סוטלץ' אורז מתוק בחלב
לא רק בשבועות. אורז מתוק עם חלב.
במשפחה של בעלי המתכון מהעדה החלאבית.
יש עוד עדות שמכינים סוטלץ'. כל אחד והיצירה שלו.
הסוטלץ' שלנו זה מעדן שלא מחכים לחג השבועות ומכינים כל השנה.
קינוח או נישנוש של אורז חם או קר בניחוח מי ורדים וקינמון.
כל כפית גדושה בתענוג טעים.
ההכרות שלי היתה בבית בעלי ממוצא חאלבי. נוסטלגיה נפלאה.
המתכון מקורי ולקוח מסיפרה של גרסיה גרגו המקסימה.
מצרכים:
3/4 כוס אורז פרסי קלאסי
סיר עם הרבה מים רותחים לבישול האורז (האורז מתבשל כמו שמבשלים אטריות)
ליטר חלב ק ר = 4 כוסות . ניתן להמיר כוס שמנת מתוקה במקום כוס אחת של חלב.
כוס סוכר או פחות לפי טעמכם , ואפשר גם עם תחליפי סוכר.
כפית תמצית מי ורדים או לפי הטעם.
2 כפות קורנפלור לא מלאות
מים מהברז לערבוב הקורנפלור לבלילה דלילה. כ-1/2 כוס. לבחוש ולוודא שהקורנפלור נמס במים.
לקישוט ולטעם בהגשה: פיסטוק חלבי קצוץ גס או שקדים קלופים קצוצים/קוקוס
אופן הכנה:
מרתיחים בסיר הרבה מים. (כמו שמבשלים אטריות). מבשלים את 3/4 כוס האורז בישול קצר על להבה קטנה במשך 7 דקות ומסננים. ל א מכסים את הסיר.
מעבירים את האורז המבושל חלקית לסיר עם 4 כוסות החלב הקר ומבשלים על להבה נמוכה 30 דקות.
בוחשים מדי פעם כדי למנוע הדבקות האורז לתחתית הסיר.
מוסיפים את הסוכר ומי הורדים וממשיכים לבשל כ-5 דקות נוספות.
מערבבים 2 כפות קורנפלור עם כ-1/2 כוס מים מהברז ומערבבים לבלילה חלקה וללא גושים ומוסיפים לאורז כשהוא רותח, תוך בחישה עד שיתעבה. כל הזמן לבחוש. מיד כשהאורז מתעבה, סוגרים להבה.
לא מחכים ומעבירים את האורז הרותח לכלים אישיים או לתבנית גדולה רצוי מפיירקס.
מקשטים.
בחורף טעים חם בקיץ רצוי קר. מהמקרר הכי הכי טעים.
"טיפים"
1. ניתן להמיר את הסוכר בתחליפי סוכר
2. כאמור ניתן להמיר חלק מהחלב בשמנת לבישול או שמנת להקצפה.
תהנו