במקום לאפות את העוף שלם החלטתי לחצות אותו , לשטח אותו ולאפות בקוקי.
מצרכים:
שקית קוקי גדולה מאד XX
עוף שלם גדול חתוך באמצע ומשוטח היטב.
לשטוף היטב את העוף ולייבש במגבות נייר.
לערבב בכוס: 2 כפות רוטב סויה סיני מתוק, 2 כפות קטשופ, 2 כפות סילאן, כף חרדל , 3 כפות רוטב צ'ילי מתוק. משלימים את הטעם עם מעט מלח ופלפל שחור.
לפיזור על פני העוף לפני הכנסתו לתנור:
6 שיני שום קצוצות
פרוסות מ-2 לימונים טריים
אופציה לפי בחירה אישית מסביב לעוף:
3 בטטות + 3 תפוחי אדמה גדולים (מסמנים בהם כמה חתכים עמוקים כדי שיאפו יותר מהר).עגבניות השרי רק לקישוט התמונה.
אפשר לגלגל בניר כסף. לא חובה.
אופן הכנה:
להניח את העוף הנקי בתוך שקית קוקי ענקית.
לערבב בכוס חד פעמית את כל התבלינים ולעשות לכל העוף מסג' יסודי.ככה, בתוך הקוקי, מכל הצדדים.
לשטח אותו שישכב לו בנחת ושלא יהיה לו צפוף.
מעל ומתחת לעוף מסדרים את השום ופרוסות הלימונים.
סוגרים את הקוקי. עושים מספר נקבים .
אופים בטורבו כשעה בחום 180 מעלות. מורידים את החום ל140 מעלות ממשיכים לאפות עוד 40 דקות.
חובה לבדוק שהעוף ממש רך. אם לא, לעטוף בעוד ניר כסף ולהמשיך באפיה.
"טיפ"
לפני הארוחה אני מציעה להוציא את העוף מהשקית לתבנית בצורה הפוכה מזו שנאפה,
ולתת לו צריבה נאה. בערך 10 דקות בחום 180 מעלות.
תהנו.
המתכון בהחלט מוכר [לי…] .
במצגת אין צורך להוסיף עגבניות שרי. הייתי ממליצה לתעד את הבטטות שנאפו יחד וזהו.
המתכונים שלך מעולים
ותודה
בקר אור שרה,
הוספתי ושיניתי כאופציה כמובן. כל אחד יכול להוסיף ירקות כראות עיניו וטעמו האישי.
תודה על תשומת הלב והמשך עשייה פורייה וטעימה.