![אורז טבעוני אדום עם שום ועדשים cid 49FF3160 BF5F 432B 9421 8DCAA9BF75F4 1024x768 - אורז טבעוני אדום עם שום ועדשים](http://pirge.co.il/wp-content/uploads/2020/08/cid_49FF3160-BF5F-432B-9421-8DCAA9BF75F4-1024x768.jpg)
מתכון קליל בחודשי הקיץ החמים.
גם ילדים אוהבים.
אני מכינה את המתכון הזה בלי טיפת שמן לאור שינוי תזונה שאני עושה .
מצרכים:
1/2 1 כוסות אורז שטוף מושרה במים 20 דקות- ל ס נ ן.
כוס עדשים אדומות שטופות – ל ס נ ן. אין צורך להשרות.
4 שיני שום כתושות + 1/4 כפית אבקת שום שמוסיף עוד ארומה.
קופסה קוביות עגבניות במשקל 400 גרם
כפית כורכום, כפית אבקת מרק ירקות טבעי. להשלים טעם עם פלפל שחור ומלח לפי טעם אישי.
3 כפות שמן (אפשר לוותר) .
3 כוסות מים מהברז
אופן הכנה:
בסיר בינוני לשים את השום והתבלינים ולטגן כמה שניות. אפשר עם או בלי השמן.
להוסיף את האורז, העדשים הרסק והמים. לערבב , לטעום ולשבח טעמים.
להרתיח את המים ומיד להעביר ללהבה בינונית-קטנה. לכסות במכסה תואם לסיר ולבשל 20 דקות.
תהנו.
תודה פירגה למתכון הטעים ומשביע לערב.
מתכון טעים שהזכיר לי נשכחות :
בהיותי אמא צעירה ,ילדיי ביקשו שאכין להם לצהריים מג'דרה ,אך היו לי רק עדשים כתומות במזווה,והחלטתי בכל זאת לנסות להכין
את העדשים הכתומות ביחד עם האורז ,
לשמחתי הילדים ממש אהבו את התבשיל ואפילו ביקשו עוד ,, וזה מאוד שימח אותם וגם אותי .
פרט לכך שהם טעימים, העדשים הכתומות קלות לעיכול הרבה יותר מאשר העדשים הירוקות ,
ולכן עברתי מאז מרבה להשתמש בעדשים הכתומות, ואפילו שמה אותם גם במרקים ומאוד מוסיפים להעשרת הטעם..
ערב טוב דנה.![kiss](https://pirge.co.il/wp-content/plugins/kama-wp-smile/packs/qip/kiss.gif)
שמחתי לקרוא שאהבתם את התבשיל.
לאחרונה אני משתמשת הרבה בעדשים בגלל התחליף לבשר.
גם אצלי מאד אוהבים עדשים אדומות, ובמרקים זה בכלל נפלא.
המשך טעים ומהנה