מתאימות לפסח ולכל השנה. לכל המשפחה ולאירוח.
המחמאות יבואו מכל עבר, והמתכון יעבור מיד ליד.
מצרכים בקערה:
קילו בשר טחון אפשר צוואר
כוס אורז לא מבושל
2 ביצים
2 תפוחי אדמה
2 בצלים
1/2 כוס פטרוזיליה/כוסברה קצוצה
בהראט
כורכום
פלפל שחור ומלח
לטיגון:
1/2 1 כוסות קמח מצות ד ק
2 ביצים טרופות עם מעט מלח
אופן הכנה:
לקלף תפוחי אדמה ולגרר גס
לגרר גס את הבצלים
לשים הכל ביחד לעיסה , ומכינים קציצות גדולות ושטוחות
טובלים את הקציצות בקמח מצות ואחר כך בביצה טרופה
ומטגנים עד שישחימו מ-2 הצדדים .מוציאים לקערה.
אני משאירה את הנגלה האחרונה של הקציצות המטוגנות במחבת .
מוסיפה מעליהם את כל הקציצות המטוגנות ואת הרוטב.
מצרכים והכנת הרוטב :
מטגנים 2 בצלים גדולים פרוסים גס ומזהיבים
מוסיפים 3 שיני שום קצוצות
בקבוק מיץ עגבניות = 1 ליטר
ממלאים את הבקבוק במים
2 כפות פפריקה מרוקאית
כף פפריקה מתוקה
כורכום וכמון מלח ופלפל שחור ומעט סוכר
מבשלים על להבה קטנה כ-35 דקות.
הרוטב נספג בקציצות והן מאד עסיסיות
תהנו
נקרא מצוין. מה גודל בקבוק מיץ העגבניות ?
מיכל בקר טוב, כמות של ליטר. גם הוספתי במתכון.
תראי כמה מחמאות תקבלי. פשוט קציצות משגעות.
תכיני ותהנו
האורז מתבשל או מורגש?
האורז רך ומשתלב נהדר![yes](https://pirge.co.il/wp-content/plugins/kama-wp-smile/packs/qip/yes.gif)
היי פירגה,תודה לך על המתכון המעולה,
הקציצות הוכנו בהצלחה .
במקום בקמח -המצות אני השתמשתי בתערובת מוכנה של חברת קנור,(על הקופסא דשום "תערובת -לקניידלך.")
יצא מעולה.
תודה שירן, כיף שחזרת לעדכן שטעים לכם.![kiss](https://pirge.co.il/wp-content/plugins/kama-wp-smile/packs/qip/kiss.gif)
המשך טעים….תמיד
האם יצליחו עם פרגיות טחונות?
נראה
לי פחות עם פרגיות.
האם גם יעבוד עם עגבניות מרוסקות ?
כן, בוודאי יעבוד
עם מרוסקות.