לחמניות שמכינות ביתי ונכדתי להנאתכם:
מצרכים: הבצק במקור של הלורד
קילו קמח רגיל
2 כפות שמרים יבשים
4 כפות סוכר
כף מלח
6 כפות שמן קנולה
1/2 2– 3 כוסות מים חמימים -לפי הצורך
לציפוי:
ביצה טרופה להברשה ושומשום לפיזור
אופן הכנה:
ללוש את המצרכים לבצק נעים ולהתפיח במקום חמים (בערך 1/2 שעה)
לקמח מעט את הבצק בקערה ולכסות עם ניילון נצמד למשך כחצי שעה במקום חמים.
המלית:
350 גרם בשר בקר
2 בצלים קצוצים מטוגנים ב-3 כפות שמן
כף סילאן
כף טחינה גולמית
כפית תבלין תערובת לקציצות
מלח ופלפל להשלמת טעמים.
כשהתבשיל מוכן ניתן להוסיף: 1/4 כוס צנובר קלוי
אופן הכנה:
במחבת גדולה ו ע מ ו ק ה מטגנים בשמן את הבצלים ומזהיבים.
מוסיפים את הבשר ומערבבים עד שיהיה פירורי ומשנה את צבעו.
מוסיפים את כל התבלינים ומערבבים .
ממשיכים לערבב עד שהבשר מטוגן יפה. מוסיפים את הצנובר.
הכנה:
לרפד תבנית גדולה בניר אפיה
לקרוץ כדורים בגודל קלמנטינה לשטח ביד לצורת עיגול.
לשים כף גדושה מלית באמצע העיגול ולסגור ולכדרר.
להניח כל לחמניה כשהתפר למטה. להבריש ביצה ולפזר שומשום.
לאפות בחום 175 עד שהלחמניות שזופות.
להגיש חם עם סלט חסה ברוטב הבית של פירגה
תהנו
פירגה אהובה, נעלמת וחבל לי כל כך. רפואה שלמה ובשורות טובות ב"ה. אוהבת שרי
שרי יקירה, הודעתי לפני מספר חודשים שאני לא במיטבי. דלקת פרקים קשה השתלטה עלי. אני משתדלת בימים טובים כן להיכנס ולהיות עדיין במקום שאני הכי אוהבת.
בריאות ושלווה לכולם
בריאות מטיבה
תודה רבה אתי יקרה
פירגה. הרבה בריאות. בשורות טובות.
תודה רבה עדנה, גם לך
האם ניתן להקפיא את הלחמניות?
תודה
סוזן בקר אור לך
בוודאי שמותר להקפיא.
תכיני ותהנו