בנוסח משפחתי מהצד החלאבי
מצרכים :
2 כוסות אורז י ב ש
1/2 1 כוסות פול ירוק סנפרוסט
כוס ירק טרי קצוץ מעורב:סלרי,שמיר,פטרוזיליה,נענע ,- אפשר רק סוג אחד של ירק
בצל
4 כפות שמן
מלח ופלפל ומי שרוצה צבע צהוב שיוסיף כמה קורטים של תבלין כורכום4 כוסות מים רותחים
4 כפות שמן
מלח ופלפל ומי שרוצה צבע צהוב שיוסיף כמה קורטים של תבלין כורכום4 כוסות מים רותחים
הכנה:
לטגן את הבצל בשמן ולהזהיב
להוסיף את הפול ולטגן כ-2 דקות בבחישה . להוסיף את האורז ולערבב
להוסיף מים רותחים ותבלינים
לטעום ולשבח
להנמיך להבה ולבשל 20 דקות מכוסה
לסגור להבה . להניח מעל למכסה מגבת מטבח יבשה ולחכות כ-10 דקות.
תהנו
רק מעדות שמיעה אני ממליצה (כי אני לא מבינה בענייני פול)
אמרו שלחתוך את הפול לרצועות דקות עושה את זה לעדין יותר
ננסה בהזדמנות תודה
היי
רציתי לומר לך כל הכבוד
רק מתי מוספים את הירק
צריך להוסף למתכון
שרה עם התבלינים
הכנתי עם אורז מלא. יצא טעים ביותר. תודה
בלהה צהריים טובים
תגובה כלבבי
תודה על השידרוג לאורז מלא
היי פירגה, לא כתוב מה ומתי לעשות עם 1 כוס ירק…….
סילבי,מוסיפים אורז וירק.
הי, אני בדיוק מנסה..
נחזור לדווח!!
וואי וואי וואי..
תשמעי… פשוט מעולה.
איזה טעים, איזה חידוש, איזה בריאות…
(הכנתי מאורז מלא, בכמות פי 1.5, עם כל הירק הנ"ל שבדיוק היה בבית.
תודה תודה תודה!!
חבר'ה – ממליצה בחום..
הודה,אחלה תגובה.
שמחת מאד לקרוא
תודה על ההמלצה להכין
היי,
יש לי מתכון דומה מאד אבל עם שינויים קלים..
קודם כל מבשלים את הפול הירוק עד שמתרכך מעט..מסננים,בנתיים מחממים בסיר שמן מוסיפים את הפול 5 שיני שום קצוצות וחופן גדול של כוסברה טריה קצוצה..מלח וכמון..מטגנים קלות עד שהשום מזהיב,מוסיפים את האורז ומעל מים לפי כמות של 1.5 כוסות מים לכוס אורז+פול מביאים לרתיחה ואח"כ על אש קטנה כמו אורז רגיל..מושלם..ב ת א ב ו ן..
אמממממממממממממממממממממיאמי.נקרא נהדר
אגוון לבעלי,כמובן
חג שמח
רוצה לעשות עם פול ירוק טרי – כמו שיש בשווקים כעת – איך?
רינת,אני ממש לא בענין.לא יודעת אם יש או אין