


מאפה פילו עם בשר ואורז
מצרכים:
תבנית עגולה בגודל 24
כוס אורז
500 גרם בשר טחון
2 בצלים
2 גזרים
2 שיני שום
1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
תבלינים: כפית פפריקה מתוקה, 1/4 כפית כורכום
קורט קינמון , 14 כפית פלפל שחור, 2 כפות רוטב צ'ילי מתוק. כף אבקת מרק עוף או מעט מלח.
אופן הכנה:
לבשל את האורז בהרבה מים (כמו שמבשלים אטריות) ואחרי 10 דקות לסנן.
לטגן בצלים קצוצים וגזרים מגוררים להזהבה.
להוסיף את הבשר ולטגן ביחד
להוסיף את האורז המסונן והתבלינים ולערבב.
לטעום ולשפר טעם.
לשמן היטב תבנית ולהניח עליה 3 דפי פילו מרוססים בשמן.
הדפים גדולים והם נשפכים מעבר לתבנית (כאילו כנפיים)
לשים חצי כמות הבשר.לשטח וליישר.
להניח עוד 3 שכבות דפי פילו מרוססים בשמן וגם הם נשפכים מעבר לתבנית
מעל לפזר את יתר הבשר.
לכסות בעזרת ה"כנפיים" של בצק הפילו שנשארו מחוץ לתבנית.
לקמט את הדפים מעל למאפה כמו שנראה בתמונה.
לרסס מעל הכל שמן ולפזר מעט שומשום.
לאפות בטורבו בחום 170 כ-40 דקות.
תהנו
שלום לך!
מתאים גם בשר הודו אדום?
תודה!
צהריים טובים דבי, אפשר.
שבת שלום ורגוע