סלט ברוקולי טרי-צבעוני ומרשים
המתכון ניתן לי מחברה
התוספות והשידרוגים שלי בסוף המתכון.
מצרכים והכנה בקערה ג ד ו ל ה:
המתכון כלשונו מהמקור:
2 גבעולי ברוקולי ט ר י חתוך קוביות כולל הגבעול
בצל ס ג ו ל גדול חתוך לקוביות
2 גמבות אדומות חתוכות לקוביות
חופן גדול מ א ד של צימוקים לבנים (אפש לשלב חמוציות)
3 כפות מיונז או יותר לטעמכם
5 כפות חומץ רגיל
1/2 1 כפות סוכר חום
לערבב לשמור במקרר כשעתיים לפני ההגשה.
תהנו
שידרוגים לטעמה של פירגה:
חתכתי את הברוקולי ב ל י הגבעולים לפרחים קטנטנים – באופן טבעי יש לברוקולי פרחים קטנים.
את הפרחים היותר גדולים חתכתי.
טיפונת דבש
כף רוטב סויה סיני מתוק
חופן גדול של שקדים מולבנים
לפעמים מוסיפה כמה פטריות שמפיניון לבנות פרוסות
גליתה מוסיפה משמש מיובש חתוך לרצועות דקות. תודה גליתה.
אני מסתכלת על התמונה ונזכרת בטעם המעולה…
ממליצה בחום.
דפנה,זה בדיוק כך,אחרי ימים שהסלט נגמר עוד היה לי הזכרון שלו בטעם העדין והמיוחד.
אצלי הסלט אומץ בלי פשרות
תודה :lol:
הכנתי את הסלט והוא פשוט מדהים… קל להכנה ומאוד מרשים.
הוספתי גזר לסלט, ויצא מעולה.
הי קרן
גזר זה שידרוג צבעוני נוסף לסלט המדהים הזה.
תודה רבה
צריך לבשל את הברוקולי לפני
קטי חמודה לא לבשל. טרי טרי.ממליצה בחום על הסלט
פירגה,
תודה תודה – מתכון פשוט מעולה קיבלתי כ"כ הרבה מחמאות על הסלט הזה והוא נטרף בהנאה עד תומו.
כמה שינויים שעשיתי:
ברוקלי היה לי רק קפוא אז אידתי אותם במים רותחים לכמה דקות. השמתטתי צימוקים והוספתי פטריות ורצועות משמש.
את הרוטב הכנתי בכמות קטנה יותר כי אני לא אוהבת סלטים ששוחים במיונז.
לפני ההגשה טיפטפתי קצת מהרוטב לקישוט ושמתי בצלוחית שכל אחד ישים כמה שבא לו.
וכמו שאמרתי כ"כ אהבו!!!!!!!
בעלי אמר:"אני מזמין כל שבוע את הסלט הזה"
צודק הבעל.סלט טעים במיוחד וכיף שאפשר לשדרג אותו בלי סוף ושכל פעם נקבל טעם שונה.
תמשיכי להכין ולפנק אותו,בכיף
מ ד ה י ם ….או כמה שזה טעים . הכנתי כמה פעמים .וכל פעם …אנחנו מאוד נהנים מהטעם… הוספתי צנוניות בעצם כל ירק שורש… …מוצלח תודה… :lol:
הי בר
המילה מדהים מתאימה פה מאד.הסלט מנצח בענק
תודה
:P האם השידרוג שלך זה בתוספת למתכון המקורי או במקום. ;) מבקשת להכינו לחג טו ב שבט. ;) יום נפלא ומבורך. :lol:
ציפי,
המתכון רשום בהתחלה והתוספות שלי למטה.רשמתי בדיוק מה שיניתי ומה הוספתי.
אמצתי את הסלט הזה .כולם אוהבים אותו מהמם!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
אין עליך פירגה כל מתכון אמיתי ומצליח
יישר כוחך!!!
תודה שפרה,המשך טעים ומוצלח
שבת שלום.
תודה על המתכון הטעים, הכנתי עם השדרוגים שלך ועם חמוציות במקום צימוקים. רק רציתי לומר שראוי להוסיף אזהרה שברוקולי לא מבושל הוא קשה מ א ו ד לעיכול. לי אישית כאבה מאוד הבטן אחרי שאכלתי מנה יפה מהסלט.
לדעתי אפשר להעביר את הברוקולי אידוי קצר (3-4 דקות) שירכך אותו קצת ואז לקרר אותו מהר על מנת לשמור על הצבע הירוק הרענן. כך הוא יכול להישאר קראנצ'י ועד זאת קצת יותר ידידותי למערכת העיכול…
נשיקות ושוב תודה על מתכון צבעוני, טעים וכיפי,
לבנת
ברוקולי ט ר י חתוך קטן מאד הוא רך (מנסיון) שלי בהכנת הסלט הזה . אבל בהחלט ניתן לרכך קצת לפני הכנתו. כל הענין זה הטריות והקריספיות.
בכל אופן,תודה כמובן על ההמלצה הטעימה ושיהיה המשך טעים ונפלא לכולנו
המתכון נראה מעולה ואשמח לקבל הצעה לרוטב שלא מכיל מיונז אם לדעתך יש אחד כזה שיתאים(:
שרון,זה לא יהיה אותו מתכון ואותו טעם אבל שמן קנולה רגיל יכול להחליף מיונז.
תודה, כנראה שבכל זאת אלך על המיונז(:ולגבי הסוכר…אפשרי לבן במקום חום?
שרון,אפשר לבן ואפשר תחליף סוכר הכל טעים.
הי, חושבת שאפשר לשלב גרעיני רימון בסלט הזה?
טלי,חושבת כן. יוסיף טעם וצבעוניות.
תודה שנה טובה.
אני אלרגית למיונז אולי אפשר לשים טחינה במקום מיונז ?
דליה, לא יודעת איך הטעם. קשה לי להמליץ.