d791d799d7a6d794 d7a8d795d7a1d799d7aa - ביצים קשות ממולאות

ביצים קשות ממולאות

d791d799d7a6d794 d7a8d795d7a1d799d7aa1 1 - ביצים קשות ממולאות
במחברת של אמא זה נקרא ביצה רוסית.

שאלתי את הנכדות שלי אם הן רוצות ביצה רוסית.
אתם בוודאי מתארים לכם למה הן חיכו.אולי לאיזו ביצת הפתעה?  קינדר?
אז הכנתי בשביל לשמר לדורות הבאים ולכל אלה שלא יודעים……

מצרכים והכנה:
4 ביצים קשות
להוציא את החלמונים בזהירות כדי לשמור על שלמות חצאי החלבונים
לשים את החלמונים בקערה עם:
כפית חרדל
2 כפות מיונז מכל סוג
3 עלי בצל ירוק קצוצים
מלח ופלפל שחור
לערבב.
למלא בנדיבות את סירות החלבונים
להכין ציפוי:
כף מיונז
כף שמנת חמוצה
לערבב ולעשות תלולית על כל ביצה
לקשט בעירית קצוצה
להגיש על עלי חסה רעננים ולקשט כיד הדמיון

 

במשפחה של בעלי היו ממלאים את חצאי הביצים בסלט כבד ומגישים עם חלמון מגורר למעלה.

ניתן למלא גם ב:  סלט טונה,  סלט אבוקדו , סלט עוף , סלט פטריות, סלט ארטישוק, ולמעשה כל סלט טעים בעיקר עם תוספת מיונז…. יאמי.
תהנו

44 תגובות על “ביצים קשות ממולאות

  1. פירגה שלום
    פשוט נפלא זו מנת הבית אצלינו כשיש לי אורחים אלו הן גם ביצים רומניות
    על מנת לשח את הטעם יש לשים שמנת של פעם smile

    • אכן ביצים רומניות נוסטלגיה
      אני ממלאת בסרדין מעוך בעזרת מזלג או טונה מעט מלפפון חמוץ חתוך לקוביות קטנטנות ומעט מהמיץ של החמוצים ללא שמנת .
      גירסה נוספת כבד עם בצל מטוגן ומעוך עם מיונז ומעט בצל מגורד על פומפיה ופפריקה

  2. פריגה היקרה כרגיל את מחממת את ליבי בנוסטלגיה
    חיבוק ענק smile ושבת קסומה לך

  3. פריגה אני מאוד אוהבת ביצים ובכל צורה פעם גם אני הייתי מכינה ביצה רוסית שהייתי מארחת הרבה
    תודה לך וסוף שבוע נפלא שיהיה לך ולבני משפחתך.
    אילנה :P

    • ערב טוב מרינה יקרה
      זו בדיוק הכוונה. להביא את הנוסטלגיה למטבח שלנו היום.
      בכיף ובאהבה גדולה smile

  4. איזה מתכון נפלא.
    אצלינו מוסיפים למילוי בנוסף גם קצת כבד קצוץ .

    • אימא אווזה צהריים טובים
      יש לי את המתכון עם הכבד.
      אני תיכף אוסיף אותו לאתר.
      תודה על התזכורת smile

  5. אצלנו מוסיפים פטריות אשר מטגנים אותם עם בצל. ממממממממ

  6. laugh מעולם !!!!!!!!!!! לא ידעתי שקוראים לזה ביצה רוסית,
    נראה נהדר לארוחת בוקר או ערב , :idea:
    מחר יום פינוק ? הבוגרים מסימים בית ספר ב10 ארוחה חגיגית,
    תודה !!!!מיוחדת לאמא, על מחברת נוסטלגית.
    laugh laugh

  7. ביצים אוהבת מאד בכל צורה וטעם
    חוץ מביצה חומה.
    שבת נפלאה לך ולבני בייתך.
    smile :lol:

  8. 60 שנה אני אוכל את הביצים הממולאות האלה אבל פעם ראשונה שאני שומע שאלו ביצים רוסיות
    הרוסים רוקנו וגנבו את כל אוצרות רומניה עכשיו מסתבר שגם את המתכונים והמאכלים גנבו
    בתור רומני גזעי אני מוחה על כך בתוקף.
    מהיום אימרו ביצים רומניות לא רוסיות.

    • לרומני הגזעי
      אני מכירה כבר 60 שנה את הביצים האלה כרוסיות.אז איפה הנכון? ואני לא רוסיה.
      בכל אופן,זה טעים וזה מה שחשוב smile

  9. אני מכירה גירסה אחרת:
    4 ביצים קשות-להוציא את החלמון בזהירות
    להעביר לקערה ולמעוך עם מזלג
    לקצוץ שמיר
    לקצוץ צלפים מוחמצים
    להעביר לקערה ולערבב עם פלפל שחור ומעט מלח
    להוסיף כפית (או פחות) מיונז
    לשים את התערובת בתוך הביצה
    לקשט למעלה עם צלפים שלמים

  10. אמי ז"ל היתה מכינה ביצים אלא , שמזכיר לי טעם מיוחד, בחג הסוכות כאשר חגגנו יחד
    בעבר הרחוק יחד עם ילדי השכנים…קראנו להן ביצים ממולאות…

  11. רציתי להכין ביצים רוסיות במבחר טעמים והנה מהמתכון שלך וכל התגובות קבלתי רעיונות. גם אני לא רוסיה ומכירה את הביצים מבית אמא הייקית כביצים רוסיות. וזאת מעל ל 65 שנה :lol:

    • שולה,תמיד כדאי לקרוא את התגובות ואז מתגלה עולם ומלואו עם שידרוגים וגיוונים.
      בהצלחה ותהנו smile

  12. היי פריגה
    מומלץ גם עם אפונה ירוקה עיגולים (מבושלת) – לתוך התערובת הנל. – ממש טעים . אכלתי פעם כזה אצל מישהי מהמשפחה.
    smile

  13. במזנון השקם באזור נהגו להגיש ביצה רוסית בארוחת הבוקר. (סימון…למי שזוכר) וטעמה היה מעולה, נראה שהמתכון דומה, אך האם מישהו יכול לתת את המתכון של סימון?

  14. פירגה שלום וערב נהדר וחם וגם טעים : :P
    רציתי לשאול אם יש לך במדור מתכונים של חביתות ואומלטים הקשתי בחיפוש אצלך ולא מצאתי
    רציתי קצת מתכונים של חביתות עם גיוונים לילדים שיהיה מעניין גם לילדים וגם לנו הילדים המבוגרים יותר ;)
    אשמח לתשובה

    ערב טוב ונפלא :cool:

    רחלי :P

  15. :eek: תודה פירגה !** :|
    פירגה זה שלא הצלחתי למצוא רק מראה על עושר מתכונייך ועל הכמות המדהימה ,הפורה- של יצירות המופת שלך שנאכלות על ידיי כולנו בהנאה ובכיף ענק :lol:

    תודה פירגה לילה טוב :cool:

    • רחלי,רשמי את המילה אומלט או שקשוקה שזה די מאותה משפחה.יש לי מגוון גדול.
      אפשר לשוטט בין הקטגוריות שנראות הגיוניות לאותו מתכון שאת מחפשת. זה חלק מהכיף.
      לילה טוב.

  16. היי פירגה,

    משתוקקת לעשות את המתכון הזה..

    את השאלה שלי את אמורה לדעת.. smile

    כמה מלח וכמה פלפל..(בבקשה כמויות)

    תודה
    שרון

  17. ביצה רוסית היתה חגיגה לנו הבנות בבית האמא הפולניה שלנו. כן. היא גם קראה לזה ביצה רוסית למרות פולניותה. שנים לא הכנתי.הגיע הזמן.

  18. הייי פירגה
    ספר המתכונים של אמא שלך, מעלה זיכרונות , דמעה, געגועים
    ביצה רוסית…כך גם נקרא בפי אמי הפולנייה
    היה מתכון לאירוח, אלגנטי
    בעבר הרחוק היו מכינים לחתונות בר מצוות את האוכל לבד בבית ומביאים לאולם
    בחתונת אחי וגיסתי ז"ל, אחד ממרכיבי התפריט היו ביצים רוסיות סלט מיונז, דג מלוח וכו'…
    כמה כייף ששיתפת אותנו במתכונים.
    אשריך ושתזכי לשנים רבות של שיתופים- לנו העוקבים אחרי באהבה smile smile smile smile smile smile

    • אסתי יקירתי,אני מאד שמחה שאת מתחברת למתכונים שלי.
      תמיד מביעה יחס חם ומפרגן.
      המשך טעים בנוסטלגיה הנפלאה של כולנו smile

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *