מקור המתכון והתמונה:פירגה
מצרכים:
2 כרוביות גדולות מבושלות עד פריכות (אני מבשלת במיקרו)ראו "טיפ" למטה
אחרי הריכוך מפרידים לפרחים בגדלים שונים
כלי עמוק להכנת הטמפורה כדי שיהיה נוח לטבול את פרחי הכרובית
מצרכים לטמפורה:
כוס קמח
כפית אבקת אפיה
3 ביצים טרופות קלות
2 כפות שמן קנולה
1/2 כוס מים
כפית אבקת מרק עוף
כפית חרדל
כפית דבש
מעט תבלין אבקת שום
כפית תבלון שמיר/פטרוזיליה יבשה לפי טעם
מלח
פלפל שחור
לערבל במוט חשמלי
לטעום ולהוסיף תיבול מהתיבול המוצע
לטבול את פרחי הכרובית ולנער עודפים מהרוטב
לטגן מכל הצדדים בשמן מרודד ולא עמוק
להוציא על ניר סופג ולפני הארוחה לחמם בתנור
ניתן לזגג טחינה גולמית או מתובלת.
"טיפ לריכוך כרובית במיקרו"
1. שמים את הכרובית שלמה בכלי גדול ועמוק שמתאים למיקרו
ממלאים 1/2 מגובה הכרובית מים
מכסים בניילונית ועושים כמה חורים עם קיסם ליציאת האדים
מפעילים ל-5 דקות וממשיכים לפי הצורך עד שהכרובית מוכנה ועדיין נשארת פריכה.
מצננים ובוצעים לפרחים בגדלים שונים
תהנו
שלום. עשיתי ויצא נחמד. בגלל שהשתמשתי בכרובית אחת הקטנתי חומרים בערך בחצי. האמת שהבלילה קצת נוזלית ( מה שמסבך קצת את ה"ניעור מעודפים")- האם אכן כך או שהייתי צריך להוסיף עוד קמח
בכל מקרה יצא טעים
שכחתי לספר שבתי הצעירה הכינה את הכרובית לערב ראש השנה וכמובן קצרה מחמאות רבות.
היא הזכירה לי שלא כתבתי לך. תודה בשמה שבשמי.
ריקי
ואואווו תודה על השיתוף וחיבוקי לבת המקסימה שלך.
שמחה שאהבתם.כיף
A smilpe and intelligent point, well made. Thanks!
הכנתי את הכרובית
יצאה מעולה :P לא הפסקתי לנשנש
מאיה,לבריאות ובאהבה
תודה על ההמלצה הטעימה
חג שמח
האם אפשר לאפות במקום לטגן?
צביקוש,את זו ספציפית,אני לא בטוחה.
יש באתר מתכוני כרובית אחרים שאפשר לאפות.
אפשר לרשום בחיפוש : כרובית ולשוטט בין המתכונים.