העוגה לא חדשה וכבר מופיעה באתר ולהזכירכם,עוגה מנצחת.
פשוט הכנתי את הבצק עם כף קקאו לקבלת פירורים חומים
עוגה רכה ונימוחה גבינתית ופירורית.
התבנית שמתאימה ביותר לעוגה 27X33 משומנת.
לעוגה הזו דרושה רק קערה אחת גדולה . מכינים את הבצק ובאותה קערה (ללא שטיפה) מכינים את המלית.
אין צורך להקציף ואין צורך לאפות תחילה את התחתית.
המצרכים לבצק בקערה:
200 גרם מרגרינה/חמאה בטמפרטורת החדר
1/2 כוס סוכר
כף קקאו
ביצה שלמה
שקית סוכר וניל
1/4 2 כוסת קמח תופח
קורט קינמון מוסיף המון
ללוש לכדור בצק נעים ולחלק ל- 2 חלקים שווים
לשמן תבנית ולפזר מעט קמח.
לשטח חצי מהבצק באופן שווה בתחתית התבנית.
את הבצק הנותר לשמור בפריזר שיקל על גירור הפירורים
המצרכים באותה קערה למלית:
4 מיכלי גבינה לבנה 5% = קילו גבינה
מיכל שמנת חמוצה 9%
חבילה שלמה אבקת אינסטנט פודינג וניל
3/4 כוס סוכר
ביצה שלמה
אם רוצים ולא חובה אפשר לגרר 100 גרם שוקולד לבן
לערבב בעזרת כף ולצקת על הבצק. ליישר.
לפורר מעל לגבינה במגררת גסה, את הבצק שהשארנו בפריזר.
מכניסים לתנור חם – 175 מעלות.
אחרי 40 דקות מכסים ברפיון בניר כסף ואופים עוד 15 דקות.
העוגה עדיין לא יציבה והיא תתייצב אחרי קירור של כמה שעות במקרר.
לא להתפתות ולאפות יותר מדי. הגבינה נשארת רכה ונמסה בפה.
תהנו
פירגוש בוקר טוב
העוגה פצצה טעימה,
במבט ראשון זה ניראה כמו קסטה חהה נכון?!!
אהבתי כי אני משוגעת על גבינות ובכילל עוגות גבינה….ובכילל עם החג המיתקרב ובא
אז ההנאה תהיה כפולה!!!
תודה יקרה שלי על ה פינוק הלבן והטעיםם
חיבוק ענק ואוהב
שונט
העוגה יצאה מדהים !!!!!
טעימה מאד, נראית ממש כמו קסטה :lol:
לקחתי לחברים וקצרתי מחמאות.
ביקשו את המתכון…… נכנסתי לאתר והדפסתי
היי פירגה!
כתבת שאת המצרכים יש ללוש לכדור אחד!איך בדיוק? עם המרגרינה!לקחת כף מעץ ולערבב את הכל
מה לא צריך מיקסר?
תודה מראש
פטקה
פשוט ללוש את חומרי הבצק לכדור בצק גמיש ורך וזהו…לא מיקסר.
אגב באיזה תבנית????
פטקה בקר טוב
אני אופה בתבנית 27X33
יש כאלה שמעדיפים בעגולה ואז צריך לשטח פחות בצק בתחתית שלא יצא בצק עבה מדי
בפעם הראשונה תאפי כמוני בתבנית 27X33
בהצלחה
היי פירגה
היום טעמנו את עוגת הגבינה פירורים זהובים ( בלי הקקאו}
מ ה מ מ ת התחלנו לאכול אחר הצהרים ולקראת הערב כבר נשארה רבע עוגה
בתבנית כולם נהנו המשפחה + טעימות שהוצאתי בצלחת לשכנות הנחמדות שלי
כיף גדול :lol:
היי פריגה
האמת היא שזו לא הפעם הראשונה שאני מכינה ממטעמיך הנפלאים אבל לא הגבתי , אני חייבת לציין
שכל מה שניסיתי מהמתכונים שלך הכל היה טעים להפליא , הרגע סיימתי לאפות את עוגת הגבינה
בידיוק לפי ההוראות שלך ואכן העוגה קודם כל קלה להכנה יפה למראה ובטוחה אני שהיא תיהיה גם טועימה לחיך, מחר אכין עוגה נוספת שלך (עוגת כושית אגוזית נימוחה ועסיסית ) האורחים שלי בשבת
יתענגו ויהנו מהגוגות שלך.
כל הכבוד לך – יישר כוח , המשיכי להעשיר אותנו במטעמיך. :lol: :lol: :lol:
פריגוש בוקר טוב,
כמה טוב להתעדכן כל בוקר במטעמייך במייל……
אומנם אני רגילה להכין לשבועות את עוגת הפירורים הבסיסית אך שווה לנסות את זאת
אני מוזמנת והבטחתי שאני מביאה עוגה שהם אוהבים,זאת תהייה פעם ראשונה שאני אופה את העוגה
הזאת נקווה שזה יצליח.
אפרופו פריגה המלצתי בחום ואהבה על האתר שלך לאחיותי וחברותיי.
אין מילים מתכונים מדהימיםםםםםםם
אילנה
אילנה מתוקה תודה על ההמלצות והשיתוף במתכונים שלי עם כולם.זה כיף.
מי שאוהב עוגות גבינה בוודאי יאהב את העוגה הזו ולא יתאכזב. יש מעט מאד קקאו כך שהטעם לא משתנה כמעט אלא רק הפריזורה.
תמשיכי להנות מהמיילים שלי.תענוג לי לשמוע
פירגה!
הכנתי היום את העוגה והיא פשוט מדהימה . הכנתי בעבר גם את עוגת מוס השוקולד האפויה עם הפירורים וגם היא יצאה מאוד טעימה. תמשיכי לתת מתכונים טובים. אני מנסה הרבה מתכונים שלך שיוצאים ממש מוצלחים וטעימים.
תודה לך וחג שמח!!!!!!! :lol:
אורית בקר טוב
גם בגירסה הלבנה שלה היא מדהימה
למעשה המקור הוא בלי קקאו.
תנסי ותהני.
פירגה היקרה אני מכינה עוגה זו ללא כף הקקאו והעוגה מוצלחת, אנסה עם הקקאו ובטוחני שתהיה עוגה
מוצלחת , אגב אני מודה לך על המתכונים הנפלאים והבלוג שלך פשוט נפלא, קוצרת מחמאות אך, הפירגון הוא לך.
רותי פרנקו :lol: :lol: :lol:
רותי יקרה צהריים טובים
בהחלט שווה לנסות.גם אני החלטתי לנסות ואהבו מאד. אז תכיני פעם אחת עם הקקאו ותראי את התגובות. שמחה שאת אוהבת את האתר שלי. איזה כיף.
שיהיה המשך נפלא וטעים לכולנו
עוגה נפלאה. הכנתי אותה בעבר בגרסתה עם הפירורים הזהובים. זו – מוצלחת לא פחות.
תודה רבה
הי בז
גם אני אוהבת שילוב קקאו גבינה או שוקולד גבינה
תודה רבה ותהנו
אין על העוגה פשוט נהדרת וקלה להכנה :lol:
העוגה מדהימה והשילוב מהמממממם
תהנו חמודה
יש לך בלוג מדהים.רציתי לשאול איזה צימוקים שמים? האם יש צורך להשרות אותם במשהו?תודה
ענת מתוקה
תודה על הפירגון והמחמאות
לא משרה. הצימוקים לבנים
לבריאות,תהנו
תודה.עוד שאלה בבקשה -2 ורבע כוסות קמח תופח – לפי מידה של כוס ששוה ל-140 גרם?תודה
כוס רגילה מזכוכית הכי פשוטה 200 CC
קמח שמים בכל מקרה בסוף כך שאת כבר תדעי כמה להוסיף.
בהצלחה
[הוספת תגובה]
פירגה יקירתי ערב טוב
מה לאמר לך על העוגה עכשיו יצאה מהתנור כל העוגות טובות אבל זו עולה על כולם בעלי לא מפסיק ליישר אותה מודים לך מכל הלב
ריקה יקרה,איזו עוגה טעימה שבחרת.אני מקנאה בבעל על כל ביס שהוא נותן.יאמי.בא לי עכשיו :lol:
עושה חשק לקום ולהכין.אולי אכין לשבת.
תודה ששיתפת
יפרוגש יקרתי! אני מרשה לעצמי לקורא לך כך.כי משום מה נדמה לי שאת כמו אחותי… שמציעה לי גיוונים באוכל,ומרגישה אותך כל כך קרובה ונהנת מכל מגוון הרעיונות שלך{למרות שלא ניסתי את כולם,אבל מה שנראה לי יצא 10}…
לעיניננו!!! את זוכרת לפני מס' ימים כתבתי לך שאגיב במתכונים שיצאו מוצלחים?טוב אז זה המקום …פשוט מתכון "אחלה" נהנה ממנו אישי היקר מכל נגיסה וגרם לי עונג רב…מה אגיד לך פירגה פשוט משגילתי את האתר שלך אני רק עולה במשקל!!!!!!!!!!!!!!!…לא שאני שמנה אבל העוגות המשגעות שלך נתנו את שלהם :twisted:
מרשה לך לקרוא לי יפרוגש? חהחהחהחהחה
הכל בסייייידר. שמחה שאת אוהבת את האתר ואת המתכונים ומצליח לך ושאת מקבלת מחמאות מהבעל. לא צריך יותר כלום….תענוג.
המשך טעים ומוצלח שלך פירגה
פירגוש יקירתי שילוב מעניין טעים ומדהים אפיתי את העוגה פעם בבית בעלי מאוד אהב למרות שהוא לא חסיד של עוגות ואני למרות הדיאטה נישברתי עוגה מדהימה מוצלחת והשילוב מיוחד השוקולד הלבן הוסיף המון .פעם שניה אפיתי אצל אחותי אני מתארחת אצלה היו לה המון אורחים ואחרי הארוחה עם כל הקינוחים המדהימים שלך כולם החמיאו ואמרו שאני צריכה לפתוח קונדטוריה תארי לך איזה כייף התלקקו על העוגה המדהימה אוהבת תמשיכי להפתיע כל פעם מחדש. :lol:
רחל מקסימה
לעוגה הזו יש כבוד גם בקטגוריה: המלצת היום
המחמאות נרשמות בתגובות לעוגה כך שמי שעוד לא מכיר,יכין ויהנה כמונו.
חיבוקים
פירגה יקרה,
אין לי סוכר וניל. האם אוכל לוותר?
מעיני אפשר לוותר.
בהצלחה ותהנו יאמי של עוגה. :lol: יאמי יאמי
אן אין לי קמח תופח, אז כמה אבקת אפיה להוסיף?
קרן הי,על אותה כמות קמח אני שמה חבילה שלמה
כמה זמן הבצק צריך להיות במקפיא בערך?
שבוע טוב פירגה,
אני לא אופה עוגות גבינה- תמיד היה לי מעין פחד שלא יצליח לי.
בסוף שבוע האחרון אפיתי את העוגה ותשמעי יצא פשוט מעדן ! לקחתי לארוחת שישי אצל ההורים וכולם כולל כולם חיסלו וביקשו מתכון.
יצא לי ממש טעים…. גאה בעצמי !
תודה :P
שחר הי
אני שמחה שהחלטת להכין עוגת גבינה למרות הפחד שלך מהן.
תודה שעדכנת אותנו בתוצאה מעדנית לעוגת הגבינה הפירורית.
כל העוגות שלי מאד קלות להכנה וכולן טעימות לא פחות מזו.
תודה רבה לך והמשך טעים
תקלה!!!
לא יודעת מה קרה, אני מקפידה מאוד על כל פרטי המתכון, אבל הבצק התחתון נדבק לתבנית הפיירקס (למרות שהיא משומנת) וגם התקשה מאוד. הגבינה יצאה קצת יבשה ומוצקה והפירורים העליונים יבשים מדי לטעמי. הקפדתי על זמני האפיה, הטמפ' והכיסוי של נייר הכסף. איפה פספסתי?
נראה לי שלא תהיה ברירה ו"אאלץ" להכין אותה שוב…. ;) :| ;) :| ;)
נורית,כלום לא הגיוני ממה שכתבת. צר לי. אני לא מוצאת איפה הבעיה . חבל ……..עוגה מנצחת.
בדקי שוב בבקשה.
בשבת האחרונה הוזמנו לחברים והתבקשתי להביא עוגת גבינה. מובן שפניתי מיד למדור המתאים אצל פירגה, ומצאתי את המתכון המנצח הזה. התמונה פשוט קרצה לי. העוגה פשוט נהדרת וטעימה וההוראות מדויקות מאד. העוגה נאכלה עד הפירור האחרון.
תודה לפירגה על כל המתכונים הנהדרים ואני אמשיך להכין בעזרתם.
יעלי יקרה
שמחתי לקרוא שאת מוצאת אצלי את הקינוחים החביבים עליך.
העוגה משודרת לפירורים חומים.במקור הם זהובים.
אני מדמיינת לי את הכיף לזלול אותה.
המשך מתוק ליום נפלא
היי פירגה :
לגבי גודל התבנית פשוט לא רשום מידות על התבניות החד פעמי יש גדול בינוני – (רגיל) וקטן איזה גודל מהם זה 27/33 ?
יעל תמדדי. יש מגוון גדול של תבניות.
לא בטוחה.
שלום פירגה :
רציתי לדעת אם חובה שמנת חמוצה של 9% פשוט קנו לי בטעות 15% ?
יעל,
חמוצה 15%?
רק ישבח את העוגה
תהנו וחג שמח
פירגה יקרה :
לא יודעת איפה הבעייה שלי הבצק יצא לי מאד דליל ודביק וקטן הייתי צריכה להוסיף קמח. השכבה שצריכה להיות בתחתית התבנית יצאה לי מאד דקה ולקרם הייתי חייבת מקצף. כמה שאנסה לדעת לאפות תמיד יהיו לי מכשולים .מה אני עושה יש לך רעיון בשבילי להצליח ?
יעל הי
העוגה לא יוצאת גבוהה כמו עוגות בתבניות עגולות.
בתבנית 27X33 היא יוצאתכ-3 ס"מ גובה.
כששוטחים את הבצק בתבנית הוא מאד דק,אבל אחרי האפייה הוא מקבל גובה ולא צריך הרבה גובה.כמה שיותר דק יותר טעים.
למה מקצף?לא הבנתי.
פירגה יקרה שלי:
ערבבתי טוב טוב אבל למרות העירבוב היו לי גושים ואחרי המקצף זה יסתדר . את חושבת שבאיזה שלב אני כבר אכנס לעינינים של האפייה ?
אה, הבנתי,הקצפת עם מקצף ידני. דווקא מעולה. הוא עושה יופי של עבודה בשבירת גושים ;)
בטוח שהעוגה תצא מעולה וטעימה מאד. אחכה בסבלנות לקבל גם את חוות דעתכם.
חג שמח וטעים לכולכם
פורגה יקרה שלי :
תודה מותק על העידוד אני יעדכן אותך בודאי . את מקסימה מה הייתי עושה בלעדייך ? שיהיה לך בינתיים יום טוב .
בכיף חמודה
המשך מוצלח וטעים
פירגה חמודה :
העוגה יצאה גבוהה ונוזלית הכנסתי אותה למקפיא . לגבי הפירורים הם אמורים להראות נמסים ובצבע חום כהה ? פשוט ככה הם ניראים .
יעל,לגבי הגבינה היא תתייצב במקרר.
הפירורים נראים בדיוק כמו בתמונה
תהנו מהעוגה
פריגה חג שבועות שמח
העוגה יצא נהדרת וטעימה ,בתי שלא אוכלת דברי גבינה לא הרגישה שזוהי עוגת גבינה ומאוד האהבה את המראה והטעם תודה על המתכון . ושוב חג שמח לכולם.
רחלי,תודה על חוות דעתכם לעוגה וחיבוק כמובן לילדה שאהבה.
חג שמח וטעים
היי האם יש מצב להוסיף גלטין למלית שתהיה יותר יצבה.(1גלטין עם חצי כוס מים חם או חלב חם)
סליחה,אבל אני יודעת שג'לטין שמים בעוגות קרות ולא בעוגות אפויות
העוגה אפויה .
:twisted: העוגה קשה לא הבנתי לאפות אותה ? :twisted:
אני מכינה עוגה דומה :
2 שמנת מתוקה
3 גבינה 9 אחוז
1 קופסת ג'לטין להמיס במים רותחים ולהוסיף לעיסת הגבינה ,
אופן ההכנה :
להקציף את השמנת המתוקה עם 1/2 כוס סוכר ,
להוסיף את הגבינה ולהמשיך להקציף דקה בערך,
ואז מוסיפים את הג'לטין מכניסים למקרר לפחות לילה ,
מורחים את העוגה באוכמניות ,
בהצלחה מומלץ מאוד שבת קסומה
האם אפשר במקום בצק להשתמש בפתי בר??
אם כן לאפות כמו שכתוב?
אין אפשרות לשנות כלום
תכיני ותהנו
מעולה כרגיל , התאמתי לחג בעזרת תפוחי עץ מקורמלים בדבש בתחתית .הכנתי בתבנית גדולה והוספתי למעלה אגוזים ושקדים ולפני סוף האפייה פיזרתי מעט סוכר חום.
מעולההההההההההההההההההההההה
טלי,איזה שידרוג מדהיםםםםםםםםםםםםםםםם
תודה רבה והמשך הנאה
שנה מתוקה
היי פירגה!
הכנתי את העוגה ליום ההולדת של גיסתי.
קצרתי מחמאות מכל עבר,
הטעם נפלא ומעודן.
תודה
שילונת הי חמודה
עוגה נפלאה ומי שיצירתי יכול לשדרג ולהוסיף לה המון מטעמים וגודיס.
יופי ששיתפת אותי
:lol: למדתי שצריך להכין את המתכון כמו שהוא כלשונו. אחרת יוצא לנו מתכון אחר שלא אליו התכוון המשורר. צריך ללמוד לקבל את האחר גם במתכונים. :P :P ואחרי שהוכן בפעם ראשונה כלשונו, אפשרי לאלתר בפעם הבאה.
בהחלט אני מאד אוהבת אילתורים ,שידרוגים ויצירתיות
אוף פירגה!!!!
אני כבר בסוף הכנת העוגה ואני לא מוצאת פומפיה!!! איך לגרד?
נ.ב – אני צריעה את החיתוכיות ליום חמישי, האם להקפיא או להשאיר במקרר עד אז?
תודה
ענבל ערב טוב
חייבים פומפיה. ללא להקפיא.שמרי במקרר.
תהנו.
פיגוש' המדהימה!!!!!!
העוגה יצאה יותר ממדהימה :lol: :lol:
אני בטוחה שהעוגה הזו תהיה מהיום עוגת הבית בשלל השינויים שאפשר להכין אותה..
אין מילים
הי ענבל
ממשיכה להודות לך על שפע המחמאות מהיום.
תכיני,תשדרגי,ותהנו מעוגת הפירורים המיוחדת.
באהבה
היי פירגה
בהרבה מתכונים שלך יש קילו גבינה לבנה וזה המון בשבילי כי רק אני ובעלי אוכלים את העוגות
אז כמה אני יכולה להשתמש ? ומה עם שאר המוצרים? נשארים אותו כמות?
תודה לך
ויום טוב.
תכיני ותתני מתנה לשכנים/משפחה
אני לא מכינה עוגות ל-שני אנשים.
שלום רב
את אופה בטורבו?
רחל, אני די משחקת עם הטורבו. לא תמיד.
הטורבו מאד מקצר את זמן האפייה. אז איפה שזה מתאים לי אני משתמשת. באמת לא תמיד.
בוקר טוב
סליחה על הנדנוד אבל האם את העוגה הזאת אפית בטורבו?
תודה ושוב סליחה
רחל, עד כמה שזכור לי לא.