מתאימות לפסח ולכל השנה. לכל המשפחה ולאירוח.
המחמאות יבואו מכל עבר, והמתכון יעבור מיד ליד.
מצרכים בקערה:
קילו בשר טחון אפשר צוואר
כוס אורז לא מבושל
2 ביצים
2 תפוחי אדמה
2 בצלים
1/2 כוס פטרוזיליה/כוסברה קצוצה
בהראט
כורכום
פלפל שחור ומלח
לטיגון:
1/2 1 כוסות קמח מצות ד ק
2 ביצים טרופות עם מעט מלח
אופן הכנה:
לקלף תפוחי אדמה ולגרר גס
לגרר גס את הבצלים
לשים הכל ביחד לעיסה , ומכינים קציצות גדולות ושטוחות
טובלים את הקציצות בקמח מצות ואחר כך בביצה טרופה
ומטגנים עד שישחימו מ-2 הצדדים .מוציאים לקערה.
אני משאירה את הנגלה האחרונה של הקציצות המטוגנות במחבת .
מוסיפה מעליהם את כל הקציצות המטוגנות ואת הרוטב.
מצרכים והכנת הרוטב :
מטגנים 2 בצלים גדולים פרוסים גס ומזהיבים
מוסיפים 3 שיני שום קצוצות
בקבוק מיץ עגבניות = 1 ליטר
ממלאים את הבקבוק במים
2 כפות פפריקה מרוקאית
כף פפריקה מתוקה
כורכום וכמון מלח ופלפל שחור ומעט סוכר
מבשלים על להבה קטנה כ-35 דקות.
הרוטב נספג בקציצות והן מאד עסיסיות
תהנו
נקרא מצוין. מה גודל בקבוק מיץ העגבניות ?
מיכל בקר טוב, כמות של ליטר. גם הוספתי במתכון.
תראי כמה מחמאות תקבלי. פשוט קציצות משגעות.
תכיני ותהנו
האורז מתבשל או מורגש?
האורז רך ומשתלב נהדר
היי פירגה,תודה לך על המתכון המעולה,
הקציצות הוכנו בהצלחה .
במקום בקמח -המצות אני השתמשתי בתערובת מוכנה של חברת קנור,(על הקופסא דשום "תערובת -לקניידלך.")
יצא מעולה.
תודה שירן, כיף שחזרת לעדכן שטעים לכם.
המשך טעים….תמיד
האם יצליחו עם פרגיות טחונות?
נראה לי פחות עם פרגיות.
האם גם יעבוד עם עגבניות מרוסקות ?
כן, בוודאי יעבוד עם מרוסקות.