cid 7D9F423F 6F01 40C8 B5BC 62A2D896DD81 730x410 - כרוכיות תמרים של פעם

כרוכיות תמרים של פעם

cid 7D9F423F 6F01 40C8 B5BC 62A2D896DD81 - כרוכיות תמרים של פעם

מתכון נוסטלגי מהמם שכולם מכירים.אבל ציונה קרובת משפחה מכינה הכי טעים שבעולם.

 

אבי שקדי ביוטיוב הכין וצילם ואהב מאד את הכרוכיות כנסו לראות עוד מעשה ידיו לתפארת.

בצק:

200 גרם חמאה/מחמאה בטמפרטורת החדר

גביע אחד של שמנת חמוצה = 200 גרם

3 כוסות קמח תופח

2 שקיות סוכר וניל

ללוש לבצק רך ונוח תוך כדי הוספת קמח עד שלא יידבק.

לעטוף במגבת ולהניח על השיש לכחצי שעה.

מחלקים את הבצק ל-3 כדורים שווים .

 

מלית:

מיכל ממרח תמרים 500 גרם

סוכר חום :  לבזיקה

קינמון :  לבזיקה

לציפוי אחרי האפייה : אבקת סוכר בנדיבות.

מחלקים את מיכל ממרח התמרים ל-3

מרדדים כל כדור בצק על משטח מקומח לעלה בעובי בינוני ומורחים על כל אחד 1/3 כמות ממרח.   מפזרים סוכר חום וקינמון.

מגלגלים לכרוכית מהודקת ומניחים על ניר אפיה.

מסמנים חתכים בסכין חדה חצי מהגובה ואופים בטורבו בחום 200 מעלות כ-20 דקות או עד שיהיה זהוב יפה.

כשמתקרר, לפזר אבקת סוכר.

ניתן להקפיא.

תהנו

 

24 תגובות על “כרוכיות תמרים של פעם

  1. בוקר אור לך!

    הכוונה לשמנת רגילה, כמה אחוזי שומן?

    אם הכוונה לחלבית אז במה אפשר להחליף?

    אפשר מילוי שוקולד? איזה?

    תודה ויום נעים לך!

    • דבי, כל מלית מתאימה כי הבצק ממש נוח לגלגול ולסגירה. כל מלית שוקולד כמו השחר נוטלה ועוד…. הבעיה שאם תשימי הרבה זה לא יחזיק מעמד בתוך הבצק.תנסי אחד ותראי.
      שמנת רגילה 200 גרם במיכל, החל מ- 9 אחוז או יותר לשיקולך. יש המון מוצרי סויה שניתן להמיר כדי לקבל בצק פרווה.
      יום נפלא ותהנו מהעוגיות kiss

        • דבי, לפני שמפזרים סוכר וקקאו את צריכה למרוח משהו על העלה. למשל ריבה או טחינה גולמית או כל ממרח רטוב אחר.
          תכיני ותהנו kiss

      • רוצה להכין לשבת.
        רסק תפוחי עץ יתאים להחליף את השמנת? מיץ תפוזים?
        כי שמנת סויה אני לא מכירה ולא יודעת מה כן. יש לך שם מוצר של סויה?
        סליחה על הנדנוד ותודה!

        • דבי ערב טוב, באתר שלי יש קטגוריה של כרוכיות שהרבה מהן עשויות כפרווה. שווה להכנס ולבחור אחד מהם. כולם מוצלחים
          בהצלחה. kiss

    • בקר אור מלכה יקרה,
      אני בטוחה שממש ממש ממש תהנו. אפילו ישירות מהמקפיא זה כמו לאכול גלידת תמרים. מעולה.
      יום נפלא kiss

  2. ערב טוב!

    יש לך רעיון איך לאפות בצורה יותר חגיגית כמו למשל בתבנית עגולה ולהגיש
    לא בפסים?
    חלב סויה מהווה תחליף לשמנת?

    תודה רבה!

    • דבי יקרה בקר אור,
      אפשר להכין בצורת ספירלה בתבנית עגולה.
      חלב סויה יכול להוות תחליף . אולי תתחילי עם 1/2 כוס ותראי עם יש צורך להוסיף.
      בהצלחה ושבת שלום kiss

    • דבי, נראה לי שאין בעיה. כשתרצי להכין, תפשירי היטב לטמפרטורת החדר.
      בהצלחה ושבת שלום kiss

  3. שבוע טוב!
    תודה על תשובותיך.
    עוגה מעולה! (החלפתי שוב את השמנת ברסק תפו"ע כי זה מה שהיה לי).
    עשיתי גם תמרים וגם שוקולד.
    אני רוצה להוריד מכמות ממרח התמרים כי זה יצא מתוק ועמוס מדי,
    יש לך מושג כמה אפשר להפחית ועדיין יהיה טעים?
    הרבה תודה!

    • בקר טוב דבי יקרה, שימי 1/2 כמות מהתמרים ואז תצא לך שכבה דקיקה על הבצק.

      או….

      את יכולה להמיר חצי לטחינה גולמית ואז יצא גם יותר בריא.
      תכיני ותהני kiss

      • הי פירגה היקרה,
        מניחה שבשורה האחרונה התכוונת לפזר אבקת סוכר ולא אבקת אפייה… בברכת מועדים לשמחה ובריאות! מליסנדה.

        • מליסנדה יקירתי, תודה וכמובן שתיקנתי. חהחהחהחה שנהיה בריאים ומועדים לשמחה kiss

  4. הכנתי סרטון ויצאו נפלאות,תודה רבה דליה על עוד מתכון נהדר הנה קישור-https://www.youtube.com/watch?v=L6ODlGlzPoo

  5. שלום לך!
    אפשר להקפיא את הבצק?
    מתאים כאן קמח כוסמין 80%?
    תודה רבה ושבת שלום ומבורכת!

    • הי דבי, בקר אור,
      אפשר להקפיא את הבצק ולגבי הקמח אני לא יודעת.
      שבת שלום kiss

      • תודה!
        אפיתי כמות אחת ויצא מצויין כרגיל.
        קלה להכנה וכל כך רכה וטעימה!
        ממליצה להכין גם עם מילוי שוקולד.
        שוב תודה לך!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *