מתאימה לכם ארוחת חג בטעמים מעלפים?
מצרכים:
כ-10 כרעי עופות רצוי עם העור לשמירת עסיסיות.
4 שיני שום שלמות
1/2 שורש סלרי פרוס
4-6 בצלים גדולים מקולפים ופרוסים עיגולים גסים
שקית תפוחי אדמה קטנים שלמים מחורצים מעט (אני מבשלת אותם חצי הזמן כ-20 דקות)
אם תפוחי האדמה גדולים חותכים אותם לפרוסות או צורת צ'יפס עבה.
כמה בטטות שאתם רוצים— קטנות מאד מקולפות- שלמות לא מבושלות.
אם הבטטות גדולות יש לחתוך לחתיכות גדולות ואפשר לחרוץ שיהיה נעים לעין ויותר טעים.
820 גרם אננס מקופסת שימורים (כל הקופסה כולל הסירופ.)
ניתן להוסיף בשלב של סידור הירקות בתבנית: גזרים שלמים,קשיו,פירות יבשים,ערמונים .
רוטב בצנצנת:
כל המיץ מקופסת האננס
1/4 כוס שמן קנולה –אפשר פחות
3 כפות גדושות סילאן
קורט קינמון מוסיף המון
כפית מיץ לימון טרי
כף גדושה גריל עוף או פפריקה
קצת פפריקה חריפה
כף גדושה אבקת מרק בצל
כף גדושה רוטב סויה
כף גדושה רוטב צ'ילי מתוק
פלפל שחור ומלח אחרי טעימה ושיבוח.
אופן ההכנה :
חותכים בסכין כל כרע או פולקה באמצע כ-1/2 1 ס"מ עומק
תראו כמה שהחתך הזה תורם לעסיסיות וארומה של העוף. תאמצו את הטיפ הנפלא….פטנט של אמא שלי.
מטגנים את חלקי העוף ומוציאים לקערה (אפשר לטגן בלי שמן על העור) להזיז עם מלקחיים את חלקי העוף שלא יידבקו לתחתית המחבת.
מטגנים באותה מחבת את הבצל עם תוספת של כף שמן מהכמות המוצעת ומזהיבים.
סוגרים להבה ומוסיפים כמה שיני שום שלמות ומערבבים.
משבחים טעמים.
בתבנית משומנת היטב, עמוקה וגדולה מפזרים את הבצל השום הסלרי תפוחי האדמה החצי מבושלים והבטטות . מערבבים ממליחים ומפלפלים קלות.
מסדרים את פלחי האננס והעופות מעל לירקות
יוצקים על הכל באופן שווה את הרוטב
מכסים בניר כסף ואוטמים היטב את התבנית. אופים שעה וחצי בחום 185 מעלות.(תנור מחומם מראש)
מסירים את ניר הכסף ושומרים אותו בצד.
מנמיכים לחום-170. מרטיבים את התכולה ברוטב שהצטבר בתבנית ואופים גלוי ללא כיסוי עוד 30 דקות או עד שהעופות ותפוחי האדמה מאד שחומים.
מדי 5 דקות ל צ ק ת מהרוטב שנוצר בתחתית התבנית על התכולה ליצירת ארומה עסיסית וצבעונית,ולמניעת חריכה .
כשהמעדן מוכן לכסות שוב בניר הכסף ולשמור על לארוחה.
"טיפ"
חימום לפני הארוחה בתנור שחומם מראש לחום 180 (עם ניר הכסף).
ת ה נ ו
——————————————————————————–
נו נו אין מילים מעדן האמת אני לא מערבבת שום עם בצל אני אישית עשיתי עם בצל הצלחה גדולה :idea:
יאמי נראה מצויין :lol:
שלום פירגה ותתחדשי על הבלוג החדש!
מעדן ! המנה הזאת היא פשוט מעדן!
קלה להכנה וטעימה להפליא.
כל הכבוד לך והמשיכי במתכוניך הנהדרים.
יעל
:lol: :lol: לפירגה שלום
תתחדשי על הבלוג החדש!
המנה הזאת היא פשוט מעדן!
קלה להכנה וטעימה להפליא אני מכין משהו דומה עוף באננס עם קוקה קולה באם את מעוניינת אשלח לך
לך את המתכון
כל הכבוד לך והמשיכי במתכוניך הנהדרים.
מנדל
מאחר ולא עמדו ביום חמישי מריחות הנהדרים של העוף האדום וחיסלו מחצית החלטתי להכין גם את העוף עם האננס,
ילדיי היו מאד מרוצים ולכן אני שוב אומרת חיזקי ואימצי ויש משפט בערבית תירגומו "יבורכו ידייך" ולכן תבורכי על האתר זה ובכייף ננסה עוד מתכונים.
זהבה
זהבה יקרה
תודה על הברכות.
אין לך מושג כמה שאני צריכה את הברכות האלה ובעיקר לידיים שלי שלא כ"כ בריאות.
תנסי בוודאי עוד מתכונים שלי.המבחר גדול והטעמים משובחים לפחות לטעמינו.
אז ערב טוב וגם ושוב תודה
מאוד טעים לי
;) לבריאות ותהנה
חג שמח
ענק ! 5 כוכבים !
ניר יקרה
תודה על הניקוד הגבוה והעיקר שטעים לכם
חג שמח :lol:
ניר יקר !
פירגה יקרה !
זה זמן מה נחשפתי למתכונייך .
אני מרגישה שאני מכירה אותך .
בכל מתכון שאני קוראת אני חשה בחמימות רבה הנובעת ממך .
זה פשוט עושה לי טוב .
המתכון הזה מככב אצלי במקום של כבוד הוא פשוט ט ע י ם
יפה להגשה ולא קשה להכנה .
אפילו ילדי אהבו ומבקשים לעיתים קרובות שאכין אותו לכבוד שבת.
אאאאאאאאאאזזזזזזזזזזזזזז ישר כוח ! מלכה
מלכה יקרה
מה צריך יותר מזה?
שימחת אותי שאת באתר שלי.
שימחת אותי בתגובה החמה שלך.
תמשיכי להכין ולהנות את בני הבית.
תודה
ערב טוב ושבת שלום,
רציתי לשתף ולדווח שהכנתי את העוף הזה, ויצא מ-ד-ה-י-ם !! :lol:
שינויים קטנטנים הנובעים מהמלאי הביתי (לא היה לי רוטב צ'ילי מתוק, אז שמתי טריאקי, וויתרתי על שורש הסלרי כי לא אוהבים אצלי – ליקקנו את האצבעות :P . היה ממש קשה להפסיק לאכול… הכנתי אורז לבן וזה היה מזל, כי הרוטב כל כך מוצלח שאי אפשר לוותר עליו.
תודה. הכנתי לקינוח את עוגת השוקולד במיקרו, שגם הצליח מאד – תגובה אוסיף במקום המתאים לה…
ומחר מתוכנן מתכון חדש (מבחינתי) מהאתר שלך, ואדווח שוב.
איזה כיף לגוון כך את הרשימה הסגורה והקבועה של מאכלים, ולבדוק כל פעם משהו מעניין אחר – – והכל יוצא טעים.
פוליאנה יקרה
כולי נחת לקבל את הדיווחים שלך. אשרייך שיש לך סבלנות לשתף אותנו ולרשום את השידרוגים והתובנות שאחרי……. כולם קוראים את התגובות ובוודאי יעשירו בזכותך.
שבת שלום שבת טעימה
פירגה יקרה,
האם אפשר להכין את העוף באננס בסיר רחב ולהכניס לתנור עם מכסה,
במקום לכסות עם נייר כסף.(אומרים שנייר כסף חם לא כל כך בריא)
המתכונים שלך פשוט מעולים!
לימיה ערב טוב
לא יודעת כי אני מכינה תמיד עם ניר כסף.
אז לשיקולך.
תודה על המחמאות למתכונים שלי.איזה כיף לשמוע
פירגה יקרה!
יצא מעולה!!!
(הכנתי בכל זאת עם נייר כסף….ליתר בטחון)
חג שמח!
לימיה נפלא יקירתי
טוב שעדכנת ושיתפת
חג שמח וטעים לכם
פירגה היקרה כבר ניסיתי מתכון זה ויצא מדהיםם כמו רבים ממתכונייך :lol:
מחר מגיעים אליי אורחים ומאד הייתי רוצה להכין את המתכון הזה אבל לא יהיה לי זמן לכל התהליך של הטיגון ..האם אפשר לוותר על זה או שזה יגרע מהטעם המדהים??
בת אל יקרה שלום רב
תטגני,חבל להוריד למתכון הזה את הניקוד הגבוה.
תשתדלי,זה ישתלם לך ותקבלי את המחמאות המגיעות.
היי!
נשמע מעולה, אבל אין לי תנור… האם אפשר להכין על הגז? ואיך?
תודה רבה
גילי,אפשר,אבל לא יצא אותו דבר.
באסה… טוב, אז כנראה שאני אכין את עוף המחמאות על הגז
תודה על התשובה המהירה!!
בהחלט כדאי.מתאים גם לגז.
תהנו
הי פירגה,
בשבת האחרונה אכלנו ארוחה שכמעט כולה ממתכוניך והיה ממש מוצלח.
הכנתי את העוף באננס, אבל ללא הירקות, רק עם בצל, שום ואננס. תפו"א הוכנו בנפרד, גם כן ממתכון שלך. העוף יצא טעים ועסיסי מאד. בפעם הבאה אני אשים אורז בתחתית התבנית, שיספוג את הרוטב הכ"כ טעים, כמו שאני עושה בעוף המחמאות ומתקבל אורז נפלא. יישר כוח.
חגית,תודה יקירתי
ואני מאחלת שתמיד יהיה טעים על שולחנך.
פירגה המתכונים שלך עילוי. בירצוני לבקש מימך בקשה אם תוכלי להמציא לי את המתכון של מרק חמוץ חריף שאני אוכלת במסעדות סיניות פשוט אני מאוד אוהבת את המרק הזה. מודה לך בחום רחל טיבי המעריצה.
רחל בקר טוב
בבקשה מרק חריף חמוץ בנוסח סיני :
תחתכי בצל כרוב וגזר לרצועות מאד דקות באורך 2 ס"מ.
לטגן 2 דקות ולהוסיף לסיר עם 6 כוסות מים רותחים
מתבלים:
כף יין לבן יבש, כף מרק עוף. כף רוטב סויה, כף חומץ רגיל, כף סוכר, מלח ופלפל אחרי טעימה.
מרתיחים ומתאימים את הטעם חחריף חמוץ ומוסיפים עוד מהחומץ והפלפל.
מסמיכים את המרק כשהוא במצב רתיחה עם מעט קורנפלור מהול במים.
אפשר להוסיף: אפונה עדינה , נבטים, בצל ירוק,
אפשר לוסיף גם ביצה טריה בזרזוף למרק הרותח או קוביות מחביתה.
תהנו.
בוקר טוב פירגה, רצתי לשאול עם אני מוסיפה גם גמבה זה יצא טעים. ואולי יש לך מתכון לעוף בתנור עם גמבה . תודה וחג שמח
ענבל,לא יודעת.שאלה של טעם לכן תחליטי לך לטעמך.
יש עוף גמבות ואת יכולה להכין אותו בתנור מכוסה בניר כסף וכמובן לא לשים הרבה נוזלים בתבנית….
http://pirge.co.il/אוכל-שילדים-אוהבים/צלי-עוף-אדום
חג שמח
פירגה פירגה…
תענוג צרוף לראות את הבן שלא אוכל דבר מלבד שניצל, אורז, עוף רק בבישול מסויים (וגם זה כדי לעשות טובה), פסטה,פתיתים וזהו בערך… טורף את המעדן הזה ומחסל בשניה 6 פולקע ותפוחי אדמה. יצא מדהים ביותר. איזה כיף תודה רבה מכל הלב
שבוע טוב לך
דפי,ואואואואוווו תודה לך ותודה לבן שאהב.
שבוע נפלא עם המשך עשייה טעימה
איזה ריחות ואיזה טעמים… זאת באמת אחת המנות הטעימות שאכלתי.. פשוט מעדן
בעלי כמעט ליקק את הצלחת… כמה מחמאות קיבלתי היום (לא להאמין שעד לפני חודש לא התקרבתי למטבח…)
תודה רבה פירגה, הכל בזכותך
רוזיש יקרה בקר טוב
ציפיתי מאד לתגובה כזו. אני מאד שמחה שאהתם :lol: ואני בעיקר שמחה שהחזרתי אותך לאהוב את המטבח ולהכין מטעמים. יישר כח.
באהבה גדולה
היי פירגה…
נראה מתכון מעולה… אני רוצה להכין חצי כמות (כחמש כרעיים) להשתמש גם בחצי קופסה של אננס?
עוד שאלה, האם אפשר לבשל במקום כמו צלי?
תודה!
עופרה את יכולה לבשל וכדאי להשתמש בכל הקופסה.יהיה יותר טעים.
פירגה בוקר טוב,
האם ניתן להכין את המנה ערב קודם ללא אפייה, ולאפות למחרת?
כמו כן, את מבשלת את תפו"א על אש גבוהה או נמוכה? האם את מכסה את הסיר?
תודה רבה.
אודליה,לא להכין יום קודם.
תפוחי אדמה מבשלים על להבה בינונית 15 דקות ומשאירים בסיר מכוסה עוד 15 דקות.כך הם לא רכים מדי. אחרי שהם מתקררים תפרסי ושימי בתבנית. את יכולה לבשל את תפוחי האדמה לא מקולפים… יום קודם. לפני ההכנה כמובן לקלף.
בטטות לא חובה לבשל בכלל,כי הן מתרככות מהר גם באפייה.
אין עלייך!!! יש לי אורחים הסופ"ש אז אני מתכננת לנסות….. את מדהימה!!
אעדכן לאחר מכן.
המון המון תודה!!! :P :P :P
היי פירגה,
הכנתי את זה בסופ"ש האחרו ויצא מ ע ו ל ה !!
כולם ביקשו את המתכון ולא יכלו להפסיק לאכול….
פשוט הנאה!!
תודה על המחמאות לעוף אננס. המשך טעים
בבוקר כרגיל פתחתי את האתר והתלבטתי מה להכין לצהריים מהתגובות הבנתי שהעוף באננס להיט החלטתי ששווה לנסות – מה אני אגיד לך הריחות בבית מי שייכנס יחשוב איזו בשלנית יש פה (אני באמת אוהבת לבשל), ממש מדהים פירגה-התיבלון, הכל מדהים רק שאני את הבטטה והתפוח אדמה לא מרתיחה קודם מנסיון של העוף מתקתק אפוי ויוצא לי מדהים! מהילדה הגדולה כבר קיבלתי את המחמאות אני מחכה לבעל שיחזור מהעבודה ויטעם ;) :lol:
גלית יקרה
כיף לקבל מחמאות . מתכון מנצח ובהחלט שווה כל ביס.
תמשיכי לשתף ולעדכן אותי בכל מעלליך ;)
תודה
פצצה של עוף שווה להכין .!אחרי שחלמתי כזה הרבה זמן שהכין עוף בדבש והופ זה יצא מעדן……תבורכי! :lol:
אהבתי את התגובה הנפלאה לעוף באננס. עונג אמיתי.
תודה רבה מקרב לב
היי פירגה
מזמן לא שיתפתי אותך
זה מתכון מנצח לראש השנה הקרב ובא
הכנתי כולם נהנו ואהבו את הטעמים.
אביבה ערב טוב והמשך נפלא וטעים
יש בקטגוריות שהכנתי לחג שלל מתכונים נהדרים לראש השנה.רק לדפדף ולבחור.
תודההההההההה
שלום פירגה ,
לאחרונה נחספתי לבלוג האוכל המדהים שלך הכל כ"כ מסודר והמתכונים נפלאים.
שאלה קטנה לי אלייך,
אפשר לוותר על התפו"א והבטטה? אם כן האם לסדר את הבצל ומעליו את האננס ועליהם את חלקי העוף? או לערבב הכל יחד ?
יום טוב :P
מור נראה שאפשר
בהצלחה ותהנו
שנה טובה והמשך פעיל וטעים ביחד
נחשפתי***
האם הכוונה 10 כרעי עופות ל10 רבעים של עוף?
או הכוונה לחמש רבעים חתוכים?
תודה וחג שמח!
את יכולה למלא תבנית בחלקי עוף יכול להיות גם יותר.
שנה טובה.
מתכונים מנצחים אינסוף מחמאות
הכנתי את המתכון והוספתי חתיכות גמבה ויצא מדהים על מצע של קוסקוס דק. צהוב .[כורכום]
תודה על התגובות
ערב טוב
היי פירנגה
כרגע סיימנו ארוחת צהריים והיה מדהים כל כך טעים
תודה רבה על המתכון המנצח
המון תודה ושבת שלום
אביבה
כל הכבוד שחזרת לעדכן שטעים לכם
שבת שלום
הי פירגה,
המתכון נשמע נהדר, וגם התגובות עושות חשק. האם זה יתאים גם עם נתחי פרגיות (בעלי לא אוהב עוף עם צורה של עוף)? אני לא נוהגת לאפות בד"כ פרגיות
תודה ושבת שלום!
ברור שאפשר,תאפי שעה ותבדקי שהן מוכנות.
בהצלחה.
תודה, אני אנסה וב"נ אדווח איך יצא!
אומנם באיחור, אבל רציתי לספר שהכנתי עם הפרגיות ויצא מעולה. תודה
תודה רבה.
היי פירגה
מה שלומך?
קראתי המון מחמאות על העוף האדום שלך,ואני לא מוצאת את המתכון,
אפשר לקבל אותו בבקשה? תודה מראש…
לאור כל המחמאות על העוף באננס, אני חייבת להכין גם…
אני לא אוהבת כרעיים, אפשר לשים חזה עם העצמות במקום?
סליחה על השאלה, למה הכוונה לחרוץ את תפוח האדמה ?
חשבתי לשים בתחתית התבנית אורז חצי מבושל ואז להוסיף את שאר הדברים.
יום נפלא,רותי
רותי שלום
צלי עוף אדום:
http://pirge.co.il/אוכל-שילדים-אוהבים/צלי-עוף-אדום
לא מכינים צלי עם חזה לדעתי. אבל אולי אפשר. כשמכינים עוף שלם כצלי מכינים גם עם החזה שהוא כמובן כלול בתוך העוף כולו.
לשיקולך אם להכין רק מחזה.
לחרוץ זה מהמילה חריצים. עושים חריצים קטנים עם סכין מסביב לתפוח האדמה.
לגבי התוספות , כיוןן שלא הכנתי כך לא יודעת מה התוצאה.
את מוזמנת להכין ולשתף אותנו איך יצא.
יום מתוק וחיבוק.
;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) :cry: :twisted: :lol: :lol: :lol: היי פריגה העוף היה מועלה :P
הי רי ,תודה על השיתוף
נפלא,מה צריך יותר?
המשך טעים וחג שמח
פירגה
אין עלייך!!
היי, לאור תגובות כאלה אני חייבת להכין לשבת.. 'הבעיה' היא שאנחנו רק זוג וילד בן שנתיים ולכן אני רוצה להכין חצי מהכמות. כ- 5 כרעיים. אני צריכה להוריד חצי מהתיבול, בצלים והסירופ, כדי שלא ייצא לי מלוח/מתוק מדיי? או לעשות לפי המתכון ועדיין ייצא טוב?
תודה מראש.
אני לא נוהגת לשנות כמויות. לדעתי אותו דבר אבל תטעמי ותחליטי תוך כדי.
היי פירגה יקרה,
ראשית שיהיה לך חג שמח. שאלתי לגבי העוף אותו אני רוצה להכין בחג האם אני יכולה להכין אותו יום לפני לאחסן במקרר ואחמם לקראת הארוחה. תודה.
שוש,אין בעיה.
פירגה יקרה!!
ניסינו את המתכון עם העוף באננס בחול המועד פסח ולא נשאר כלום, אכלנו ממנו כל השבוע ונהננו מכל ביס
מומלץ ביותר!!!!!!! לא להאמין שאמי ואני גילינו את הבלוג שלך רק בשבוע שעבר ובחופשת הסמסטר שלי אנחנו עסוקות בלהנעים את זממנו בלבשל ועכשיו יש לנו סיבה טובה! אז תודה רבה לך!!
הזמנו המון אורחים לחג שני ובתפריט: עוף באננס ;)
וכמובן שננסה עוד מתכונים מהמבחר העשיר ונדווח לך איך יצא
חג שמח!!!
בלונית
בלונית יקרה,
ברוכה הבאה לאתר שלי ואני מאחלת לך המשך טעים ביחד.
אשמח שתשתפי תמיד בחוות דעתכם.
באהבה.
ניסתי את המתכון של עוף באננס, טעים מאוד, לא נשאר כלום
מרים,מעולה.תגובה כלבבי לעוף באננס. באמת טעים טעים.
היי פירגה
הכנתי היום את העוף באננס המעולה
יצא טעים ביותר, יש לי עכשיו עוד מנה מנצחת.
תודה מכל הלב!
אלה,תודה על המחמאות לעוף באננס.
לבריאות ובאהבה.כיף שחזרת לשתף אותי.
היי פירגה
לגבי אבקת מרק בצל -אין לי ..אפשר להחליף למשהו אחר
כי אני לא משתמשת בה
תודה ושבת שלום
חני
זה נותן את הטעם.
שבת שלום תמי.
תודה על המתכון הטעים ותודה רבה על הפטנט!!!!
לבריאות אוסנת
בחירה מעולה למתכון טעים ומהנה
היי פירגה,
הכנתי היום לחג הפסח את המתכון עוף עם אננס ויצא פשוט מעולה.
תודה וחג פסח שמח וכשר.
חגית,תודה על התגובה הנהדרת והטעימה
חג שמח לכולכם
יצא מוצלח מאוד, סופתי לירקות גם רוקולי, גזר, גבעולי סלרי. יצא נהדר. תודה על הטיפ
יופי,העוף באננס זוכה להרבה מחמאות מצידכם.כל הכבוד. תודה רבה ובתיאבון
פירגה,
העוף הזה מדהים! הוא כבר קבוע אצלנו בשבתות. ניסיתי גם מתכונים אחרים ולא התאכזבתי!
תודה רבה!
אודליה תודה,ואני שמחה שגם את התחברת למתכון ומוסיפה עוד המלצות מתוקות עליו.
שלום, אני שוב פה בשביל לעדכן
את יודעת, בימים שכאלה אני אורחת קבע באתר
אני מצטרפת לכל המחמאות לעוף באננס, עוף מומלץ ומעולה!!!
ואני כבר בדרך לתחנה הבאה – כדורי בשר בגזר גמדי
מבטיחה לחזור לעדכן
הדס חמודה
יופי של בחירה
תודה על ההמלצות ואני בטוחה שגם את כדורי הבשר תאהבו מאד.
שנה נפלאה
ממממ….יאמי יאמי עוד מתכון מנצח!!!
הכנתי לשבת וממש אהבו, אפילו התפעלו שזה משהו שאני הכנתי ;)
תודה פירגוש על מתכונים כ'כ מדוייקים ומוצלחים!
תבורכי
ערב טוב מירב
גם אצלינו אוהבים את העוף באננס.
תמשיכי להכין ולהנות
תודה שחזרת לשתף
פירגה יקרה
גם אני עומדת בתור הארוך של אלו המשבחים את המתכון!!
העוף עם האננס יצא סוף הדרך!!! מעלף!!!
פשוט כולנו ליקקנו את האצבעות – גם אלו שלא מתים על עוף!
תודה רבה רבה על מתכונים משובחים שאת מעניקה לנו!
תבורכי!
הי מלי,שימחת אותי שהכנת את המתכון וחזרת לשבח ולהלל.
איזה כיף לכולנו תודות.
שבת שלום
המתכון הכי סבוך מבחינת עריכה / כתיבה שיצא לי לקרוא.
יצא נחמד, כדאי לערוך את צורת הכתיבה שלו. פשוט היה מעצבן לקרוא אותו שוב ושוב, הכי לא ברור שיש :twisted: