מצרכים לבצק:
מיכל שמנת לבישול 15% = 250 מ"ל (אפשר תחליף שמנת או יוגורט)
1/2 2 כוסות קמח תופח (להכין עוד קמח לזמן לישה )
חבילה מחמאה /חמאה = 200 גרם
2 כפות אבקת סוכר
מצרכים למלית:
מיכל ממרח טחינה עם שוקולד– 400 גרם
100 גרם שקדים קצוצים (או אגוזים)
חלבון ביצה מוקצף במזלג להבריש על המלית
אופן הכנה:
ללוש את הבצק , אם הבצק דביק אז להוסיף קצת קמח.
לחלק ל-3 כדורים שווים
לקמח את השיש ואת המערוך
לרדד צורת מלבן
למרוח בנדיבות ממרח טחינה עם שוקולד
לפזר כ-2 כפות שקדים או אגוזים קצוצים
מעל להבריש את החלבון המוקצף
לגלגל לכרוכית
לסדר את הכרוכיות בתבנית עגולה
לפני האפייה לחתוך למנות
להבריש חלמון ביצה מהול בקצת מים.
לאפות בחום 175 כ-30 דקות או עד שמוכן
מלית פרג עשירה:
חשוב לקנות פרג טחון טרי במעדניות. תראו שטוחנים לכם במקום.
פרג טחון טרי שומרים בפריזר מיד אחרי הקניה. רצוי להוסיף מעט סוכר לתוך הפרג.
לשים בסיר :
500 גרם פרג טרי
2 כוסות חלב
להוסיף 1/2 1 עד 2 כוסות סוכר ולבחוש.
כשהחלב כמעט ונספג להוסיף 3 כפות גדושות סילאן + 50 גרם חמאה ולהמשיך לבחוש.
כשאין נוזלים להוריד מהאש ולהוסיף מעט קינמון צימוקים ואגוזים אם רוצים.
אפשר לגרר לימון לטעם. אפשר להוסיף כף יין.
הסמכה של מלית דלילה תיעשה ע"י הוספת ביסקוויט או אגוזים טחונים
תהנו
תהנו