מתוך ספר המתכונים של אמא של פירגה.
מצרכים והכנה:
על מחבת מרוססת בשמן קולים 8 פלפלים צבעוניים (מסוג גמבה )
מסובבים מדי פעם שהפלפלים יחרכו מכל הצדדים.
מכניסים לניילון ונותנים לפלפלים ל"הזיע"
מקלפים את הקליפה החרוכה.
שמים בצנצנת.
יש אפשרות להשאיר שלמים, או לחצות ולגלען.
על מחבת מרוססת בשמן קולים 8 פלפלים צבעוניים (מסוג גמבה )
מסובבים מדי פעם שהפלפלים יחרכו מכל הצדדים.
מכניסים לניילון ונותנים לפלפלים ל"הזיע"
מקלפים את הקליפה החרוכה.
שמים בצנצנת.
יש אפשרות להשאיר שלמים, או לחצות ולגלען.
שמים בסיר:
3 כוסות מים
כף מלח
כפית סוכר
מרתיחים ומוסיפים:
כוס חומץ
10 שיני שום חצויים
אפשרי להוסיף עלה דפנה ופלפל אנגלי וכמובן פלפלון חריף.
מערבבים וטועמים. משפרים טעם.
יוצקים חם על הפלפלים.
מקררים.
שומרים במקרר.
"טיפ"
1. יש אפשרות למרוח את הפלפלים בשמן זית ולקלות בגריל או בתנור.
להפוך מדי פעם .