
עוגת תפוזים מאד רכה ורק עם 2 ביצים.
מצרכים:
2 ביצים
3/4 כוס סוכר
3/4 כוס שמן
1 כוס מיץ תפוזים או קלמנטינות סחוט ואפשר גם פריגת
2 כוסות קמח רגיל
שקית אבקת אפיה
הטריק שיעשה את העוגה רכה ואוורירית: כפית שטוחה אבקת סודה לשתיה (תעשה את העוגה פלאפית מהממת)
כף אבקת אינסטנט פודינג וניל (גם אם תוותרו על הפודינג העוגה תצא נפלא)
חצי כוס שוקולדצ'יפס מכל סוג (גם אם תוותרו על השוקולד העוגה תצא נפלא)
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-175 מעלות.
מקציפים במיקסר את הביצים והסוכר עד לקבלת תערובת תפוחה .
מוסיפים ל ס י ר ו ג י ן במהירות איטית את הקמח, אבקת אפיה ואבקת סודה לשתיה, אבקת פודינג וניל, השמן , המיץ , עד שהתערובת אחידה.
יוצקים ל-2 תבניות אינגליש קייק משומנות . או לסיר פלא.
מפזרים שוקולדצ'יפס ואופים כ-40 דקות.
אגב, אני מכינה את העוגה לפעמים כעוגה בחושה בלי הקצפות ויוצא נפלא.
תהנו
תודה רבה
אוהבת את המתכונים שלך … קלים ..מוצלחים וטעימםםם
עוגת השמרים הנוסטלגית – אין דברים כאלו
יוכי, באהבה וזאת אני. קלי קלות והכי טעים בעולם
השמרים עוגה של כמה דורות אחורנית…..מנצחת בגדול.
תודה רבה וחיבוק להמשך קליל ונעים
ערב טוב!
נשמע ונראה מעולה!
איך יצא בלי שוקולד?
תודה רבה!
דבי, פשוט פחות מיוחד , אבל אפשר בלי ואולי לפזר מעט אבקת סוכר מעל. תכיני ותהנו.