מתאים לתבניות מאפינס סיליקון
ניתן להקפאה ולחימום
כמות 20 יחידות
ניתן להקפאה ולחימום
כמות 20 יחידות
המאפינס תופחים רק מעט ויש למלא את המנג'טים עד תום.
מצרכים בקערה והכנה:
כוס שמן קנולה
כוס אבקת קקאו
2 כוסות סוכר (אם מוסיפים כוס שוקולדצ'יפס לבלילה להוריד ל-1/2 1 כוסות סוכר).
4 כפות יין אדום מתוק/ברנדי
4 ביצים טרופות במזלג
לבחוש היטב .
להוסיף:
כוס מים רותחים
מיכל שמנת חמוצה
לבחוש היטב.
להוסיף 1/2 1 כפיות אבקת אפיה + 2 כוסות קמח מצה מ נ ו פ ה ולערבב הכל ביחד ללא גושים.
המלצה להוסיף כוס שוקולדצ'יפס לבלילה.
לאפות בחום 175 כ-30 דקות
לבדוק בשיטת הקיסם.
ובנוסף, אפשר לפזר לפני האפיה על כל מאפינס שוקולד צ'יפס לבן (כמו בתמונה)
מיד אחרי האפיה יוצקים על כל מאפינס כשהוא חם עדיין, כף או שתיים סירופ שוקולד ח ם:
מחממים מיכל שמנת מתוקה עד סף רתיחה וסוגרים להבה.
שוברים לתוך 150 גרם שוקולד מריר ומערבבים לקרם.
היי פירגה
אתמול הכנתי את המאפינס והם יצאו מעו…לה.
ע"מ שירגישו את היין, לדעתי צריך להוסיף 5 עד 6 כפות יין במקום 2 כפות.
רצוי להוסיף את השוקולד ציפס לתוך התערובת – זה יוצא מעולה.
יש לי שאלה: האם את אופה את המאפינס בתוך המנג'טים, בתוך תבנית הסיליקון ?
אני אופה בתבנית סיליקון ורק אח"כ מעבירה את המאפינס המוכנים למנג'טים.
להשתמע בקרוב…. מחכה למתכונים היומיים שאת שולחת לנו.
:lol:
מירי שלום רב
מאז שקניתי את תבניות הסיליקון אני אופה רק בהן,בלי ספלוני ניר.
אחרי האפיה,אני מעבירה.
לגבי היין,לפי טעם אישי. כנ"ל לגבי שוקולצ'יפס.
שמחה שהכנת ואהבתם,גם אצלינו הם להיט
הוספתי למתכון את התגובה.
הם נפלאים.מקווה שיכינו ויהנו
תודה
פירגה יקירתי
כפי שהבטחתי לך אני מגיבה על המאפינס והבראוניז מה לאמר לך אין מילים כל כך רטובים ועסיסיים עוד לא אכלתי כאלה פשוט מקסים השינוי היחידי שעשיתי הוא שהוספתי למאפינס במקום יין תמצית רום שיזכיר לי את ילדותי
נפלא
תודה
ריקה יקרה
התגובה פה היא רק על המאפינס ;)
שמחתי לקרוא שאהבת.
המשך נפלא גם ביתר המתכונים
לבריאות ותהנו
היי פירגה
אפשר להכין כעוגה ולא כמאפינס? אם כן באיזו תבנית?
חג שמח והרבה אושר נחת ובריאות טובה!
ורד
ורד בקר אור
אם את מכינה כעוגה, מיד כשהעוגה יוצאת מהתנור בעודה חמה צקי עליה קרם של שמנת מתוקה+שוקולד מריר (קרם כמו של הכושיות שלי) , אחרת יצא יבש ולא עסיסי.
בהצלחה ותהני
פירגה יקרה, מה אפשר לשים במקום יין?
לבשלנית יקרה ערב טוב
כל סוג של ליקר או כפית רום
את יכולה גם לוותר ואז תחסר הארומה של היין.
פירגה היי,
עשיתי את המאפינס האלה בפסח והיה מדהים!
אני רוצה להכין אותם שוב.
מה לעשות במקום קמח מצה?
או שיש לך מתכון אחר למאפינס אשמח לשמוע.
דרך אגב אני מחפשת עוד עוגה להכין למחר אחרי "העל האש" מה את ממליצה? אבל משהו קליל ולא חלבי.
תודה ושיהיה לך חג שמח,
אודליה
אודליה בקר טוב
תודה על המחמאות למאפינס.
תכיני עם 2 כוסות קמח ת ו פ ח. הבלילה צריכה להיות די דלילה . אני יוצקת אותה בעזרת קנקן לתבניות המאפינס. אם יהיה ממש דליל תוסיפי 2-3 כפות קמח.
את יכולה להכנס לקטגוריה: מבחר עוגות כושיות שלי. המבחר גדול והתוצאות חלומיות באחריות.
אחת אחת מיוחדת מאד.
נדמה לי שכולן פרווה.את השמנת מתוקה בציפוי, ממירים בשמנת מתוקה של השף הלבן-פרווה
הנה ע ו ד עוגה /מאפינס מנצחת לסיום ה"מנגל"
עוגת / מאפינס תפוחים סילאנית בחושה ועסיסית במיוחד – תבנית עגולה 24
את יכולה להכנס לראות את התמונות באתר.כנסי בחפש: לפי שם המתכון.
המצרכים בקערה גדולה:
4 תפוחי עץ "גרנד" קלופים וחתוכים קוביות גדולות
100 גרם צימוקים ואגוזים קצוצים גס ואפשר לשלב קיצוצי תמרים יבשים.
כף קינמון
3 כפות יין אדום מתוק
רבע כוס סילאן או דבש
2 ביצים שלמות
כוס סוכר
כוס שמן
2 כוסות קמח רגיל – ועוד 2 כפות.
שקית אבקת אפיה
שקית סוכר וניל.
לערבב הכל בכף. (העוגה בחושה)
לשמן תבנית 24 ולצקת את הבלילה.
לפני האפיה-לזרזף 2 כפות סילאן על פני העוגה
לאפות בחום 175מעלות כ-35 דקות או לפי הצורך
לבדוק בעזרת קיסם עץ.
לקרר היטב לפני הפריסה. רצוי להכינה יום לפני ההגשה.
העוגה יוצאת מאד לחה ונימוחה ואין צורך להרטיבה.
"טיפ"
1. ניתן לחמם מעט ולהגיש עם כדור גלידה וניל דובדבנים. גם גלידה פרווה נפלאה.
תהנו
פירגה היקרה,
תודה על התשובה המהירה.
לגבי עוגת תפוחים יש לי בבית תפוחים אדומים לא גרנד. זה גם יכול ללכת?
אודליה
אודליה שימי מעט מיץ לימון אבל יצא טוב גם בלי
בהצלחה ותהנו
תודה פירגה!
חג שמח ואני מבטיחה לעדכן איך יצא….
פירגה היקרה!
הבטחתי ואני מקיימת…אז ככה:
הכנתי את המאפינס שוקולד ויצאו מדהימים שמתי למעלה על כל מאפינס קיסם עם דגל ישראל וזה היה גם מקסים וגם טעים.
בנוסף, בהמלצתך הכנתי את עוגת התפוחים והסילאן והיא פשוט מהממת, הגשתי אותה עם כדור קצפת וזה היה קינוח נפלא אחרי "העל האש"!
תודה לך על הכל ונתראה בקרוב במתכונים מנצחים נוספים!
אודליה
ערב טוב אודליה יקרה
רעיון נפלא הדגל על המאפינס יצירתי ומיוחד.
עוגת התפוח סילאן באמת נהדרת ומאד מוחמאת. יופי שהלכת עליה.
תמשיכי להכין ולשתף אותי כי העונג גם שלי
קיבלתי המלצה על המתכון, להכנה לא רק בפסח.
שאלה: אם אני מכינה מראש, האם כדאי לחמם לפני ההגשה? ואיך לחמם? אפשר במיקרוגל?
דבורה המתכון נפלא בהחלט לא רק לפסח.
עדיף לא לחמם אלא להפשיר .
אבל אם כבר לחמם אז 5 שניות ולא יותר במיקרו.
יש משהו שיכול להחליף את השמנת? כדי לפרוות?
שמנת מתוקה פרווה
היי פירגה מה שלומך
שאלה קטנה אפשר להשתמש גם בשמן אחר חוץ משמן קנולה תודה רבה המשך יום מקסים :
מזל אני מכירה רק קנולה ושמן זית.זהו…..אין לי מושג לגבי שמנים אחרים ואיזה טעמים יש להם.
לאור זאת לא יודעת מה לענות סליחה.
שלום פירגה
האם אפשר להחזיק אותם בחוץ או שעדיף להקפיא ולהפשיר ביום שני :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
ריקה שלום
ברור שעדיף לשמור במקרר או יום אחד בחוץ,גם לא קורה כלום.
מאת ליאתי:
15 באפריל 2011 בשעה 18:13 (לערוך)
פירגה הרגע יצאו מהתנור ממש מדהימים….
מצאתי את המתכון המצ"ב, מכיוון שחמותי רוצה מאפינס תפוזים, במה אוכל להחליף את הקקאו במתכון זה… אודה לך מאוד.
מאפינס משכרים לפסח
pirge ו ו תאריך הוספה: 28/03/2006 ו עדכון: 28/03/2006
הדפס מאמר
ניתן להקפאה ולחימום.
נפלאים חמים עם גלידה ליד.
מקור המתכון והתמונה: pirge
מצרכים: (לכ-20 מאפינס)
כוס שמן קנולה
כוס קקאו
2 כוסות סוכר
2 כפות יין אדום מתוק
4 ביצים טרופות במזלג
כוס מים רותחים
כוס מיץ תפוזים או מיכל שמנת חמוצה
2 כוסות קמח מצה
אופן ההכנה:
1. לשים בקערה גדולה: כוס שמן קנולה, כוס קקאו, 2 כוסות סוכר, 2 כפות יין אדום מתוק ו-4 ביצים טרופות במזלג. לבחוש היטב.
2. להוסיף: כוס מים רותחים וכוס מיץ תפוזים או מיכל שמנת חמוצה. לבחוש היטב.
3. להוסיף 2 כוסות קמח מצה ולערבב הכל ביחד עד שמתקבלת תערובת ללא גושים.
4. לאפות בחום 175 מעלות כ-30 דקות. לבדוק בשיטת הקיסם.
הערות:
-אפשר לפזר לפני האפיה סוכריות קטנות / שוקולד צ`יפס וכד`…
-יש להבריש את ספלוני הניר בתחתית ובצדדים לפני המילוי. אחרי האפיה—לצנן את המאפינס בניירות ואז הם נשלפים בקלי קלות.
ליאתי בקר טוב
תהנו מהמאפינס
כיוון שאין לי אפשר לשנות את המתכון תכיני לה את אלה:
http://pirge.co.il/תותים/סברינה-תפוזים-בתותים-וקרם-וניל-כשרה-לפ
פירגה שלום חג שמח יש לי שאלה בקשר עם מאפינס שוקולד
מה זה כוס קקאו האם זה כוס מלאה באבקת קקאו שזה נראה ונשמע המון או מים חמים מעורבבים בקקאו
אודה לתשובתך
איילה,כוס אבקה.
שלום פירגה
האם במקום השמנת החמוצה אפשר ריץ או משהוא אחר
תודה
ריקה,נראה שאפשר.
רצתי לשאול אם לפני האפיה לפזר את השוקולד הלבן או לפני שסוגרים את התנור שלו ימס ואם אפשר להקפיא תודה וחג שמח
יהודית,תנסי לפזר את השוקולד צ'יפס פעם כך ופעם כך ותחליטי איך יותר טעים ונראה לך.
ניתן להקפיא.
חג שמח ומתוק
תודה יהודית מקסימה, גם לדעתי צריך אבקת אפיה.
תודה וחג שמח ומתוק לכולכם
היום הכנתי אותם ונראה לי שם יצאו כבדים הוספתי מעט אפיה אז כן צריך להוסיף אפיה כפית שהיו יותר קלים כי זה קמח צוות ולא קמח רגיל ואפשר למעלות 3/4 וכן אפשר לסם את השוקולד הלבן לפני האפיה חג שמח
יהודית,חן חן על ההארות החשובות.
שיהיה לכם חג מקסים מתוק ושמח
פירגה המקסימה
הכנתי. הבלילה הספיקה ל -12 מאפינס בתבנית שקעים + עוגה בתבנית אינגליש קייק מאורכת.
טעים טעים וקל ופשוט להכנה !! פשוט נפלא !
תודה תודה וחג שמח וכיפי :lol:
דקלה,תודה.
שמחתי מאד שבחרת להכין אותם. ידעתי שהם נפלאים.
באהבה וחג שמח
פירגה שלום וחג שמח,
ראשית, אני ממש נהנית לבשל ולאפות מהמתכונים שלך, וכמובן שהמשפחה שלי נהנית לאכול מהם.
שנית, אני רוצה להכין גם את המאפינס האלה, אבל בתבנית של עוגה, באיזו תבנית מומלץ?
מה הכמות של הציפוי: כמה שוקולד מריר וכמה שמנת מתוקה (חצי או הכל)?
תודה וחג שמח
גילי שלום
תבנית 24 ואותם כמויות.
המשך חג נפלא ומתוק
היי פירגה חג שמח יש אפשרות לעשות אותם פרווה ? מה יכול להחליף את השמנת ?
:?
כבר ראיתי את התשובה ….תודה רבה
היייש לי תבנית מאפינס לא מסיליקון.. ניסיתי כמה פעמים ופשןט נדבק לי.. איך לדעאתך משמנים תבנינת כזו?
פעם האחרונה ניסיתי עם חמאה מומסת… אולי לנסות עם פאם?
מיטל,צריך סיליקון.
מנסיון לא יוצא טוב בלי.