d792d795d79cd7a9 d7a7d7a0d799d799d793d79c d798d798d794 1 1 640x410 - צלי בקר עם קניידלך ובטטות

צלי בקר עם קניידלך ובטטות

d792d795d79cd7a9 d7a7d7a0d799d799d793d79c d798d798d794 1 1 - צלי בקר עם קניידלך ובטטות

צלי בטעם של בית חמים וחגיגי

המצרכים :

2 בצלים גדולים חצויים ופרוסים

5 כפות שמן זית

קוביות בשר לצלי (קילו או יותר)

3 כפות גדושות רסק עגבניות

כפית סוכר חום

3 כפות קטשופ

כף רוטב סויה

כף גדושה פפריקה מתוקה

1/4 כפית פפריקה חריפה

פלפל שחור

כפית אבקת מרק עוף או בצל או מלח לטעם

4 בטטות מקולפות שלמות (הערות בהמשך)

20 קניידלך קטנים (הוראות הכנה בהמשך)

אופן הכנה:

להשחים את הבצלים בשמן ביחד עם כפית סוכר חום ולהוסיף את קוביות הבשר לערבב מדי פעם עד שישחימו היטב.

להוסיף את כל המצרכים ומים עד כדי כיסוי התכולה ב-2 ס"מ.

מרתיחים פעם אחת ומנמיכים להבה.מבשלים כשעתיים שלוש או עד לריכוך הבשר.טועמים מדי פעם ומשבחים טעמים.

את הבטטות מכניסים שלמות ומוציאים אחרי 25 דקות.לשמור בצלחת שיהיו שלמות ונאות להגשה.

כשעה לפני שהצלי מוכן מכינים את הקניידלך.

10 קניידלך גדולים או 19 בגודל אגוז

המצרכים:

כוס (אפשר מאג) קמח מצה

כוס (אפשר מאג) מים רותחים

2 ביצים מס' 1

2 כפות שמן קנולה

מעט מלח לטעם

אופן ההכנה:

  1. שמים את כל הקמח בקערה ויוצקים מים רותחים.

מערבבים היטב עד שכל המים נספגים בקמח. נהיה גוש מאד קשה.

  1. מוסיפים את הביצים אחת אחת ובוחשים היטב אחרי כל ביצה.

מוסיפים שמן ומלח ומערבבים או לשים לתערובת אחידה (ללא גושים).

אפשר לערבב בכף או במג'ימיקס/מיקסר .הבלילה ממש דלילה וזה בסדר.

משאירים לנוח על השיש 10 דקות.

  1. מרתיחים מים בסיר גדול ושמים  מעט מלח.

כשהמים רותחים , מרטיבים את כפות הידיים ומכינים כדורי קניידלך .

מטילים את הקניידלך למים הרותחים. מבשלים במצב רתיחה לא יותר מ -5-7 דקות עד שצפים למעלה.

בוצעים אחד לראות שהוא רך ומוכן. ומכבים את הלהבה.

בשלב שהקניידלך צפים יש לכסות במכסה חצי כיסוי (לא לסגור את הסיר הרמטי והקניידלך יתפחו )

כשהצלי מוכן מוסיפים אליו את הקניידלך ומכסים ברוטב.

מסדרים בצלחות את הבטטות עם הבשר והקניידלך ויוצקים מהרוטב.

תהנו

8 תגובות על “צלי בקר עם קניידלך ובטטות

  1. פירגה יקירתי,
    איזה יופי של מתכון.
    בהחלט אנסה אותו בפסח.
    תודה רבה

    • ערב טוב נורית יקירתי,
      שמחתי שהמתכון מוצא חן בעיניך.
      אני מקווה שתכיני ותהנו.
      אשמח לתובנות אחרי טעימות kiss

    • ערב טוב מרים,
      בהנחה שזה קילו בשר כ-15 קניידלך קטנים ו-4 בטטות גדולות זה ל-6 אנשים.
      השאלה, מה יש לפני ומה יש אחרי. הכוונה, דגים, מרק, סלטים וכו'……ואז אפילו ל-8 אנשים.
      חג שמח kiss

להגיב על מרים פירן לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *