צימוקים 1 640x410 - דובשניות טחינה ודבש

דובשניות טחינה ודבש

צימוקים - דובשניות טחינה ודבש

השתדלתי שהמרכיבים יהיו די בריאים והצימוקים פה לא מורגשים כי טחנתי אותם עם המרכיבים ה"רטובים".

מצרכים ל-25 כדורים:
1/2 1 כוסות שיבולת שועל
1/2 כוס סובין
1/2 כוס קמח לבן
1 כוס קמח מלא
שקית אבקת אפיה
שקית סוכר וניל
1/4  כוס סוכר חום
כפית קינמון
3 כפות טחינה גולמית
4 כפות גדושות דבש
1 ביצה
1/4 כוס מים
1/4 כוס שמן
כוס צימוקים לבנים

אופן ההכנה:
שמים את   כ ל  המצרכים היבשים בקערה  ג ד ו ל ה
שמים במג'ימיקס לפי הסדר:  מים + שמן + דבש + טחינה + ביצה + צימוקים .
מערבלים   ע ד   לקבלת עיסה דלילה ומימית.
יוצקים את ה"רטובים" על ה"יבשים" ומערבבים ביד לעיסה דביקה.
מחכים 10 דקות שהעיסה תנוח,  ומכינים כדורים בעזרת ידיים לחות .  מניחים על ניר אפיה בתבנית גדולה במרווחים קטנים.
(כדי להקל על הכנת הכדורים צריך לטבול מדי פעם את האצבעות בכוס עם מים מהברז).
מחממים תנור לחום 175
אפיה -20 דקות .
אחרי 20 דקות העוגיות זהובות , קצת מתחילות להשחים והן עדיין ר כ ו ת. לא להתרגש, להוציא מהתנור ולחכות,  כי אחרי קירור של מספר דקות העוגיות יתקשו.
להוציא את העוגיות מהתבנית רק כשהן כבר קרות ולשמור בצנצנת העוגיות.

נפלא לשמור במקפיא ולשלוף משם כל פעם עוגייה טעימה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *