המצרכים :
8 פלפלים אדומים
סיר גדול שטוח שמתאים לבישול על גז וגם לאפייה בתנור
למלית:
2 בצלים קצוצים
2 שיני שום קצוצות
500 גרם בשר בקר טחון
1/2 כוס פטרוזיליה/כוסברה
1/2 כוס אורז
רבע כפית כורכום
כפית פפריקה מתוקה
קורט קינמון
1/4 כפית פפריקה חריפה
פלפל שחור
מלח
לרוטב:
3 כפות שמן זית
2 בצל קצוץ
2 שיני שום קצוצות
קופסה עגבניות מרוסקות דק כ-270 גרם
3 כוסות מים מהברז
מלח , פלפל שחור , כפית סוכר, כף פפריקה מתוקה, 1/4 כפית כורכום , כפית ראס אל חנות
כוסברה /פטרוזיליה קצוצה/פלפל חריף קטן קצוץ . בערך חצי כוס ס"הכ.
אופן ההכנה:
להוריד מכל פלפל את החלק העליון עם העוקץ – (מעין כיפה). את הפלפלים לנקות לשטוף.
לשמור בצד את הפלפלים והכיפה.
להשרות את האורז במים רותחים חצי שעה ולסנן
לשים בסיר 3 כפות שמן זית עם 2 בצלים קצוצים ו-2 שיני שום קצוצות ולהזהיב.
להוסיף ירק קצוץ, פטרוזיליה/כוסברה, כף פפריקה מתוקה וקצת חריפה,1/2 כפית כורכום, כפית ראס אל חנות.
לערבב הכל ביחד ולמלא 3/4 גובה הפלפלים.
לסדר את הפלפלים הממולאים בתוך הסיר כך שכולם עומדים יפה ולא נופלים.
ולסגור כל פלפל עם הכיפה שהורדנו.
בקנקן לשים קופסה עגבניות מרוסקות דק כ-270 גרם.
3 כוסות מים מהברז.
התבלינים כפי שרשום ברוטב.
לערבב. לטעום ולשפר טעם.
לצקת את הרוטב על ובין הפלפלים. הגובה של הרוטב עד 3/4 מגובה הפלפלים.
להוסיף מים אם צריך.
לבשל על הגז שעה בלהבה קטנה, ולפני הארוחה לאפות לא מכוסה להשחמה .
תהנו