רוצים לשמוע מצמוצי הנאה? תכינו את התפוחים האלה.
מצרכים והכנה:
מבשלים 5 תפוחי האדמה מקולפים חתוכים לחצי מצננים במקרר ופורסים עבה
לרוטב שמנת במחבת עמוקה :
2 בצלים קצוצים מטוגנים ומוזהבים ב50 גרם חמאה
סוגרים להבה.
מוסיפים:
מיכל שמנת מתוקה
2 שיני שום כתושות+שן שום כתושה למריחת התבנית
2 ביצים טרופות
קורט אגוז מוסקט,מלח,פלפל .
לערבב . לא לבשל.
לשמן תבנית בגודל לפי הכיף שלכם אפשר שכבה אחת ואפשר בקומות שיצא גבוה . למרוח אותה בשן שום כתושה
לסדר שכבות תפוחי אדמה ורוטב לסירוגין
לסיים ברוטב ולפזר 100 גרם גבינה צהובה מגוררת (רצוי מגוון סוגים)
להקרים לא מכוסה כ-30 דקות בתנור בחום 160 מעלות או עד שמזהיב.
להגיש חם או פושר
למי שבא יותר גבינה יפזר עוד גבינה בין השכבות
תהנו
היי פירגה
מה גודל התבנית הנדרשת ?
תודה על המתכונים
דינה
בבקשה דינה
אחרי שתפרסי את תפוחי האדמה תתאימי את התבנית.
בבקשה ותהנו
אבל זה אמור לצאת דק או עבה? בכמה שכבות זה ייצא מוצלח?
עשיתי 3 שכבות ויצא מושלם.
כן אבל באיזו תבנית בדיוק?
ייייייייאמיי כמה זזזזה טעים :))))
באמת טעים,תודה על החיזוקים :lol:
את יכולה גם בעגולה 24 .
שלום פירגה יקרה
האם אפשר להזהיב את הבצל עם מרגרינה במקום חמאה או שההבדל משמעותי?
תודה רבה מראש
אני מתה על מרגרינה כך שבשבילי זה אפילו יותר טעים.
הי פירגה.
מנה נפלאה וקלה להכנה.. הכנתי אתמול בערב עם שמנת רזה ( ;) ) . ראיתי בשרשור שאלות לגבי גודל התבנית . אני בכל אופן השתמשתי בתבנית אלומניום מרובעת קטנה ( אישית) וסידרתי את תפוחי האדמה כפרוסות אחת על השניה שתי וערב.. המנה יצאה גבוהה וטעימה.. נהננו…. :lol: המשך שבוע טוב אביטל
אביטל תודה
ראיתי השבוע בעיתון שיצאה לשווקים שמנת מתוקה לבישול 5%. מענין אם טעים.
תודה על התגובה הנהדרת.
שבוע נפלא וטעים לכם
אין לי מושג לגבי שמנת 5%, השתמשתי ב10% ( רזה באופן יחסי..) אבל לגמרי שווה בדיקה…
תודה
ערב טוב אביטלי
אני לא מתעקשת.מי שרוצה ימיר לכמה שהוא רוצה.לשיקול דעתו.
כנ"ל בגבינות שבמאפים שלי. מי שרוצה ימיר לרזה.אין בעיה,העיקר שתהיו מרוצים.
:lol: