מתכון קליל בחודשי הקיץ החמים.
גם ילדים אוהבים.
אני מכינה את המתכון הזה בלי טיפת שמן לאור שינוי תזונה שאני עושה .
מצרכים:
1/2 1 כוסות אורז שטוף מושרה במים 20 דקות- ל ס נ ן.
כוס עדשים אדומות שטופות – ל ס נ ן. אין צורך להשרות.
4 שיני שום כתושות + 1/4 כפית אבקת שום שמוסיף עוד ארומה.
קופסה קוביות עגבניות במשקל 400 גרם
כפית כורכום, כפית אבקת מרק ירקות טבעי. להשלים טעם עם פלפל שחור ומלח לפי טעם אישי.
3 כפות שמן (אפשר לוותר) .
3 כוסות מים מהברז
אופן הכנה:
בסיר בינוני לשים את השום והתבלינים ולטגן כמה שניות. אפשר עם או בלי השמן.
להוסיף את האורז, העדשים הרסק והמים. לערבב , לטעום ולשבח טעמים.
להרתיח את המים ומיד להעביר ללהבה בינונית-קטנה. לכסות במכסה תואם לסיר ולבשל 20 דקות.
תהנו.
תודה פירגה למתכון הטעים ומשביע לערב.
מתכון טעים שהזכיר לי נשכחות :
בהיותי אמא צעירה ,ילדיי ביקשו שאכין להם לצהריים מג'דרה ,אך היו לי רק עדשים כתומות במזווה,והחלטתי בכל זאת לנסות להכין
את העדשים הכתומות ביחד עם האורז ,
לשמחתי הילדים ממש אהבו את התבשיל ואפילו ביקשו עוד ,, וזה מאוד שימח אותם וגם אותי .
פרט לכך שהם טעימים, העדשים הכתומות קלות לעיכול הרבה יותר מאשר העדשים הירוקות ,
ולכן עברתי מאז מרבה להשתמש בעדשים הכתומות, ואפילו שמה אותם גם במרקים ומאוד מוסיפים להעשרת הטעם..
ערב טוב דנה.
שמחתי לקרוא שאהבתם את התבשיל.
לאחרונה אני משתמשת הרבה בעדשים בגלל התחליף לבשר.
גם אצלי מאד אוהבים עדשים אדומות, ובמרקים זה בכלל נפלא.
המשך טעים ומהנה