מזמן לא התענגנו על תבשיל רך נימוח וריחני.
מצרכים:
10 -12פולקיות וירכיים ע ם ה ע ו ר מנוקים היטב.
קילו בצלים
3 עלי פטרוזיליה שלמים
עלה רוזמרין שלם
מכינים בקערה את התבלינים:
5 שיני שום קצוצות
4 כפות שמן זית
1/2 כפית פלפל שחור
3 כפות מים
2 כפות ג ד ו ש ו ת פפריקה מתוקה
כפית פפריקה חריפה או יותר לפי הטעם
2 כפות ג ד ו ש ו ת גריל עוף
מערבבים
1. בתבנית ע מ ו ק ה (בלי שמן) לחתוך פרוסות בצלים שיכסו את כל התבנית
2. באמצע כל פולקה וירך עושים חריץ .
3. מורחים את חלקי העוף עם העור בתערובת התבלינים לא לשכוח למרוח גם בחריץ ומתחת לעור
4. לסדר את העוף על הבצלים בתבנית
5. להניח את הירק מעל.
6. להכניס את העופות לתנור כשהעור כלפי מעלה בלי שום תוספות ל-20 דקות בחום 200(התנור מחומם מראש)
7. אחרי 20 דקות מורידים חום תנור ל-175 מכסים בניר כסף וממשיכים לאפות עוד שעה וחצי או יותר לפי הצורך ומרטיבים מדי פעם את העופות.
8. אם במהלך האפייה הנוזלים מתייבשים (מה שלא אמור לקרות) מוסיפים מהצד ציר עוף של 1/2 כוס נוזלים (1/2 כוס מים+1/4 כפית אבקת מרק עוף).
"טיפים"
בחגים אפשר להוסיף שכבת פירות יבשים מעל לבצל.
מי שאוהב מתקתק ומתכון מיוחד לראש השנה- להוסיף שכבת פירות יבשים מעל לבצל ולזלף על העופות ב-10 דקות האחרונות דבש .
תהנו
פירגה יקרה
אין לך מושג איזה כייף לקבל את המתכונים ,עושה את היום.
ממש מחכה לכל בוקר בציפייה למתכון חדש.
תודה (:
לפירגה,
הכנתי אתמול בלילה את השוקיים עם הבצל.
איזה ריח טוב התפשט בבית.
וחוץ מזה – יצא טעים מאד.
אכלנו ונהננו!
תודה.
האם יש לך מתכון בבלוג של כנפיים שילדים אוהבים?
חיפשתי בקטגוריה הזאת אך לא מצאתי….
ריקי.
פירגה מקסימה,
ראשית,תתחדשי על האתר הוא מושקע,יפה נח וכייף לדפדף במתכונים.
שנית,ממש ברגע זה ניחוחות העוף מתפשטים בביתי הריח משכר……..מן הסתם שגם הטעם תודה על המתכונים הנפלאים ועל ההסבר הברור והבהיר.
יום טוב.
שלי.
פירגה תודה רבה על המתכון המושלם ומזל טוב על האתר החדש!
עשיתי חצי מכמות השוקיים והוספתי תפוחי אדמה ויצא פשוט מדהים!
אני בהחלט הולכת לבדוק אם המתכון עובד גם על מנגל ולא רק בתנור.
מזל שיום העצמאות בעוד שבוע ואין הרבה זמן לחכות..
פירגה המון תודות !!!!
אתמול הגיעו זוג חברים לארוחת ערב הכנתי את העוף הנ"ל ויצא פשוט מושלםםםםםםםםם!
קיבלתי מלא מחמאות שמגיעות לך ולאימך
:lol: תודה רבה רבה
יום מקסים
היי פירגה,
יש לי שאלה.
האם צריך לשים את העוף בתנור על אופציה של "צלוי"?
קניתי תנור חדש שיש בו את האופציה הזאת ואני מחפשת מתכונים שדורשים את האופציה הזאת…
תודה,
תמר
התכוונתי גריל. סליחה… :oops:
תמר
לא מכירה תמר
אני אופה תמיד על מצב טורבו.
פירגה היקרה,
וואוו ממש ממש מעדן!!!
עוד לא הספקתי להגיש לצלחת והכל התחסל ישר מהתבנית!!!
תודה רבה, שוב :P
ציפי יקרה
נפלא. זה אחד האהובים עלינו .יש עוד המון עופות טעימים :lol:
שימחת אותי,תודה
פירגה היקרה,
הכנתי שוב את העוף הזה – ממש ממש מוצלח.
הטעם הזכיר לי את האוכל של סבתא שלי.. ממש תענוג!!!!
ואיזה ריח טוב
תודה ושבת שלום!!! :lol:
נ.ב
האם ישנו באתר מתכון טוב לדגים לשבת?
יש קטגוריה גדולה של דגים. כנסי לשוטט ולראות מה מתאים לכם.
תודה על המחמאות לעוף
תהנו
היי פירגה,
אני רוצה להכין את העופות לצהריים.
את העלי פטרוזיליה פשוט להניח על העופות ? בלי לקצוץ בכלל ?
הדס, תכיני כמו שכתוב . הירק למעלה.אם את רוצה תקצצי קצת
ועוד שאלה: את אותו מתכון אפשר גם אם כנפיים ?
הדס,לא הכנתי עם כנפיים אני מקווה שיצא לך טעים
אוקיי אז אני אכין כמו שאת הכנת ואז בטוח זה יהיה טעים {סתם רציתי לנסות בשביל הילד שאוהב כנפיים}. ולגבי הירק ?
הירק מה שאת רוצה.לחתוך או לא לשיקולך.
פירגה יקרה אני מכינה לי מרשמים לסעודת ערב ראש השנה וכמו תמיד מאז שגיליתי את האתר שלך, מחפשת את המתכונים המיוחדים שלך. את לא יכולה לתאר לעצמך איזה הצלחה ושבחים אני (וגם את) זוכה בשביל הטעמים הנפלאים שאני מגישה וכמובן הכל בזכותך, תמשיכי להינות מפרי עמלך, אנחנו מודים לך שאת חולקת איתנו את מטעמיך הנהדרים, שנה טובה ממני ומכל משפחתי.
מלי יקרה
לך אני מודה מקרב לב על המחמאות והפירגון.
אמשיך הכל באהבה גדולה לחלק את כל עמלי ביניכם.
מקווה שתמשיכי לקבל מחמאות על מעשה ידייך ,כי זה התגמול והגאווה.
שנה מאושרת וטעימה לכולכם עם חיבוק ענק ממני
האם אפשר להכין גם מעוף שלם?
צריך לנסות ולבדוק
קראתי את התגובות, וממש כיכבתי כאן עם העוף הזה,
היום הכנתי אותו שוב- ממש מעדן!!!
צדקתי בכל מה שכתבתי כאן!!!
קל להכנה וטעים מאוד!!!
ציפי הי חמודה
תודה מקרב לב על המחמאות למתכון העוף.
לילה טוב
צריך להוסיף מלח?
נילי הי
בגלל הגריל עוף (מלוח) אישית אני לא מוסיפה.
פיגרה שלום רב
שאלה קטנה עם שמים פפריקה חריפה. זה לא יוצא חריף
תודה מראש מזל וחג שמח ושנה טובה ומתוקה
מזל,אם את רגילה לשים,שימי ואם לא אז לא כדאי .
צריך לשים במינון קטן ולהחליט אם מתאים לכם.
חג שמח
שנה טובה ומתוקה.
היי פירגה אפשר את העוף בלי העור מטעמי דיאטה ? בתודה איריתת
בתנור אני משאירה את העור אחרת יוצא יבש.