ממרח עדשים ירוקות עם שום
טבעוני ולכל דיכפין. ממרח טעים משהו……
מצרכים:
300 גרם עדשים ירוקות לשטוף ולסנן. מי שרוצה לקצר את משך הבישול שישרה את העדשים לילה.
3 כפות טחינה גולמית
4 כפות מיץ לימון רצוי טרי כשיש לימונים
4 שיני שום
מלח
פלפל שחור
אפשר ממש קצת אבקת קארי.
אופן הכנה:
לבשל את העדשים (אין צורך להשרות) עד לריכוך אל דנטה ולסנן
להוסיף את יתר המצרכים
לערבל במוט חשמלי. המרקם סמיך ואין צורך במים.
אני לא אוהבת מרקם משחתי, משאירה את העדשים קצת שבורות עם מרקם גס.
אפשר להגיש בצורת צלחת עם חומוס ושמן זית. או על קרקרים ולחם טוב.
"טיפ" ממני:
הכי טעים עם רצועות דקות של גזר טרי בצבעים, רצועות גמבות טריות בכל הצבעים מתובלות בלימון פלפל שחור ומלח. ניתן להוסיף אגוזים גרוסים או לעדשים או בהגשה.
תהנו