אגוז שקד 1 640x410 - עוגת שוקולד אגוזית בחושה ורטובה

עוגת שוקולד אגוזית בחושה ורטובה

אגוז שקד - עוגת שוקולד אגוזית בחושה ורטובה

עוגה נהדרת בחושה לכל אירוע.

המצרכים בקערה:

כוס אבקת קקאו

2 כוסות סוכר

(או כוס אבקת שוקולית וכוס אחת סוכר)

2 כוסות קמח

3/4 כוס אגוזים טחונים פירורים טיפה גסים.

1/4 כוס יין מתוק

שקית אבקת אפיה

3/4 כוס שמן רצוי קנולה

3 ביצים טרופות במזלג

לערבב ולהוסיף:

1/2 1 כוסות מים פושרים

שוב לערבב היטב לבלילה דלילה

לצקת לתבנית משומנת מספר 24 (לא קפיץ) אבל אם בכל זאת אתם אופים בתבנית קפיץ,תרפדו אותה בניר אפיה בשוליים.

לאפות בחום 175 כ-40 דקות. אחרי כ-30 דקות כדאי להניח ברפיון ניר כסף כדי שפני העוגה לא ישחימו ולהמשיך לאפות כרגיל עד שהעוגה מוכנה. לבדוק שהעוגה מוכנה בעזרת קיסם או סכין.

לצקת את הסירופ על פני העוגה ולצפות באגוזים /קוקוס קלוי

סירופ חם על עוגה חמה מיד אחרי האפיה:

1/2 מיכל שמנת מתוקה רגילה או פרווה להרתיח רק עד לסף הרתיחה ולסגור להבה.             להוסיף מיד 100 גרם קוביות שוקולד מריר ולבחוש לקרם דליל .  לצקת על העוגה.

כדאי לחורר את העוגה שהרוטב ייספג היטב.

תהנו

2 תגובות על “עוגת שוקולד אגוזית בחושה ורטובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *