מאת:גיסתה של פירגה,מאיה. (תוספות של פירגה בגוף המתכון)
לחכות שהמאפה יתקרר קצת לפני שפורסים.
מצרכים והכנה:
5 פלפלים אדומים וכתומים (רצוי משני הצבעים)
קולים את הפלפלים בתנור ומקררים. מורידים מהם את הקליפה וחותכים לרבעים.
לשים בתבנית עגולה מספר 26 נייר אפיה ואת רבעי הפלפלים אחד אדום ואחד כתום כאשר הפנים של הפלפל כלפי מעלה בצורה של עלי כותרת
מעל הפלפלים לפזר 500 גרם גבינת פמז'ן מגורדת
(אני פירגה הורדתי 4 כפות גבינה והוספתי לרביכה)
להרתיח 2 כוסות חלב +200 גרם חמאה + 6 כפות גדושות קמת תופח.
לערבב עד שמתקבלת רביכה .
להוסיף 4 ביצים פלפל שחור וכפית שטוחה אבקת מרק עוף . מלח במידה ואחרי טעימה.
לערבב ללא גושים. (כאמור הוספתי בשלב האחרון של הערבוב 4 כפות מהגבינה לבלילה)
לצקת את הרביכה על הגבינה .
לאפות בתנור בחום 180 מעלות כ- 40דקות.
כשהפשטידה פושרת (לא חמה) להפוך אותה לכלי הגשה נאה וכך מתקבלת הצורה היפה של פרח הפלפלים.
תהנו
גם את הפשטידה הזו הכנתי לאורחים שהיו לי היום.. שוב כמו הקודם הכנתי אתמול שמרתי במקרר וחיממתי היום בתנור. יצא ממש טעים התעלו מהיופי של הפלפלים מסודרים ככה כפרח . יצא טעים ושוב קל להכנה ומעורר רושם כאילו הכנתי משו קשה ..
תודה רבה לך פירגה אני יום יום גולשת באתר שלך ומכינה מטעמים טובים שאפו על ההסברים המדוייקים והומבנים..
לילה טוב : ) :lol:
דליה שלום.
קיבלתי את האתר מרותי מיסטר.
שיהייה בהצלחה.
לגבי פשטדת הפלפלים לא מוסיפים עוד סוג גבינה?
כל טוב ובהצלחה זיוה
זיוה בקר טוב וברוכה הבאה לאתרינו.
תודה רבה לרותי המקסימה.
אני לא הוספתי ולא נראה שצריך.
אבל……כמובן שיש תמיד אפשרות לשדרג. אם תשני משהו,תשתפי אותנו בכיף.
יום טוב
שוב בוקר טוב.שאלה לגבי מוס טונה
האםניתן להכין ללא ג'לטין?
המון תודה זיוה
זיוה היייייי
ללא ג'לטין לא יחזיק .
את יכולה להכין סלט טונה ולכדרר כדורים
כל כדור לגלגל בבייגלה,ביסלי,אגוזים וכו'…..להגיש על מצע עלי חסה קטנים וטריים.
או להכין בכלי מלבני על ניילונית ולהפוך בתקווה שיישאר שלם.
יש מתכון ותמונה של הכדורים בחיפוש בקטגוריה: ארוחות בקר בראנץ' או בקטגוריה: טונה
בבקשה.
הי פירגה!
המכונים שלך מעולים ממש! אני כל הזמנים מתעדכנת ונהנית.
רציתי לשאול האם אפשר להחליף את גבינת הפמז'ן בחרמון או משהו דומה?
שוב תודה ענקית! :!:
רחלי יקרה
תודה רבה רבה
תחליפי במה שאת אוהבת ושטעים לך.
לבריאות ובהצלחה
בוקר טוב לך
הכנתי את הפשטידה האם כאשרהיא מתקררת החלק העליון מתקשה יותר?
חג שמח והמון תודה-זיוה :twisted:
זיוה בקר אור
יכולות להיות כמה סיבות
ערבוב לא מספיק
האם הוספת גבינה כמוני? אז כן.
מקווה שתאהבו ותהנו מהמאפה
חג שמח
דליה היתי קצת חסרת סבלנות
יצא מאוד יפה מקווה שגם טעים כמו שזה נראה.
וכן הוספתי 4כפות גבינה.
חג שמח ושוב המון תודה
זיוה :oops:
זיוה יקרה
בקר אור ובהחלט שיצא טעים.מנסיון.
תוכלי להחליט לפעם הבאה אם להוסיף את הגבינה או רק חלק ממנה.
כמובן שאפשר גם לוותר בכלל ולהשאיר רק את הרביכה.
חג שמח וטעים לכם
פירגה יקרה בוקר טוב!
אני אוהבת תחתית של בצק במאפים. מה דעתך, האם אפשר לשים מלוואח על הרביכה, לאפות הכל יחד ולהגיש כשהתחתית כלפי מטה או שמא זה לא מתאים למאפה ?
נאוה הי
צר לי שאני לא יכולה לעזור.לא יודעת.
פירגה הי,
הכנתי את הפשטידה, כפי שרשום (ללא תחתית בצק).
יצא מעולה וטוב שלא הוספתי כמו שרציתי, בצק מלוואח כתחתית לפשטידה. אהבו מאוד!!
נאוה,את נהדרת שעידכנת אותי.
הוספתי עכשיו עוד תמונה מהפשטידה כי גם אצלינו כיכבה בערב החג.
המשך יום טעים