פירורית 1 730x410 - עוגת גבינה בחושה עם אוכמניות

עוגת גבינה בחושה עם אוכמניות

פירורית - עוגת גבינה בחושה עם אוכמניות


העוגה בחושה ובקלי קלות תהנו מעוגת רושם נפלאה וטעימה
מצרכים לבצק:
2 תבניות עגולות משומנת גודל 26/27
שמים בקערה גדולה שתשמש גם למלית הגבינה:
200 גרם חמאה/מרגרינה רכה
שקית סוכר וניל
1/4 כוס סוכר
ביצה שלמה
1/4 2 כוסות קמח
שקית אבקת אפיה
2-3 כפות מים –  להוסיף תוך כדי לישה רק אם צריך
הבצק כדורי ונעים למגע .
לחלק את הבצק ל-2 כדורים  (בצק אחד לבסיס העוגה ובצק שני לפירורים על העוגה.)
כל כדור בנפרד משטחים ומיישרים בתבניות.
דוקרים במזלג את פני הבצקים , כדי שלא יתפחו יותר מדי.
את הבצק לעוגה אופים בתנור שחומם מ ר א ש לחום 175 מעלות רק 10 דקות (צבע זהוב) ומיד מורחים 2 כפות ממלית האוכמניות. משאירים את הבצק על השיש.
את הבצק לפירורים אופים אפייה מלאה כ-30 דקות, עד לצבע זהוב חומי.
כשמתקרר,מכינים ממנו את הפירורים .
 
מצרכים למלית גבינה ושוקולד לבן:
באותה קערה שהכנו את הבצק בלי לשטוף:
קילו גבינה לבנה 5%
מיכל שמנת חמוצה החל מ9%
שקית סוכר וניל
שקית אבקת אינסטנט פודינג וניל
3/4 כוס סוכר
3 ביצים שלמות
100 גרם שוקולד לבן מגורר ג ס בעזרת סכין /מספריים גדולות (השוקולד מטבעו רך וזה קל לגרר)
מערבבים היטב בעזרת מקצף ידני
 
  
על הבצק המרוח ב-2 כפות מריבת האוכמניות יוצקים את מלית הגבינה
אופים 40 דקות באותו חום (175) להוציא את העוגה גם אם נראית לא אפויה מספיק.
מצננים היטב במקרר מספר שעות
מורחים בכף את יתר ציפוי האוכמניות ומפזרים את פירורי הבצק הזהובים מעל
 
הערה:
אם לפני ההגשה העוגה מאד רכה.תכניסו אותה לפריזר לחצי שעה וזהו……(היא לא צריכה להיות קשה)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *