הרעיון מחוות התבלינים
מתכון נחמד ולא מסובך
מתאים לשולחן חלבי ולאירוח.
מצרכים:
4 פלפלים קלויים
לחמם תנור לחום 200 ולהכניס את הפלפלים לקלייה מכל הצדדים עד השחמה
אחרי צינון מלא לקלף את כל הקליפה.
מלית גבינות:
300 גרם גבינה לבנה שמנה
100 גרם גבינת חמד או פטה
100 גרם קשקבל
אגוזי לוז קלויים או אגוזים קלויים אחרים
לתבל לפי טעמכם: שום, זיתים קצוצים, שמיר, בזיליקום,עירית וכו'….
מלח ופלפל אחרי טעימה
לערבב את חומרי המלית ולשמור במקרר –על המלית להיות סמיכה ולא דלילה.
אפשר לחתוך את הפלפלים בצד אחד ולקבל מעין מלבן שטוח- למלא במלית הגבינות והתוספות – לגלגל לכרוכית
אפשר לחתוך כל פלפל ל-2 . לשטח על השיש ולמלא- לגלגל לצורת גליל יותר קטן
לפני ההגשה מחממים בתנור עטוף בניר כסף
עוד רעיון שראיתי בעיתון:
כל גליל לקשור בעלה של עירית (את העירית מרככים במים חמים כדי שתהיה גמישה)
"טיפים"
אפשר לוותר על תערובת הגבינות ולמלא ברצועה של גבינה בולגרית מגולגלת באגוזי מלך או לוז קלוי (כמו בתמונה)
אפשר לטגן את כל הפלפל הממולא כמו שניצל בביצה ופירורי לחם.
אפשר גם לאפות. יוצקים על הגלילים הצפופים שבתבנית ביצה טרופה ומפזרים בנדיבות גבינה צהובה מגוררת. אופים בחום 175 עד הקרמה.
תהנו
תודה רבה
בכיף ;)
נראה משובח ומתחשק לפרוץ את המסך ….. ;)
הייי רננתי
כיף לראות אותך פה איתנו.
תהני והמשך יום נפלא
פריגה אהבתי מאוד רעיון מעולה
תודה לך
אילנה :lol:
תודה אילנה
בכיף
מו שחמותי היתה מכינה איזו נוסטלגיה :idea:
חדי ערב טוב
קל הכנה צבעוני וטעים
תודה.