קציצות עדשים שחורות ברוטב פיקנטי
מצרכים:
כוס וחצי עדשים שחורות
1 תפוח אדמה בינוני
1 בצל בינוני
1 ביצה
1/2 כוס פירורי לחם
2 כפות פטרוזיליה קצוצה דק
מלח פלפל שחור
אופן הכנה:
להשרות לילה את העדשים בהרבה מים
לשטוף היטב ולסנן. לשים את העדשים הנקיות בקערה
לקלף את תפוח האדמה
לקלף את הבצל
להוסיף אותם לקערה:
לשים את כל המצרכים במג'ימיקס
לערבב כדקה (לא הרבה) רק עד שמתאחד
להכין קציצות גדולות ולטגן על מעט שמן.
רוטב:
לשים בקערה:
קופסה עגבניות חתוכות דק (400 גרם)
למלא מים בקופסה הריקה, עד למעלה, ולהוסיף לקערה
קופסה רוטב שקשוקה (240 גרם) או כף רסק עגבניות רגיל
2 שיני שום כתושות
כפית פפריקה מתוקה ורצוי להוסיף גם חריפה
1/2 כפית כמון
מלח ופלפל שחור
סוכרזית כדור 1 או כפית סוכר
כשכל הקציצות מטוגנות אפשר להוציא 3-4 קציצות לנישנוש
(בלי רוטב)
להוסיף את הרוטב למחבת מעל כל הקציצות המטוגנות
ולהרתיח כדקה (לא יותר)
טעים חם או קר
תהנו