מתכון נוסף מבית אמא ממחברת האוצרות שלה.
מתכון עתיק מתוק ומיוחד כבקלוואה.
מצרכים והכנה:
מרדדים קלות על שיש מקומח בצק ע ל י ם לעלה ברוחב 14 ס"מ ובאורך 33 ס"מ
מפזרים על העלה פירורי בסקויטים/פירורי לחם לא מתובלים
מפזרים גם שברי אגוזים ושקדים,צימוקים,תמרים חתוכים,שומשום,קינמון,גרודת תפוז ונהדר להוסיף חתיכות קטנות רחת לקום צבעוניות.
את המלית מפזרים ממש באמצע העלה (לא על כולו….) ומכסים מ-2 הצדדים אחד על השני.
להכין 4 או 5 כרוכיות ולהניח על ניר אפיה בתבנית.
להניח את ה"תפר" של הכרוכית למטה.
להכניס לתנור מחומם מראש לאפיה של 10 דקות בחום 175.
אחרי 10 דקות להוציא ולסמן למנות –לחתוך את המנות עד לסוף התבנית.
לצקת דבש נוזלי בין החריצים, להחדיר את הדבש בעזרת סכין.
להמשיך לאפות עד שהרולדת מזהיבות ומתחילות להשחים. לא אפויות לגמרי
להוציא מהתנור ולמרוח שוב בדבש,הפעם למרוח גם בחריצים וגם בצידי הכרוכיות.
לאפות שוב עד השחמה.
לצנן היטב.
לחתוך לפי המנות ולשמור בקופסה סגורה.
אפשר להגיש עם אבקת סוכר או בלי.
תהנו
מה המצרכים של הסירופ
מרים, אין סירופ
תקראי את אופן השימוש בדבש במהלך האפייה.
היי פירגה,
עשיתי את מרשם הבקלאווה העתיק עם בצק פילו,
הבנתי שאין כמות לדבש, פשוט צריך למרוח לפי העין –
יצא ממש משגע!!
תודה על המרשמים הנפלאים שלך!!
הי גליה יקירתי. מאד שימחת אותי וכיף שהכנת ושטעים לכם.
תודה שמים דבש כמה שרוצים , אבל זה לא גורע אם שמים כמות נדיבה.
המשך עשייה טעימה ולבריאות