3593 640x410 - קוגל ירושלמי סילאני בנוסח פירגה

קוגל ירושלמי סילאני בנוסח פירגה

בית כנסת1 800x600 1 - קוגל ירושלמי סילאני בנוסח פירגה

רצוי לאפות בתבנית/סיר עגולה
לרפד בניר אפיה ולשמן דפנות.
הכנתי עם סילאן וצימוקים בטעמים של מתוק וטיפה חריף .

מצרכים:
400 גרם אטריות בינוניות
1/2 1 כוסות סוכר
1/2 1 כפות סילאן
1/2 כוס שמן רצוי קנולה
4 ביצים
1/4 כפית קינמון
1/2 כפית פלפל שחור (יש כאלה ששמים יותר )לנו זה הספיק.
1/2 כוס צימוקים בהירים

לציפוי לפני האפיה:
1/4 כוס סוכר
30 גרם מרגרינה מומסת לטיפטוף מעל לקוגל

אופן הכנה:
1. לבשל אטריות לפי הוראות היצרן אבל פחות 2 דקות
לסנן בלי לשטוף ולערבב בקערה עם 2 כפות שמן רצוי קנולה
2. בסיר רחב לשים:
1/2 1 כוסות סוכר +1/2 כוס שמן+1/2 1 כפות סילאן
לערבב על להבה קטנה עד בינונית עד שיהפוך לסירופ בצבע קרמל
להיזהר שלא יישרף ויקבל מרירות.
3. לצקת מ י ד את הסירופ על האטריות ולערבב
להוסיף:
צימוקים, ביצים, קינמון, פלפל שחור
לערבב
לצקת לתבנית רצוי עגולה מצופה בניר אפיה ומשומנת כולה.
לפזר על האטריות 1/4 כוס סוכר ולטפטף את המרגרינה באופן שווה.
לחמם תנור לחום 150
להוריד ל-100 ולאפות את הקוגל מ כ ו ס ה כ-6 עד 8 שעות

עוד אפשרות לאפות בחום 160 מעלות מכוסה בניר כסף כשעתיים.

"טיפים"
1. חשוב שהאטריות יהיו מבושלות לפני הסירופ
2. אהבנו עם שמנת חמוצה ליד.
תהנו

22 תגובות על “קוגל ירושלמי סילאני בנוסח פירגה

  1. הכנתי הבוקר כל הבית הוצף בריח נפלא והצבע לא יפה כמו שלך,כי השארתי רק 3 שעות בתנור,אבל נראה מבטיח.
    גם זה מיועד לארוחת ערב ואח"כ נדע,מבטיח לספר לך איך היה

  2. כמה שזה טעים יישרנו וישרנו מזל שזה לא נחתך כל כך בקלות,אז מי שניסה ליישר בפעם השניה והשלישית לא היה יכול לעשות זאת במהירות ועל כן חדל
    שהריי זאת פצצת קלוריות.טעים ברמות ומזכיר את המטבח היהודי במיטבו

  3. בס"ד

    פירגהה היקרההה
    בלי נדר עושה כל שבוע זה מעדןןןןןןןןןןן אין עליךךךךךךךךךךךךךך :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

    אוהבת אותךךך שבת שלום מבורך :lol: :lol: :lol: :lol:

  4. פירגה שלום וחג שמח!
    בישלתי את הפשטידה הזו לפי ההוראות.
    אבל במקום לאפות אותה בתנור , אפיתי אותה על הגז בסיר גחנון על אש קטנה.
    יצא נפלא.

    • עדנה הי
      רעיון נפלא.תודה על השידרוג והשיתוף.
      שמחתי לקרוא שיצא נפלא.
      חג שמח smile

  5. האם אפשר להכין את הפשטדה המגרה על פלטה של שבת?, אני גרה ברומניה ואין כאן תנורי חשמל כמו בארץ התנור האפייה מופעל על גז ומינימום מעלות זה 180 :?

    • אידה,עדנה אפתה על הגז לא אני. ראי בתגובות למעלה.
      את יכולה לבדוק מדי פעם ולראות מתי מוכן.
      חג שמח וטעים smile

  6. שלום פירגה
    האם ניתן לפזר שמן במקום מרגרינה . אני רוצה את המתכון פרווה אך לא משתמשת במרגרינה.
    תודה
    אורה

  7. היי,
    האם ניתן לעשות מתכון דומה ללא סוכר, דהיינו , עם אבקת סוכרלייט? מניחה שלא ניתן להפוך אבקה לקרמל, אבל אולי אפשר להשחים בצורה אחרת, בלי שיהיה טעון בטון קלוריות?
    תודה

    • זהבה שלום,
      זה קוגל מתוק ומקורמל. זה מה שנקרא קוגל ירושלמי.

      קוגל דומה את יכולה להמתיק עם ממתיקים בלי קירמול.

      יש את הקוגל שהכינה הבת שלי והוא יכול להתאים לדרישה שלך. ראית אותו?

  8. פריגת היקרה גמר חתימה טובה צום מועיל אוהבת אותך מאוד אני לא שוכחת אותך את מדהימה השם יברך אותכם כל משפחתך כל ישועות טובות smile smile smile smile smile smile smile

    • רות וידל יקרה,התגעגעתי.
      אני מאחלת לך ולמשפחתך צום קל ומועיל וגמר חתימה טובה לכולכם.
      חיבוק והמשך תמיד ביחד.

  9. פירגה יקירתי,
    כל שנה אני מכינה תמיד אותו קוגל, אותו מתכון, הפעם החלטתי לנסות את שלך (אף פעם לא ניסיתי עם סילאן)
    שאלתי היא לגבי האפייה, האם ניתן לאפות ליותר משמונה שעות? ואם כן, על אותו החום או שכדאי להנמיך ל-100 מעלות? (הכוונה היא לכל הלילה)

    תודה ושוב שנה טובה ומוצלחת
    אלונה smile

    • אלונה בקר טוב
      פשוט שימי אותו בלילה מאוחר וככה ממילא יהיה 8 שעות.
      שנה טובה וחג שמח smile

  10. היי פירגה יקרה
    שמחה שלקחת לך קצת חופש
    פעם ראשונה שאני מכינה עם סילאן. בדרך כלל עושה את המתכון ללא סילאן- היות והכי מתקרב בטעם של – אמא ז"ל
    אדווח על הטעם. מה יכול להיות רע? רק יותר טעים…רק שכידוע אנו סוכרתיים ומבריזים.
    אך חיים אז רוצים את טעם החיים….
    בייייייייייייייייייייייי smile

להגיב על אבי שקדי לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *