שוקולדית עם דבש כשרה לפסח ומתאימה גם לראש השנה ולכל השנה
עוגה ממעללי המתוקים והמיוחדים, בתוספת דבש רכה רטובה ועסיסית במיוחד
העוגה בחושה ומהירת הכנה. לא כל כך מרגישים את הדבש,אבל הוא הגורם לעוגה להיות עוגת יישור.
עוגה ממעללי המתוקים והמיוחדים, בתוספת דבש רכה רטובה ועסיסית במיוחד
העוגה בחושה ומהירת הכנה. לא כל כך מרגישים את הדבש,אבל הוא הגורם לעוגה להיות עוגת יישור.
מצרכים לקערה:
כוס אבקת קקאו
2 כוסות קמח מצות/או קמח רגיל (לקמח רגיל מספיקה כמות של 1/2 1 כוסות מים)
כוס סוכר
שקית אבקת אפיה
2 ביצים טרופות במזלג
3/4 כוס דבש נוזלי
כוס שמן
לערבב ולהוסיף:
2 כוסות מים פושרים
אופן ההכנה:
לערבב היטב לתערובת אחידה ודלילה (לא להוסיף כלום)
לשמן תבנית מספר 24 או 26 (לא קפיץ) לשמן גם בדפנות ולצקת את הבלילה
לאפות בחום 175 כ-40 דקות עד שקיסם עץ יוצא יבש או עם מעט פירורים לחים
הכנת הסירופ לעוגה:
לבשל בבחישה מתמדת 1/2 מיכל שמנת מתוקה עם 2 כפות סירופ מייפל או סירופ אחר
לצקת את הרוטב החם על העוגה החמה מיד כשיוצאת מהתנור.
כדאי לחורר את העוגה שהרוטב ייספג היטב.
לקרר ולפזר קוקוס קלוי לצבע זהוב(פשוט שמים קוקוס על מחבת יבשה ובוחשים עד שמזהיב+אני מוסיפה בסוף גם כפית סוכר חום—עוד בחישונת קטנה וזהו….)
לצנן היטב במקרר לפני שפורסים.
שומרים את העוגה במקרר
תהנו
לקרר ולפזר קוקוס קלוי לצבע זהוב(פשוט שמים קוקוס על מחבת יבשה ובוחשים עד שמזהיב+אני מוסיפה בסוף גם כפית סוכר חום—עוד בחישונת קטנה וזהו….)
לצנן היטב במקרר לפני שפורסים.
שומרים את העוגה במקרר
תהנו
חג שמח
טעימה מאוד רטובה ועסיסית
עברה בשלום את כל הסועדים
חמותי פולניה גזעית
ואצלה שום דבר לא זורקים
ואם נשאר או שהיא אוכלת בעצמה או שמקפיאה ואנו זוכים לראות את אותו תבשיל שבוע לאחר מכן או בשבועות או בחודשים הבאים מתי שהוא היא כבר תציג את זה שוב
:lol:
שלום פירגה
תמיד יש לך מתכונים מצילים….
יש יום הולדת של אחיינית שלי בפסח וביקשו שאכין עוגת שוקולד לילדים. מישהי מפורום מתכונים המליצה על העוגה הזו. רציתי לשאול האם ניתן להכינה ללא הדבש? אם כן, אז צריך להוסיף משהו במקום?
אני חוששת שהילדים לא יאהבו את הטעם…
תודה !
אושיבה יש עוד כושיות בפסח. יש מבחר.
כנסי לקטגוריה: עוגות לפסח – (הפרדתי את המתכונים לתת קטגוריות)
תבחרי אחת מהעוגות , תכיני ותהנו.
כולן מאותה משפחת הכושיות שלי. קלות,בחושות ועסיסיות במיוחד.
לא לוותר על סירופ השמנת שיוצקים על העוגה.אפשר שמנת פרווה.
תהני וחג שמח
פירגה, במה אפשר להשתמש במקום הקוקוס למעלה? תודה וחג שמח!
את לא חייבת .
פירג ה יקרה!
האם אפשר להחליף את הדבש בסילאן? באותם כמויות?
חג שמח ותודה
שולמית ערב טוב יקירתי
עקרונית נראה שכן. אבל..לא ניסיתי ואין לי תשובה מוחלטת .
חג שמח ומתוק לכם
שלום פירגה
האם אפשר להחליף את קמח המצה בקמח תופח לפסח באותה כמות וללא אבקת האפיה?
תודה וחג שמח
הי יעלה
כיוון שאני לא מכירה את המרכיבות של הקמח הזה אני לא בטוחה.צריך לנסות.
חג שמח
הכנתי את העוגה ושיניתי קצת: אפיתי בדיוק לפי המתכון, קיררתי קצת, הרטבתי מעט עם יין מתוק, מרחתי קונפיטורת תות שדה ומעל: שמנת מתוקה להקצפה, כוס חלב, 1 אינסטנט פודינג וניל, מעל זה גירדתי שוקולד מריר. זה למעשה שלוב בין שני מתכונים שלך פירגה.
נשמונת יקרה,כרגיל,תודה רבה שחזרת לשתף.
שתמיד יהיה טעים ושתמיד תהנו.
המשך חג שמח
וואו איזה תגובות חיוביות, חייבת להכין אותה לחג.
תודה על המתכון,
מלי הי,
התגובות והעוגות שלי לפסח ובכלל נהדרות,ביתיות ומוחמאות.
באמת,הכל מכל טעים וביתי במיוחד.
http://pirge.co.il/category/חגים/פסח/עוגות-לפסח
תהני וחג שמח לך ולבני ביתך
בקישור יש 68 עוגות ועוגיות בטעם ביתי לפסח
היי.. הסירופ הוא חובה?
ומה הסיבה לא להשתמש בתבנית קפיצית?
אם הבלילה דלילה מדי ,נשפך מהחריץ.
סירופ מוסיף,לא חובה.
היי.
צריך להשתמש בקמח מצות הטחון של פסח או קמח מצות רגיל?
לא חשוב,