בבורגול ואורז , עדשים בטטה וירק (ללא טיפת שמן וסוכר) כפי שכתוב באורח החיים החדש שלי.
מצרכים:
3 דלעות ערמונים חצויות נקיות
בטטה
כוס אורז י ב ש + רבע כוס עדשים ירוקות של סנפרוסט
כוס בורגול ע ב ה
1/2 2 כוסות מים רותחים
בצל קצוץ
כפית אבקת חוויאג' למרק
כף פפריקה מתוקה
1/2 כפית כמון
כפית פפריקה
מלח ופלפל רצוי אחרי טעימה
4 כפות עגבניות מרוסקות
1/2 כוס פטרוזיליה טרייה קצוצה גס
אופן ההכנה:
לקלף בטטה , לחתוך קוביות ולרכך לגמרי.
להשרות את הבורגול בקערה עם ה ר ב ה מים מהברז
לטגן את הבצל בלי שמן תוך כדי ערבוב , בערך 2 דקות עד שיהיה חום. אפשר להוסיף במהלך הטיגון כמה טיפות מים ולהמשיך לערבב.
להוסיף את העדשים והאורז ולטגן טיפה.
להוסיף את המים והתבלינים ולערבב
להוסיף את הבטטה
לסגור מכסה ולבשל 5 דקות על להבה קטנה
לסנן את הבורגול ולהוסיף לסיר
לערבב ולטעום כדי לשבח טעמים
לבשל כ-15 דקות או עד שמוכן לגמרי.
לנקות את חצאי הדלעות ולהניח על ניר אפיה.
למלא באורז . אורז שנשאר, לפזר בין הדלעות.
לכסות בניר אפיה וניר כסף מעל ולאפות בחום 180 כ-30 דקות.
תאכלו עם זילוף עדין של טחינה מעל, לימון או קטשופ.
תהנו.