מצרכים לבצק בקערה:
200 גרם חמאה /מרגרינה רכה
1/2 2 כוסות קמח רגיל ולהכין עוד קמח ללישה
שקית אבקת אפיה
250 גרם גבינה לבנה "טוב-טעם"
ביצה
כף חומץ
2 כפות סוכר
ללוש לבצק נעים וטיפה דביק
לשים במקרר שעה.
מלית תפוחים בסיר:
5 תפוחי עץ מסוגים שונים מקולפים וחתוכים – לחצות לפרוס דק מאד
לערבב עם כף סילאן+ 4 כפות סוכר חום+כפית קינמון+קליפת לימון
לערבב על להבה קטנה כ-5 דקות. לסגור להבה ולהוסיף כפית אינסטנט פודינג וניל.לקרר.
להוציא את הבצק על שיש מקומח ובעזרת מערוך או הידיים לפתוח עלה (לא דק) שלא יקרע.
לחתוך לריבועים 12X12
לפזר על כל ריבוע שכבה דקה של ביסקוויטים "פתי-בר" מפוררים דק ולמלא בנדיבות מהמלית הקרה ללא נוזלים. אפשר להוסיף צימוקים,אגוזים.
להדק את הקצוות הנגדיות כלפי מעלה ול"צבוט" בצדדים.
לאפות בחום 175 כ-30 דקות או עד השחמה
לפזר אבקת סוכר ולהגיש חמים עם גלידה.
כנסו לתגובות ותוכלו להנות ממגוון תמונות של המאפה שהכינה יפעתוש שלנו.
דוגמה למאפה כיסונים שהכינה יפעת מהבצק הזה.
"טיפ"
את הבצק הזה ניתן למלא במבחר המליות מתוך קטגוריה:מליות
תהנו
וואו ניראה ממש טעים וקל להכנה
תודה פירגה היקרה
תודה רחלי יקרה
:lol:
האם לדעתך אפשר יהיה לעשות את הבצק עם גבינה לבנה 5%? (פשוט יש לי עודף של גבינה לבנה)
ליאורה בקר אור
אפשר להכין עם גבינה 5% אבל תוסיפי קמח תוך כדי לישה.
את יכולה גם להכין מלית גבינה+סוכר+אינסטנט פודינג+צימוקים.
בהצלחה ותהנו.
היי פירגה
במשך לדברייך בקשר לגבינה 5% במקום טוב טעם, האם אפשר גבינה אחרת לבצק?
גבינה כחושה מתאימה למתכון הבצק?
ובקשר למילוי שהמלצת: גבינה+סוכר+אינסטנט פודינג+צימוקים.
איזה גבינה למילית?
וכמה אינסטנט פודינג צריך להוסיף למילית הגבינה?
ואוו חייבת להכין, ניראה טעים סוף הדרך :lol:
יפעת יקירתי
העיקרון הוא מאד פשוט
המלית חייבת להיות ס מ י כ ה אחרת היא תגלוש החוצה במהלך האפייה.
הגבינה צריכה להיות קשה ואם את רוצה להשתמש בגבינה 5% תסנני אותה במשך כמה שעות שהנוזלים ייגרו ממנה.
האינסטנט פודינג מייצב את הגבינה. לנו בבית השילוב מאד טעים ואין לי הגבלה בכמויות שלו.
אני יכולה לשים על 200 גרם גבינה 5% 2 כפות אינסטנט פודינג וזה בסדר מצידי. טעים לי.
מי שהשילוב גבינה+אינסטנט לא נראה לו אז כמו שכתבתי רק לסנן במהלך כמה שעות את הגבינה שהנוזלים יצאו. לשים סוכר וניל צימוקים.
מקווה שהסברתי נכון.
אם לא,אני פה
תודה רבה על תגובתך אנונימי :P
אני דווקא מאוד אוהבת את השילוב בין גבינה לאינסטנט פודינג וניל.
אני אוהבת להוסיף למילית הגבינה גם גרדת לימון שמוסיף המון :lol:
לגבי המילית הגבינה –
[הכוונה לגבינה קשה שציינת למילית] יכולה להיות גם גבינת "טוב-טעם" למילית?
המון תודה והמשך יום נפלא
יפעתי
גבינה טוב טעם הכי מתאימה כי היא לא רכה מדי.
תנסי.
תודה פירגה :P
אני רוצה גם להכין גביניות מבצק שמרים.
חיפשתי כאן באתר גביניות מבצק שמרים, אך לא מצאתי.
יתכן ופיספסתי מתכון זה באתר?
אשמח אם תפני אותי למתכון, באם יש לך באתר.
ורגע לפני…
מצאתי מתכונים נפלאים אצלך של גביניות שאני חייבת גם להכין:
– גביניות דבש בבצק גבינה
– סהרוני טוב טעם גביניות מתוקות
ושוב המון תודה
אפשר סוכר רגיל במקום סוכר חום?
סימה בקר אור
בוודאי שאפשר
פירגה בוקר אור
בשביל מה הפתי בר? והאם לפורר/לרסק על הבצק?
לא להרטיב לפני?
להיפך דג לא להרטיב,יבש כדי שיספגו נוזלים אם יהיו
האם הכוונה לבסיקוויטים מפוררים או שלמים?
מפוררים דק.
בבקשה לרדת עד למטה ולהגיב אחרון בשורה.
יום נפלא
:lol: :lol: זה נראה נפלא!
הצבעתי רציתי ציון 5 יצא 3.7 לא יודעת למה
אבל זה נראה טוב מאוד
אילנה :P
אילנה,אין דבר לגבי הציון
חשוב שהם טעימים ויפים לעין.
תודה רבה.
תשובה ליפעת על גביניות שמרים
את כל מאפי השמרים כולל גביניות שמרים תכיני מהבצק של הרטובה והטובה.
הבצק הזה נפלא לכל סוגי המאפים.
רשמי בחיפוש : רטובה וטובה.
אם את רוצה כל הגירסאות שלי בקטגוריה: שמרים.
אין מילים, אין לי מילים על שפע המתכונים שיש לך באתר… מדהיםםםםםם !!!!!!!!
תודה רבה על השיתוף האין סופי שלך…
נכנסתי לקטגורייה של "שמרים" ופשוט נדהמתי WOOOOW :
כבר משפילה שרוולים ומתחילה לבחור את המתכון הבא שלי
יפעתי,אני מאד אוהבת את הקטגוריה:שמרים
הכל שם מריח נפלא ועושה טעם של עודדדדדדדד
לאט לאט תכירי את כל הקטגוריות הטעימות שלי.
לאט לאט כי אנחנו לא הולכות לשום מקום.
תהני :lol:
בוקר נפלא פירגה
לאחר חיפוש מהנה באתר שלך, הוחלט בפה אחד שהיום אכין את המתכון הזה:
"מעטפות תפוחים בבצק גבינה".
שאלתי לגבי החומץ שבמתכון – כרגע אין לי חומץ בבית. הבצק יצא טוב בלעדיו?
ידוע לי שחומץ גורם לאלסטיות של הבצק [גמישות], כדאי להכין את הבצק ללא החומץ?
יצא מוצלח?
יום נהדר ונעים
בכיף יפעת ותוותרי על החומץ.אין בעיה ועדיין יצא מדהים.
בהצלחה ותהנו
יופי, אני כבר הולכת להכין את הבצק
תודה על תגובתך המהירה כמהירות האור חחחח
:lol:
פירגה יקרה,
מה עוד אפשר לומר? פירגה תיראי מה יצא לי… יאממממממממי :lol:
http://picasaweb.google.com/yifat.zr/dfWsaE#
שולחת לך המון תודות על המתכונים שלך!!!
תענוג אמיתי :lol:
וואי וואי… יצא טעיםםםםםםםםםםםםםם
שולחת שוב קישור:
http://picasaweb.google.com/yifat.zr/EENzEK#
יפעת מקסימה
הכנתי סליחה והתנצלות לחברים באתר על הטעות.
מחר בבקר כולם יקבלו את ההתנצלות והפניה למתכון עם המלצה ממך.
התמונות נהדרות . רואים שזה טעים.חהחהחהחהחה.
סוף טוב הכל טוב גדול מכל הלב
שלום פירגה.
אנחנו גרים בארה"ב, ולכאן לא מביאים גבינת טוב טעם. אשמח אם תוכלי להמליץ על גבינה אחרת שאפשר להחליף בה.
תודה רבה!
ענת ערב טוב
הגבינה פשוט בלי נוזלים ויחסית יבשה.
אולי תנקזי את הנוזלים מהגבינה הרכה. שימי כמות גדולה של גבינה כי אחרי ניקוז הכמות ממש מצטמצמת.
אולי ריקוטה אם יש אצלכם תתאים.שווה לנסות.
בהצלחה.
היי פירגה
למה חייב לבשל את התפוחים? אומנם מס' דקות אבל למה?
אם זה לא יהיה מאודה וזה פרוס דק כמו שאמרת גם ייצא רך אחרי אפיה, לא?
אשמח לשמוע את חוות דעתך
לאוהבת לאפות,פשוט לדעתי יותר טעים וכך אני מכינה.
את יכולה לבחור לטעמך.
פירגה שלום,
הכנתי ויצא מ-ע-ו-ל-ה!
הבצק מצוין וקל להכנה.
תודה רבה (-:
ליאת אין כמו תגובה טעימה.זה נפלא ונהדר
לבריאות
היי פריגה. תודה שוב. למה אני לא מקבלת למייל שלי יותר מתכונים שלך? hemda55@gmail.com
מאוד מאוד טעים.
מומלץ בחום.
תודה איילת. המלצה 5 כוכבים למעדן הזה. בחירה נבונה וטעימה.תהנו
הכנתי יצא טעים ויפה ;)
תודה סופי
פשוט האתר שלך מדהים כל דבר אפשר למצוא מתכונים שונים בעיקר בעוגות ועוגיות .
בקשר למעטפות תפוחים מה אפשר עוד חוץ מתפוחים למלא את המעטפות , בקשר לתמונה של יפעת במה המעטפות ממולאות כי רוצה להכין בקרוב ורוצה לעשות מגוון של טעמים .
תודה רבה
הי,
המליות שונות ומגוונות. כיד הדמיון.
יש לי באתר קטגוריה גדולה למליות מתוקות ומלוחות. תיעזרי בה.
את יכולה לשים מה שאת אוהבת כמו: פרג,גבינה,ריבה,טחינה וסילאן , או את כל הממרחים/מליות המוכנים שקונים בסופר.
המלית בתמונה זה שילוב גבינות לבנות+אינסטנט פודינג וניל.אפשר להוסיף פירות טריים,מיובשים ומקופסאות.
אפשר להוסיף צימוקים ושוקולדצ'יפס והמגוון עצום.
בהצלחה.