cid F97DA1ED 2E29 4DDF B145 D08D7B2907B7 4 730x410 - חצאי גמבות עם אורז תרד ופתיתי סויה

חצאי גמבות עם אורז תרד ופתיתי סויה

cid F97DA1ED 2E29 4DDF B145 D08D7B2907B7 3 1024x768 - חצאי גמבות עם אורז תרד ופתיתי סויה
cid 420A9F58 0CF4 46B6 9163 DAED2A2D91E9 1 1024x768 - חצאי גמבות עם אורז תרד ופתיתי סויה

ניתן להכין את המתכון בלי שמן וסוכר שיתאים לאורח החיים הטבעוני,הבריא שאימצתי לי.

פשוט במקום לשים שמן שמים כף מים רותחים ומערבבים עד שתופס צבע ומתרכך.

מצרכים:

תבנית עמוקה וגדולה  .  ציפיתי אותה בניר אפיה כפול.

5 – 7   גמבות אדומות

20 עגבניות שרי תמר חצויות/או 350 גרם פטריות שמפיניון קצוצות.

4 שיני שום כתושות

כוס פטרוזיליה קצוצה

2 כוסות אורז מכל סוג (אני השתמשתי באורז עגול מלא)

800 גרם תרד טרי או קפוא.

2 בצלים קצוצים

4 כפות שמן

קופסה נוזל / מי קוקוס

3/4 כוס פתיתי סויה (קונים בחנויות טבע) לפיזור  כמו גבינה צהובה מעל למאפה, לפני שמכניסים לתנור.

מלח,  פלפל שחור , כפית קליפת לימון  , כף מיץ לימון , כף אבקת מרק ירקות ללא תוספים משמרים.

אופן הכנה:

לחצות את הפלפלים ולנקות מהגרעינים.

בנפרד, לבשל את האורז עד שמוכן. אני מבשלת כמו שמבשלים אטריות. בהרבה מים רותחים עד שמוכן. מסננת וזהו. את האורז שומרים בצד.

לטגן בשמן את הבצל ולהזהיב ולהוסיף את עגבניות השרי או הפטריות, הפטרוזיליה,  השום, והתרד. לערבב כמה שניות .

לערבב עם האורז המוכן ששמרנו בצד .שוב  לטעום ולשבח טעמים. צריך להרגיש מעט לימוני.

להניח בתבנית את חצאי הגמבה בצורה קעורה כדי שהמלית תיכנס פנימה ותמלא אותם.

לפזר עליהם מעט מלח ופלפל שחור.

למלא את חצאי הפלפלים בנדיבות ומה שנשאר לפזר מסביב.

לפזר את פתיתי הסויה באופן שווה .

לצפות את התבנית בניר אפיה ומעליה לאטום עם ניר כסף.

לאפות 70 דקות בחום 190 מעלות. לא טורבו.

המאפה מאד עסיסי למרות שאינו טובל ברוטב.

להגיש עם זילופי טחינה מעל.  

cid 1950773E CE04 4135 AC21 2F966ACC8AD9 2 1024x768 - חצאי גמבות עם אורז תרד ופתיתי סויה

תהנו

cid 0D239652 7E84 46B6 A4AA BAB5A2D80BCE 1 1024x768 - חצאי גמבות עם אורז תרד ופתיתי סויה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *