ללא שמן, ללא ביצים, ללא חומרים משמרים.
המצרכים:
כרוב גדול
בצל גדול
250 גרם פטריות טריות
1/2 1 כוסות אורז
1 כוס עדשים ירוקות
2 אפילו 3 כוסות ירק קצוץ טרי . לשים מה שאוהבים. פטרוזיליה, כוסברה, שמיר, נענע…
שן שום מעוכה
1/2 פלפל גמבה אדומה – אפשר במקום גמבה להוסיף בטטה או תירס או ירק אחר חתוך.
מלח ופלפל שחור. ניתן להוסיף עוד תבלינים לא מעובדים.
6 כוסות מים רותחים.
אופן הכנה:
לשים את הכרוב במיקרו כל פעם ל- 6 דקות ולהוריד עלים שלמים.
להמשיך לבשל את הכרוב במיקרו עד שהעלים יוצאים בקלות.
אני גם הרתחתי את כל העלים כחצי שעה כדי שממש ממש יתרככו.
לבשל את האורז עם 6 כוסות מים עד שמוכן ולסנן
להוסיף עדשים ירוקות סנפרוסט
לטגן את הבצל בערבוב תמידי ללא שמן עד שמשחים. ואם צריך מוסיפים כמה טיפות מים
להוסיף פטריות חתוכות .
לטגן את הבצל והפטריות כ-2 דקות ולהוסיף את כל המצרכים.
רוטב:
בקבוק עגבניות חתוכות דק
קופסה עגבניות חתוכות דק . אפשר גם 2 קופסאות. הכל לפי טעם אישי. אין חוקים.
לימון סחוט שלם
4-6 כוסות מים
מלח ופלפל ואם רוצים ניתן להוסיף עוד תבלינים לא מעובדים .
אפשר להוסיף לתבלינים גם קטשופ טבעי.
לסדר בתבנית בינונית 27/33 חצי מכמות הכרוב.
לצקת את כל המילוי וליישר. לסדר מעל את יתר הכרוב.
לצקת את הרוטב עד שיכסה את הכרוב.
לכסות בניר אפיה ומעל ניר כסף.
לאפות בחום 180 לפחות שעה. אפשר יותר . הכל כבר מבושל ומוכן, אז לשיקולכם.
מגישים עם מעט טחינה נוזלית.
"טיפ" אם נשאר רוטב, שמרו במקרר לתבשילים הבאים.
תהנו.