cid CFE140DE 6FC5 42AA 8637 FFC9DB421855 730x410 - עוגת פרג עם פירורים זהובים

עוגת פרג עם פירורים זהובים

cid CFE140DE 6FC5 42AA 8637 FFC9DB421855 - עוגת פרג עם פירורים זהובים

תבנית עגולה 26 משומנת. או תבנית מלבנית.

העוגה במקור היא עוגת נוסטלגיה אלף טעמים ששדרגתי לפורים ולאוהבי הפרג.

 

מצרכים לבצק בתוך קערה:

200 גרם חמאה רכה בטמפרטורת החדר – במקור עם מחמאה או מרגרינה

1/2 2 כוסות קמח תופח או קמח רגיל+שקית אבקת אפיה

3/4 כוס סוכר

קליפת תפוז/לימון (המלצה של נירוש מפורום אוכל חלבי)

לפורר עם האצבעות עד שיתקבלו פירורים לא אחידים בגודלם

להוריד מהבצק כוס וחצי פירורים והם ישמשו לציפוי מעל למלית שבחרתם.

 

לבצק שנשאר בקערה להוסיף:

מיכל שמנת חמוצה 200 מ"ל

שקית סוכר וניל

ביצה שלמה

לערבב עם כף לבצק ד ל י ל  מאד.   מעבירים את הבצק עם הכף לתבנית ומיישרים.

אופים בחום 175 כ-20 דקות או עד הזהבה קלה. מקררים.

 

מלית פרג עם תפוחים:

300 גרם פרג טחון טרי מהמעדנייה

כוס חלב או מים או יין מתוק. או גם וגם.

3 תפוחי עץ מקולפים וחתוכים לקוביות של 1X1

3/4 כוס סילאן או דבש

2 כפות חמאה

מי שרוצה יוסיף אחרי טעימה עוד סוכר וטעם כמו: קינמון או קליפת לימון

המלית צריכה להיות רטובה ולא יבשה.

מבשלים את הפרג במים עד שייספג ומוסיפים את יתר המצרכים.מבשלים קצת ומקררים. אם יבש,להוסיף נוזלים.

יוצקים את המלית על הבצק ומפזרים את הפירורים.

ממשיכים לאפות בחום 175 מעלות כ-10 דקות או עד הזהבת הפירורים.

 

"טיפים"

  1. ניתן למלא במלית אחרת: פרי, ממרחים,קונפיטורות,טחינה וסילאן ועוד…….

כדאי לפני כל מלית יבשה, למרוח שכבה של ריבה.

לפזר על המלית את הפירורים ולהשבחה אפשר להוסיף לפירורים קיצוצי אגוזים.cid 35DB9080 70EF 49F5 BFCB B5DF0AC98864 - עוגת פרג עם פירורים זהובים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *